Mε απολυμαντικό ψέκασαν εσωτερικούς μετανάστες οι τοπικές αρχές στη βόρεια Ινδία (VIDEO)
Ο τοπικός κυβερνήτης του κρατιδίου Νιτίς Κουμάρ, απέδωσε σε “υπερβάλλοντα ζήλο” των υπαλλήλων το περιστατικό, λέγοντας πως η αρχική εντολή αφορούσε μόνο την απολύμανση λεωφορείων.
Οργή προκαλούν στην Ινδία οι εικόνες υπαλλήλων των υπηρεσιών υγείας να ψεκάζουν με χημικά απολυμαντικά μια ομάδα εργατών από την επαρχία της Ινδίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία.
Η αντιπολίτευση της χώρας επιτέθηκε στο κυβερνών ακροδεξιό κόμμα BJP για τη “σκληρή και απάνθρωπη” μεταχείριση των φτωχών εργατών, που καλούνται να εκκενώσουν τις πόλεις εν μέσω γενικευμένου λοκντάουν για τρεις βδομάδες.
“Οι εργάτες έχουν ήδη υποφέρει αρκετά. Παρακαλώ μην τους λούζετε με χημικά τώρα. Αυτό δε θα τους προστατέψει και θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία τους”, έγραψε η ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γκάντι Βάντρα.
Ο τοπικός κυβερνήτης του κρατιδίου Νιτίς Κουμάρ, απέδωσε σε “υπερβάλλοντα ζήλο” των υπαλλήλων το περιστατικό, λέγοντας πως η αρχική εντολή αφορούσε μόνο την απολύμανση λεωφορείων και υποστήριξε πως “διέταξε μέτρα ενάντια στους υπεύθυνους γι’ αυτό”.
Bareilly, Uttar Pradesh: Migrant workers and their families on whom disinfectant is being sprayed..
A simple question, why wasn't this done on those who returned to India in flights…? #UttarPradesh #migrantworkers #IndiaVsCorona #Coronaindia #BREAKING pic.twitter.com/p7ILuQjA98
— NewsHamster (@NewsHamster1) March 30, 2020
Τα προβλήματα των εσωτερικών μεταναστών δε σταματούν εδώ, καθώς όχι απλά καλούνται να φύγουν από τις πόλεις μέσα σε γεμάτα λεωφορεία, ή να διαμείνουν σε προσωρινά στρατόπεδα και δομές αστέγων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αλλά πολλές φορές δε γίνονται δεκτοί στα χωριά τους, καθώς οι κάτοικο φοβούνται διασπορά του ιού στις κοινότητές τους.
Στην περιοχή Πουρούλια της Δυτικής Βεγγάλης, επτά εργάτες που επέστρεψαν αναγκάστηκαν να κοιμηθούν ακόμα και σε δέντρα, αφού στα σπίτια τους δεν υπήρχαν χώροι κατάλληλοι για απομόνωση. Στη συνέχεια οι τοπικές αρχές που ενημερώθηκαν για το συμβάν τους μετάφεραν σε κέντρο υγείας.
Σε άλλα χωριά οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους των πόλεων με κορμούς δέντρων και έχουν ανοίξει αυτοσχέδιες τάφρους για να αποτρέψουν τον επαναπατρισμό νεαρών κυρίως ατόμων. Στη χώρα του 1,3 δις κατοίκων, έχουν επιβεβαιωθεί 1200 κρούσματα και 29 θάνατοι από κορονοϊό, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι.
Με πληροφορίες από telesur