Πάρτε μέτρα για την υγεία των μαθητών – Πάνω από 40 καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν και ξεσηκώνονται. Όχι γιατί αρνούνται τις μάσκες και τα μέτρα προστασίας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποια ΜΜΕ. Αλλά γιατί αρνούνται τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, να στοιβάζονται 25 άτομα σε μία τάξη, χωρίς καθηγητές και καθαριστές.
Οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν και ξεσηκώνονται. Όχι γιατί αρνούνται τις μάσκες και τα μέτρα προστασίας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποια ΜΜΕ. Αλλά γιατί αρνούνται τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, να στοιβάζονται 25 άτομα σε μία τάξη, χωρίς καθηγητές και καθαριστές. Τα αιτήματά τους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
https://twitter.com/bizova___/status/1307921795668938753
Όπως μεταδίδει το portal του 902, πάνω από 40 σχολεία στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή τελούν υπό κατάληψη με αντίστοιχα αιτήματα, ενώ οι μαθητές προχωρούν και σε κινητοποιήσεις μπροστά από δημαρχεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Παύλου Μελά), καθώς αντιμετωπίζουν τραγελαφικές καταστάσεις.
Στο 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, που συστεγάζεται με το 6ο Δημοτικό, μαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα στην αυλή, επειδή δύο αίθουσες στο υπόγειο του σχολείου κρίθηκαν ακατάλληλες.
Εκατοντάδες μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγεια, σε αίθουσες που δεν αερίζονται, ο ένας πάνω στον άλλο στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, στο 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, στο ΓΕΛ Κορδελιού κ.α.
Σε όλα τα ΕΠΑΛ και στη συντριπτική πλειοψηφία των Γυμνασίων και Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν τμήματα με 25-27 μαθητές.
Στο ΕΠΑΛ Ευόσμου δεν χωρούσαν να γραφτούν άλλοι μαθητές και τους στείλανε στο Κορδελιό, αναγκαστικά με το λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων 6 τμήματα ανά τάξη με μία καθαρίστρια σε όλο το σχολείο. Στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης 1.200 μαθητές με τμήματα υπεράριθμα προαυλίζονται μαζί. Βιβλία δεν έχουν δοθεί ακόμα σε κανένα ΕΠΑΛ.
Στα Διαβατά οι μαθητές είτε πάνε στο ΕΠΑΛ είτε πάνε σε ΓΕΛ πρέπει να ξυπνάνε δύο ώρες πριν και να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ μαζί με τους εργάτες που εκείνη την ώρα πάνε για δουλειά στα εργοστάσια της περιοχής, γιατί τα πιο κοντινά σχολεία είναι σε διπλανά και παραδιπλανά χωριά!
Την ίδια ώρα κλείνουν ή δεν έχουν εγκριθεί τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού στο 3ο Γυμνάσιο – Λυκειακά Τμήματα Μενεμένης, 2ο, 4ο και 7ο ΓΕΛ Πολίχνης, 5ο Γυμνάσιο – Λυκειακά Τμήματα Ωραιοκάστρου, Τομείς και ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο ΕΠΑΛ Κορδελιού, στο ΕΠΑΛ Νεάπολης.
Η συκοφάντηση του αγώνα τους δε θα περάσει. Αυτό το διασφαλίζει η στάση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ξεκαθαρίζει ότι «οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, σχολική στέγη, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό εργαστηρίων»