Λιάνα Κανέλλη: Μας δουλεύετε; Συγκοινωνιακό είναι το πρόβλημα; Ας έφερνε τότε το Υπουργείο Συγκοινωνιών Νομοσχέδιο…(VIDEO)
Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε διεξοδικά στην έωλη επιχειρηματολογία που προσπαθεί να δώσει κοινωνική νομιμοποίηση στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
Mε δηκτικό τρόπο σχολίασε το αυταρχικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στην παρέμβασή της κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ειρωνευόμενη ένα αφήγημα που παρουσιάζει το ζήτημα των κινητοποιήσεων περίπου ως… συγκοινωνιακό. ” Όλη η Δημοκρατία της Ελλάδας είναι η συγκοινωνία; Μα τότε δεν έπρεπε να το φέρετε ποτέ εσείς το νομοσχέδιο. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έπρεπε να το φέρει… Μας δουλεύετε; Συγκοινωνιακό είναι το πρόβλημα;”.
Απάντησε σε αιτιάσεις κοινωνικού αυτοματισμού, όπως αυτές που εξέφρασε βουλευτής της ΝΔ χθες, για το τι θα γίνει αν κάποιος θέλει να πάει το παιδί του στο γιατρό, αν έχει διαδηλώσεις, συγκρίνοντας την επιχειρηματολογία του με εκείνη του εθνικού μας ξεβλαχευτή Πέτρου Κωστόπουλο, ο οποίος την περίοδο των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων της δεκαετίας του ’90, αναρωτιόταν “εγώ πώς να πάω να δω τη μάνα μου, που έχουν κόψει οι αγρότες τον δρόμο;”, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση “Έχεις λεφτά να νοικιάσεις ελικόπτερο και να πας, περνώντας πάνω από τη διαδήλωση”. Υπενθύμισε επίσης την προτροπή του Γιαννόπουλου ως κυβερνητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ να ζητά κόψτε με μαχαίρι τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, σημειώνοντας “Ήταν νόμιμη βία. Νόμιμος εξτρεμισμός. Όχι, ήταν προοδευτικό. Η φαντασία στην εξουσία…”
Αναφέρθηκε και στο ρόλο της ΕΕ που επίσης κάποιοι επικαλούνται, με την έννοια της ευθυγράμμισης στα κελεύσματά της, αναδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό της χαρακτήρα, όπως εκφράζεται καθαρά μέσα από την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, αλλά και την απαγόρευση δράσης των κομμουνιστών σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες: “Τίνος απαίτηση είναι; Της ΕΕ, που θέλει να τα κάνει όλα ίσιωμα; Τι Χίτλερ, τι Στάλιν; Πού είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες όταν απαγορεύουν στην ΕΕ διαδηλώσεις και κομμουνιστικές νεολαίες; Πού στον κόρακα ήσασταν;”.
Όσο για την αναγκαιότητα των διαδηλώσεων, έφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα των απολύσεων με sms, ρωτώντας ρητορικά:
“Έχετε υπάρξει σε σταθμό, σε δουλειά, σε σούπερ-μάρκετ, όπου σου έρχεται η απόλυση με sms, πέντε λεπτά πριν το τέλος της βάρδιας; Έχετε απολυθεί με sms; Και τότε, δε θα μπορεί να διαδηλώσει ο κόσμος;”