“Η λέξη ντροπή είναι λίγη!”- Δημήτρης Κουτσούμπας για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί “αλόγιστης χρήσης” τεστ κορονοϊού

“Δεν φτάνει που κουνάει το δάχτυλο στον λαό, στη νεολαία, λέγοντάς τους “πολύ χαλαρώσατε”. Λέει και ψέματα. Λέει ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη σε όλη την Ελλάδα είναι 17 και ότι αυτό δεν δικαιολογεί ανησυχίες για συγχρωτισμό! Μπερδεύει πορτοκάλια με μήλα. Σαν να λέμε ότι ο μέσος όρος παγκόσμιων κυπέλλων ποδοσφαίρου Ελλάδας – Βραζιλίας είναι 2 και μισό….”

Δε μάσησε τα λόγια του γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη χθεσινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής στο Άλσος Αιγάλεω «Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, αλλά και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ο γγ στηλίτευσε την προπαγανδιστική απόπειρα να παρουσιάσει ως επιτυχία την αύξηση των τεστ, αλλά και τους ισχυρισμούς για “αλόγιστη χρήση” τους, που οδήγησε στην ανακοίνωση για έλλειψη αντιδραστηρίων για την πραγματοποίηση των ελέγχων. Αναφέρθηκε επίσης στα απολύτως ανεπαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, το άνοιγμα του τουρισμού στα μέτρα των μεγάλων ομίλων του χώρου, τις φαιδρότητες για “17 μαθητές ανά τμήμα”, αλλά και την άτυπη “ομερτά” που επικρατεί σε πολλές επιχειρήσεις όπου διαπιστώνονται κρούσματα. Παρακάτω παρατίθενται κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας, την οποία μπορείτε ολόκληρη να διαβάσετε και να παρακολουθήσετε εδώ:

Χτες το πρωί, ο πρωθυπουργός εξέφρασε “ικανοποίηση για το γεγονός, ότι χθες φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ”. Χτες το απόγευμα, μάθαμε μετά την αποκάλυψη των αγωνιστών γιατρών, ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ενημέρωσε τις Υγειονομικές Περιφέρειες ότι δεν διαθέτει επαρκή αντιδραστήρια για την εκτέλεση των μοριακών ελέγχων για τον κορονοϊό που ζητούν τα νοσοκομεία! Τόσο θωρακισμένα τα νοσοκομεία, τόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση. Και μάλιστα η κυβέρνηση αντί να λύσει άμεσα το θέμα, τι βρήκε να πει; Ότι φταίνε οι υγειονομικοί, γιατί επιστρέφοντας από τις διακοπές τους έκαναν τεστ!

Με ποιο κριτήριο ο αναγκαίος μαζικός έλεγχος ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους υποβάλλονται σε τεστ, προκειμένου π.χ. να εισαχθούν σε χειρουργεία, βαφτίζεται “αλόγιστη χρήση”; Λελογισμένη χρήση ποια είναι; Να κάνει το τεστ όποιος μπορεί να το χρυσοπληρώσει στα ιδιωτικά διαγνωστήρια; Η λέξη ντροπή είναι λίγη!

Είναι πρόκληση, λοιπόν, η κυβέρνηση να λέει ότι εκείνη “κάνει ό,τι μπορεί” και να επαναφέρει ως βασικό πρόβλημα την “ατομική ευθύνη”.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση “κάνει ό,τι μπορεί”, προκειμένου τα όποια μέτρα να μην υπονομεύουν τους “δημοσιονομικούς στόχους”, να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην αφαιρεθεί τίποτα από τα παντός είδους μέτρα στήριξης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Από την έναρξη της εργάσιμης μέρας και τους συνωστισμούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έως και την επιστροφή στο σπίτι, η κυβέρνηση πουλάει την “ατομική ευθύνη” και δείχνει με το δάχτυλο τους ανέργους, τους μισοεργαζόμενους, τους κακοπληρωμένους που πληρώνουν τα πρώτα σημάδια εκδήλωσης της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης…

Σε άλλους εργασιακούς χώρους, το πρωτόκολλο υγείας μετατρέπεται σε πρωτόκολλο “δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα”, καθώς αποκρύπτονται κρούσματα. Και η ζωή και η εργασία συνεχίζεται, χωρίς υγειονομικά μέτρα, σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων και των καταναλωτών!

Σε άλλους χώρους, το πρωτόκολλο ερμηνεύεται ως “ένας ίσον κανένας”. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για το κρούσμα ανά 2άδες – 3άδες ώστε “να μην γίνει σούσουρο” και το μόνο μέτρο που παίρνεται, είναι να μπει σε καραντίνα για 14 μέρες το κρούσμα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Δεν φτάνει που κουνάει το δάχτυλο στον λαό, στη νεολαία, λέγοντάς τους “πολύ χαλαρώσατε”. Λέει και ψέματα. Λέει ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη σε όλη την Ελλάδα είναι 17 και ότι αυτό δεν δικαιολογεί ανησυχίες για συγχρωτισμό! Μπερδεύει πορτοκάλια με μήλα. Σαν να λέμε ότι ο μέσος όρος παγκόσμιων κυπέλλων ποδοσφαίρου Ελλάδας – Βραζιλίας είναι 2 και μισό….

(φωτό Eurokinissi)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: