Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017 – Τι… παίζει σήμερα;
Προτάσεις για έξοδο από το σπίτι.
Έκθεση εικαστικών του Γιώργου Φαρσακίδη
Τιμώντας την αγωνιστική και καλλιτεχνική προσφορά του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργου Φαρσακίδη, η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει προς τιμήν του έκθεση με τα έργα του, από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη έως την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών (1ος όροφος του παλαιού κτιρίου).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. και θα είναι παρών και ο ίδιος ο Γιώργος Φαρσακίδης.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που έχει προγραμματιστεί για 14 – 15 – 16 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 17.00 έως τις 21.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.
Μουσική
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας
Η περιπέτεια της Ηριάννας Β. Λ. ξεκίνησε το 2011 όταν είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή, με μοναδικό «στοιχείο» κάποιο «μερικό δείγμα» DNA.
Η Ηριάννα Β.Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε ουσιαστικά χωρίς αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία σε 13 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή, με τις διατάξεις του «τρομονόμου», επειδή στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της, που είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή με τη ΣΠΦ και αθωώθηκε αμετάκλητα.
Εν όψει της συνέχισης του δικαστικού αγώνα της Ηριάννας, διοργανώνονται συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη: 14 Σεπτέμβρη, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στις 21:00
Γκαλά όπερας για τη Μαρία Κάλλας στα 40 χρόνια από τον θάνατό της
Με ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 14 του Σεπτέμβρη, στις 21.30, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της (16/9/1977).
Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου και Χριστίνα Πουλίτση, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.
14 Σεπτέμβρη 2017, ώρα έναρξης 21:30 // Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Θέατρο
“Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017” – Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Χαϊδαρίου
Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Φθινόπωρο 2017, συμβάλλοντας στην ποώθηση του πολιτισμού και στην ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτόν από τους κατοίκους της πόλης. Ο αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι που φεύγει θα δοθεί με μουσικές παραστάσεις, θέατρο και εκδηλώσεις –θεσμούς– για το Χαϊδάρι, όπως είναι τα «Καραϊσκάκεια».
Πέμπτη 14/9 – Θεατρική παράσταση “Ματωμένος Γάμος” του Φ.Γ. Λόρκα από την θεατρική ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στις 8:30 μ. μ.
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης (και όχι μόνο) να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να τις αγκαλιάσουν με θέρμη, να διασκεδάσουν και να χαρίσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στους καλλιτέχνες.
“Διακοπές στην Αθήνα”… μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη!
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε στο κοινό η παράσταση «Διακοπές στην Αθήνα», που ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Από κοινού και συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβρη, παρατείνεται μέχρι τις 16 του Σεπτέμβρη!
Για βραδινές αποδράσεις γεμάτες χιούμορ, χορό και τραγούδια αφιερωμένα στην Αθήνα, ραντεβού στην δροσερή αυλή του Θεάτρου Από κοινού, όπου μας περιμένει η δροσερή μουσικο-θεατρική παράσταση «Διακοπές στην Αθήνα» σε κείμενα και επιλογή τραγουδιών του Πάνου Χατζηκουτσέλη, χορογραφίες του Άκη Σιδέρη, με τους Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνη Ξένο, Άκη Σιδέρη και Αγγελική Ξένου να παίζουν, να τραγουδούν και… να ‘χορεύουν’ και την Ιωάννα Μπάλτα να τραγουδάει και να παίζει πιάνο.
Απολαμβάνουμε «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ», λοιπόν, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15.
Είσοδος με αναψυκτικό ή μπύρα: 12€ & 7€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ) και κάθε Πέμπτη γενική είσοδος: 8 ευρώ / άτομο // Ώρες λειτουργίας ταμείου καθημερινά, 18:00-21:15
Από Κοινού θέατρο, Ευπατριδών 4, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), Τηλ. 211 4057249 // Email:[email protected] // Facebook: Από Κοινού θέατρο
Κινηματογράφος
Προβολή δύο ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα
Η Πρεσβεία της Mπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα προσκαλεί στην προβολή του βενεζουελάνικου ντοκιμαντέρ «Esperanza» (2015, 27 min.) των Dayon Moiz και Lluís Bartra και του ιρλανδικού «La Revolución no será Transmitida» (2003, 74 min.), των Kim Bartley και Donnacha O’Briain, την Πέμπτη 14 του Σεπτέμβρη 2017, στις 21:00 στην Αλκυονίδα.
Και τα δύο ντοκιμαντέρ βασίζονται σε πραγματικά και ιστορικά γεγονότα και προβάλλονται στο πλαίσιο του Κύκλου Κινηματογραφικών Ταινιών και Ντοκιμαντέρ «Η Λατινική Αμερική για τη δημοκρατία» που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 11 – 15 Σεπτεμβρίου 2017.
Το ντοκιμαντέρ «Esperanza» αναφέρεται στη δημιουργία των Βάσεων των Σοσιαλιστικών Αποστολών στη Βενεζουέλα, που δημιουργήθηκαν από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ως εργαλείο θεμελιώδους σημασίας για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας μέσα από τη δημιουργία υλικοτεχνικών και επιχειρησιακών κέντρων για τους πολίτες σε 1500 κοινότητες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλιστούν υπηρεσίες υγείας, τροφίμων, εκπαίδευσης, μεταφοράς, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.
Το ντοκιμαντέρ «La Revolución no será Transmitida» αφηγείται τα γεγονότα της 11ης Απριλίου 2002 στη Βενεζουέλα, όπου ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες ανετράπη από το πραξικόπημα και στη συνέχεια επέστρεψε στην εξουσία σε λιγότερο από 72 ώρες. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το ιρλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο – Radio Telefís Éireann – κατάφερε να καταγράψει τις εικόνες που επιβεβαιώνουν τη θεωρία του πραξικοπήματος, αφήνοντας κατά μέρος τις (μεταγενέστερες) εξηγήσεις οι οποίες αναφέρονταν σε ένα κενό εξουσίας.
Το ντοκιμαντέρ αυτό έτυχε θερμής υποδοχής από τους βασικούς κριτικούς κινηματογράφου και κέρδισε πολλά βραβεία. Η κριτική αναφερόταν στην πρωτοφανή εγγύτητα των κινηματογραφιστών με σημαντικά γεγονότα και επαίνεσαν την ταινία για τη «συναρπαστική αφήγησή της».
Το «Esperanza» θα προβληθεί με υπότιτλους στα αγγλικά και το «La Revolución no será Transmitida» με υπότιτλους στα ελληνικά.
Αλκυονίς New Star Art Cinema // Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια) // Τηλ.: 2108220008, 2108220023
Ο Δήμος Ικαρίας, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε αξιόλογα κινηματογραφικά έργα και προσφέροντας ταυτόχρονα μια πολιτιστική ανάσα, διοργανώνει έναν κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους. Οι προβολές ξεκινούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον Άγιο Κήρυκο, την Τετάρτη 9 του Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 του Σεπτέμβρη 2017. Δείτε εδώ περισσότερα και το πρόγραμμα προβολών.
Πέμπτη 14/9: «Machuca» (2005)
7ο Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά
Το καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά στην 7η τέχνη, με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνη μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε «θερινά σινεμά» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Έναρξη προβολών | Ιούνιος – Ιούλιος: 21.30 | Αύγουστος – Σεπτέμβριος: 21.00
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.
Βιβλίο
46ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2017, στο Ζάππειο 1 – 17 Σεπτέμβρη
Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).
Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος». Το βιβλίο χρωστάει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν την αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
46ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2017, στο Ζάππειο 1 – 17 Σεπτέμβρη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30 // Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00 // Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30
Φωτογραφία
Αυτά που κάνουν τη Βενεζουέλα μια όμορφη «χώρα εν κινήσει»
Διαδραστική Έκθεση Φωτογραφίας «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, χώρα εν κινήσει», στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.
Ο γνωστός Βενεζουελάνος φωτογράφος και κινηματογραφιστής John Márquez μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε το ποικιλόμορφο σύμπαν που ονομάζουμε Βενεζουέλα μέσα από την έννοια της δομοστοιχείωσης, ένας όρος που επινοήθηκε για να αναφερθεί στα διαδραστικά φωτογραφικά κομμάτια της. Ο John Márquez, ο οποίος θα είναι παρών στα εγκαίνια, φέρνει μια διαδραστική πρόταση που επιτρέπει στο κοινό να αφομοιώσει την εικόνα και να πειραματιστεί δημιουργικά πάνω στην παρουσίαση του φωτογραφικού έργου. Δείτε εδώ περισσότερα.
«Πορτραίτα Ιστορίας», Βούλα Παπαϊωάννου – Δημήτρης Χαρισιάδης 1940-1960
Το βλέμμα δύο κορυφαίων φωτογράφων του 20ου αιώνα στις ταραγμένες εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα παραβάλλει η έκθεση «Πορτραίτα Ιστορίας» που συνδιοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση αποτελεί μία ανθολογία εικόνων των φωτογράφων Βούλα Παπαϊωάννου και Δημήτρη Χαρισιάδη, όπου αποτυπώνεται η Ελλάδα κατά το κρίσιμο διάστημα 1940-1960.Στην έκθεση παρουσιάζονται 200 περίπου έργα, καθώς και άλλο ιστορικό υλικό, μαζί με δύο πορτραίτα των φωτογράφων από την τηλεοπτική εκπομπή «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ. Στα έργα, περιλαμβάνονται σε πλήρη μορφή τα δύο σπάνια κατοχικά λευκώματα «Μαύρο Λεύκωμα» της Βούλας Παπαϊωάννου και «Σούπα του παιδιού και ΙΚΑ Πειραιώς» του Δημήτρη Χαρισιάδη, όπου αντανακλάται το σκληρό πρόσωπο του Πολέμου και ο αγώνας για επιβίωση.
