Κ. Πελετίδης: Η μάστιγα των ναρκωτικών συνδέεται με αυτή της ανεργίας και της ανασφάλειας

Η πρόληψη είναι το κυριότερο στοιχείο για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους. Είναι υποχρέωσή του και η πρόληψη και η δημιουργία τόσων θεραπευτικών προγραμμάτων όσα απαιτούνται στις σημερινές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης χαρακτήρισε το θέμα των ναρκωτικών ως ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και της πόλης της Πάτρας, στη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Δήμο Φωτόπουλο και τον υπεύθυνο της Μονάδας Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Χαράλαμπο Σκέντζο, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τη Μονάδα Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΜΕΨΥ), η οποία λειτουργεί πιλοτικά στην Πάτρα από το 2016 και η οποία επιχειρεί, να υποστηρίξει θεραπευτικά τα μέλη των προγραμμάτων υποκατάστασης στην Δυτική Ελλάδα, να απέχουν από τη χρήση οποιασδήποτε ψυχοδραστικής ουσίας, συμπεριλαμβανομένου και του υποκατάστατου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων από την πλευρά του, χαρακτήρισε το θέμα των ναρκωτικών ως ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και της πόλης, με την εξάπλωσή τους, να παραμένει μια σύγχρονη μάστιγα, μαζί με αυτή της ανεργίας και της ανασφάλειας, που δυστυχώς συνδέονται.

Ο Δήμαρχος τόνισε στα στελέχη του ΟΚΑΝΑ, ότι η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Τάχθηκε ενάντια στην ναρκοκουλτούρα, στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά, στα διάφορα ναρκω-φεστιβάλ που θέλουν να αμβλύνουν την συνείδηση του λαού και της νεολαίας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο αγώνας ενάντια στα παραπάνω είναι αναγκαίος, ιδίως σήμερα που μια νεολαία ναρκωμένη, μια νεολαία χωρίς καθαρή συνείδηση, είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κράτους και των κυβερνήσεων, να υλοποιούν τα μέτρα τους ανώδυνα.

Σήμερα, γίνονται προσπάθειες, για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών, την ελεύθερη χορήγηση τους από τις υπηρεσίες του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης της νομιμοποίηση της παραγωγής και του εμπορίου των ναρκωτικών με τους νόμους του κράτους.

Ως Δημοτική Αρχή –συνέχισε ο Δήμαρχος– διεκδικούμε από το κράτος και την κυβέρνηση, οι Υπηρεσίες Πρόληψης και Κοινωνικής Επανένταξης να είναι σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν. Να λειτουργούν στο πλαίσιο του Υπουργείου Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών. Οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι με πλήρη δικαιώματα.

Η πρόληψη είναι το κυριότερο στοιχείο για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους. Είναι υποχρέωσή του και η πρόληψη και η δημιουργία τόσων θεραπευτικών προγραμμάτων όσα απαιτούνται στις σημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα, η Πάτρα σήμερα με τόσες χιλιάδες πληθυσμό δεν διαθέτει ένα πρόγραμμα κλειστού τύπου, τη λειτουργία του οποίου διεκδικούμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: