Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη… – Λύσε τους κάβους, όχι τους κάδους!
Φεύγουνε κάδοι στον γιαλό και εγώ τους γνέφω στο καλό, και εγώ τους γνέφω στο καλό, παράπονό μου…
Ποια πόλη βλέπουμε στο βίντεο; Στα social media υπήρξε μια μικρή διχογνωμία.
Οδός Ρακτιβάν στην Θεσσαλονίκη, πάνω απ το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. και έχουν υπάρξει χειρότερες καταιγίδες, λίγο νερό κατεβαίνει στο βίντεο. https://t.co/CofNMvTPYt
— Doq Hakkarl (@StarkillerGR) May 26, 2020
“Νικήτρια” είναι η Θεσσαλονίκη και η περιοχή πάνω από το Υπουργείο. Αυτό όμως μικρή σημασία έχει. Η σκηνή αυτή έχει επαναληφθεί σε πολλές γειτονιές που έχουν την “ατυχία” να είναι χτισμένες σε τοποθεσίες με κάποια κλίση και ψάχνουν σε κάθε νεροποντή να βρουν τους κάδους τους…
Και δε μιλάμε καν για τη χειρότερη καταιγίδα που έχει αντιμετωπίσει η πόλη ή για κάποιο “ακραίο φυσικό φαινόμενο” -που έχει γίνει πια η αγαπημένη λέξη των κρατούντων- αλλά για μια τυπική ανοιξιάτικη νεροποντή.
Κάθε φορά που βρέχει, οι πόλεις μας δείχνουν το χάλι τους και πόσο εχθρικές είναι σε όσους κατοικούν σε αυτές ή είναι απλώς περαστικοί. Και δε φταίει ο καιρός, ούτε ο θεός που μας μισεί, ούτε είναι “ατομική ευθύνη” των κάδων που δεν μπόρεσαν να μείνουν στη θέση τους και πήραν τον κατήφορο για την Κασσάνδρου και την Αγίου Δημητρίου.
Είναι ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας που αδιαφορεί για τις ανάγκες μας και φέρεται στους αδύναμους σαν σκουπίδια να πλέουν σε πελάγη απελπισίας -εντός ή εκτός κάδων- ακόμα και με μια απλή μπόρα.