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Μανώλης Σκούφιας // Διάρκεια: 06/04/2017-10/09/2017 // Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι) Ναυάρχου Βότση 3, ΤΚ 54624 Θεσσαλονίκη, Tηλ: 2310 566 716 – Fax: 2310 566 717 – E-mail: [email protected]
Εικαστικά
«Τελετουργικό» – Έκθεση γλυπτών του Θεόδωρου Παπαγιάννη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την έκθεση γλυπτών του Θεόδωρου Παπαγιάννη, με τίτλο «Τελετουργικό», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.
Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, καταξιωμένος καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, παρουσιάζει εννέα μνημειακών διαστάσεων γλυπτά, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα ή δεύτερης χρήσης υλικά, δημιουργώντας μια αλληλουχία φαντασιακών μορφών με τελετουργικό χαρακτήρα. Απέναντι σε αυτές τις μορφές, ανδρικές και γυναικείες, βρίσκεται το ελαιόλαδο, πανάρχαια προσφορά της γης στον άνθρωπο. Η έκθεση-εικαστική εγκατάσταση εξυμνεί την ιερότητα του ελαιόλαδου, τιμώντας ένα από τα καθαγιασμένα προϊόντα της μεσογειακής τριάδας «ψωμί, λάδι και κρασί».
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιούλη-18 Σεπτέμβρη 2017 // Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 // Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
«Προσεγγίζοντας τη γενιά του ’30, μέσα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών»
Πρόκειται για μια ειδική, θεματική έκθεση, που προσπαθεί να φωτίσει τη γενιά των δημιουργών που εισήγαγε στη χώρα μας πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη καλλιτεχνικά ρεύματα και έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.
H Δημοτική Πινακοθήκη θα παραμείνει κλειστή τον Αύγουστο. Από 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά με την παρουσίαση της έκθεσης “Η γενιά του ’30 στις εικαστικές τέχνες, μέσα από την συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών”. Η έκθεση θα παραμείνει έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Ορισμένοι από τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες της Γενιάς του ’30 είναι οι: Κωνσταντίνος Παρθένης, Φώτης Κόντογλου, Γιάννης Τσαρούχης, Νίκος Εγγονόπουλος, Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Σπύρος Βασιλείου, Αγήνωρ Αστεριάδης, Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Γιολδάσης, Βάσω Κατράκη, Α. Τάσσος. Δείτε εδώ περισσότερα.
Εκδηλώσεις
Πρόγραμμα εργαστηρίων και εκδηλώσεων στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” – Καλοκαίρι 2017
Και αυτό το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες, καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής, ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.
Πρόγραμμα εργαστηρίων και εκδηλώσεων
Η ταινία της Τετάρτης: Κάθε Τετάρτη μια ταινία σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 5 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου).
Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής: Για δεύτερη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι δημιουργικής γραφής. Η συνέχεια για όσους έχουν ήδη συμμετάσχει και μια νέα αρχή για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου. Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη. (Διάρκεια 15 ώρες). Πενθήμερο από Πέμπτη 24 έως και Δευτέρα 28 Αυγούστου.
Από τις αισθήσεις στην κίνηση: Ένα βιωματικό σεμινάριο σωματικής έκφρασης για πρώτη φορά στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά. (Διάρκεια 6 ώρες). 10/11/&12 Αυγούστου.
Γνωρίζω το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης: Παραμυθιάσματα με θεατρικό παιχνίδι και σωματική έκφραση. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Ένα ταξίδι των παιδιών στο χρόνο, στις ρίζες του μαγικού παραμυθιού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, που θα συνοδεύονται από μουσική και θα ενισχύουν τη φαντασία τους. Με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδεύτρια ενηλίκων θεατρικών εργαστηρίων και σωματικού θεάτρου Σοφία Πολυκρέτη.
(Κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της πρώτης περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Έναρξη 11 Ιουλίου).
Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και το αρχαίο δράμα – Σκηνικές προσεγγίσεις:
Οι αρχαίοι μύθοι στο σύγχρονο θέατρο και τη λογοτεχνία, με αφορμή την τριλογία του Ιάκωβου Καμπανέλλη Γράμμα στον Ορέστη, Ο Δείπνος και Πάροδος Θηβών. Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. (Κάθε Τρίτη από 11 Ιουλίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου, με τη μορφή θεατροποιημένου αναλογίου).
Υπεύθυνη εργαστηρίων και εκδηλώσεων: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00 // Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22850 23619 // Email: [email protected]