Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τη Λίνα Μενδώνη για το “Νιαγάρα” στην Ακρόπολη
Θα ήταν ακόμα πιο καινοτόμο και μακριά από σοβιετικές αγκυλώσεις για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, να μετατραπεί η Ακρόπολη σε θεματικό πάρκο με νεροτσουλήθρες
Για όσους δε γνώριζαν ότι η Ακρόπολη αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ράφτινγκ, το βίντεο που έχει κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα και παγκοσμίως, έπεισε και τους πιο δύσπιστους.
To κατά πόσον το πρόσφατο μεγαλούργημα της μηχανικής με τους τόνους τσιμέντου στο μνημείο ευθύνεται για το μικρό Νιαγάρα που σχηματίστηκε κάτω από τον Παρθενώνα είναι μια εύλογη απορία, την οποία πάντως η αρμόδια υπουργός Λίνα Μενδώνη αρνείται να απαντήσει. Μιλώντας στη βουλή, η υπουργός υποστήριξε ότι η “Ακρόπολη πλημμυρίζει τα τελευταία χρόνια”, ρίχνοντας το φταίξιμο στις υδρορροές, δηλώνοντας παράλληλα περήφανη(!) για το γεγονός ότι από αυτές μόνο οι 3 φαίνεται να λειτουργούν:
«Στη βόρεια Κλιτύ από τη Σημαία έως την Κλεψύδρα υπάρχουν 17 υδρορροές, οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί για να μην φεύγουν τα νερά προς την οικιστική περιοχή. Στη νότια κλιτύ οι περισσότερες υδρορροές είναι ανενεργές γιατί είναι βουλωμένες εδώ και χρόνια. Όλα τα νερά φεύγουν από τρεις υδρορροές στην περιοχή πάνω από τον ανελκυστήρα που δημιουργήσαμε και είμαστε πολύ περήφανοι».
Κατά τα λοιπά, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του ανούσιου δικομματικού καυγά για το ποιος αδιαφόρησε λιγότερο για το σημαντικότερο μνημείο της χώρας, και παρέπεμψε την οριστική επίλυση του θέματος σε υδραυλική μελέτη που εκπονείται με την χρηματοδότηση – ποιου άλλου – του ιδρύματος Ωνάση.
Ίσως όμως θα ήταν ακόμα πιο καινοτόμο και μακριά από σοβιετικές αγκυλώσεις για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, να μετατραπεί η Ακρόπολη σε θεματικό πάρκο με νεροτσουλήθρες, οδηγώντας σε ένα πραγματικά διαφοροποιημένο και πρωτοπόρο τουριστικό προϊόν για την μετά – Covid εποχή.