Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ – Ακλόνητοι οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, όλοι κάτω τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δ. Κουτσούμπας: “Δεν είστε μόνοι σας! Είναι μαζί σας όλη η εργατική τάξη της χώρας. Είναι μαζί σας οι επαγγελματίες των περιοχών που πλήττονται. Είναι μαζί σας οι αγρότες που υποφέρουν από αυτή την κατάσταση, είναι οι μαθητές, οι φοιτητές, τα παιδιά σας, τα παιδιά μας που βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα και έτσι θα συνεχίσουμε.”

Ακλόνητοι παραμένουν οι χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, απαιτώντας να μην ψηφιστεί η επαίσχυντη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ.

Ήδη κατεβαίνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που σχολάνε τώρα από τις δουλειές τους.

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φτάνουν στις διοικήσεις των σωματείων της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους: «Αδέλφια βαστάτε, ερχόμαστε κι εμείς στο πλευρό σας. Θα τα καταφέρουμε».

«Παραμένουμε εδώ, δεν φεύγουμε», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

«Όλοι στη Βουλή τώρα!!!», τονίζει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «η κινητοποίηση συνεχίζεται, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που σχολάνε από τη βάρδιά τους να κατέβουν στη Βουλή, δεν φεύγουμε αν δεν πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!».

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε το μαζικό συλλαλητήριο των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την πολύ μεγάλη συμπαράσταση των Συνδικάτων της Αττικής σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Των Σωματείων των γύρω περιοχών που δίνουν τη μάχη έξω από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης που θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ και να πετάξει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στον δρόμο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ που εμποδίζουν τον δρόμο στους εργάτες και ταλαιπωρούν χιλιάδες οδηγούς και τουρίστες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ζητώντας την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, παρευρέθηκε και μίλησε στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τονίζοντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Μόλις μιλήσαμε μέσα στη Βουλή, συνεχίζουν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να μιλάνε στην ολομέλεια. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία το απόγευμα. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαίτησε να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τη συγκέντρωση των εργαζομένων λέγοντας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ: «Είναι απαράδεκτο αυτό το μπλόκο εδώ μπροστά σας που έχει στηθεί. Δεν είστε εγκληματίες, δεν είστε φυγόδικοι, είστε εργάτες που παλεύετε για να ζήσετε τις οικογένειές σας, για να μείνετε στον τόπο σας, να αγωνιστείτε, να βγάζετε το μεροκάματο με ασφάλεια, με υγεία, να ζείτε και να μεγαλώνετε τα παιδιά σας» και συνέχισε: «Η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Έφαγε μια γερή κατραπακιά από όλα τα ΛΑΡΚΟχώρια στις εκλογές και δεν έχει βάλει ακόμα μυαλό. Θα μου πείτε, τόσο της έχει απομείνει, αλλά τι να κάνουμε, εδώ είναι η εργατική τάξη, εδώ είναι ο ελληνικός λαός και αυτός πρέπει να μιλήσει.

Δεν είστε μόνοι σας! Είναι μαζί σας όλη η εργατική τάξη της χώρας. Είναι μαζί σας οι επαγγελματίες των περιοχών που πλήττονται. Είναι μαζί σας οι αγρότες που υποφέρουν από αυτή την κατάσταση, είναι οι μαθητές, οι φοιτητές, τα παιδιά σας, τα παιδιά μας που βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα τους περάσει. Ακόμα και αν αυτή η σαθρή πλειοψηφία του εγκλήματος εκεί μέσα ψηφίσει σήμερα αυτή την τροπολογία και δεν την αποσύρει, από αύριο πάλι θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Δεν θα έχει καμία ισχύ, θα είναι ένα κουρελόχαρτο.

Με αυτές τις σκέψεις, είμαστε μαζί σας, το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό σας και εκεί θα βρισκόμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα, μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

Ρεπορτάζ από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: