Χωρίς προσχήματα! – To Facebook λογοκρίνει τις φωτογραφίες του Μ. Λώλου από τη διαδήλωση για τον Κουφοντίνα!
Η λογοκρισία γίνεται πλέον χωρίς προσχήματα. Τα στιγμιότυπα μιας διαδήλωσης “παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας”. Ίσως να υποκινούν και σε βία-τρομοκρατία, ποιος ξέρει; Ο τρομονόμος του Facebook ήταν εδώ πριν καν περάσει ο νόμος του Λιβάνιου.
Μπορεί ο γνωστός φωτορεπόρτερ να έγραψε ειρωνικά πως η διαδήλωση έγινε για τον… “γνωστό απεργό πείνας”, αλλά αυτό δεν “ξεγέλασε” τον αλγόριθμο του Facebook, που λογοκρίνει μαζικά, αδιακρίτως, χωρίς προειδοποίηση και λογική, προφίλ και αναρτήσεις που τολμούν να πιάσουν το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον γνωστό απεργό πείνας. Δ.Κ.
1-3-21 pic.twitter.com/zX5DZ4RbDa— lolos marios (@lolosmarios) March 1, 2021
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Μάριου Λώλου στο Twitter -που προς το παρόν τηρεί διαφορετική στάση- και δείχνουν απλώς μερικά στιγμιότυπα από τη σημερινή διαδήλωση αλληλεγγύης στο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, κάτι που έκαναν άλλωστε κι αρκετά ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Παρόλα αυτά, οι ίδιες φωτογραφίες στο Facebook, θεωρούνται επικίνδυνες -ενδεχομένως για την πλατφόρμα να είναι έμμεση υποκίνηση σε βία και τρομοκρατία…
Η λογοκρισία δεν κρατάει πλέον ούτε καν τα προσχήματα! Διαγράφει, λογοκρίνει, αναστέλλει λογαριασμούς, και όλα αυτά, γιατί οι σχετικές αναφορές “παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας, επειδή αναφέρονται σε “επικίνδυνα άτομα ή οργανώσεις”.
Διάφοροι χρήστες έχουν αρχίσει να κοινοποιούν στον δικό τους τοίχο το γεγονός της λογοκρισίας και το περιεχόμενο της “επικίνδυνης ανάρτησης”.
Ο Marios Lolos είναι φωτορεπόρτερ γνωστός στο πανελλήνιο χρόνια τώρα. Κατέβασαν τις φωτογραφίες του από την σημερινή πορεία. Κατέβασαν φωτογραφίες φωτορεπόρτερ.
Το διανοείστε;Δημοσιεύτηκε από Nopi Gaitanidou στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται πως η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι απλά σχετική, αλλά πλήρως ελεγχόμενη και βασικά τελεί υπό αναστολή. Το Facebook εφάρμοζε τον “τρομονόμο” για τα διαδίκτυο και τις τέχνες, ήδη πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος Λιβάνιου στη χώρα μας. Πόσο μάλλον τώρα, που έχει και τη νομική κάλυψη για να το κάνει.