Χρ. Κατσώτης: “Κ. Μαραβέγια, είστε πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά;”
Μετά την χτεσινή του ατάκα για τον… Χατζηθάφτη, ο Κατσώτης “έγραψε” με άλλη μια παρέμβασή του.
«Κύριε Μαραβέγια από ό,τι ξέρω είστε χειρουργός – πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν πχ τον κ. Μοράτη να σας κάνει κολονοσκόπηση από μακριά; Έτσι είναι και με τα συνδικάτα…».
Χτες ο Κατσώτης μας προϊδέασε λέγοντας τον υπουργό Εργασίας Χατζηθάφτη, για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά.
Σήμερα συνέχισε από εκεί που είχε μείνει χτες και έγραψε με την ατάκα του προς τον κυβερνητικό βουλευτή Μαραβέγια, με αφορμή την τηλεργασία και την ιατρική ιδιότητα του τελευταίου.
«Κύριε Μαραβέγια από ό,τι ξέρω είστε χειρουργός – πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν πχ τον κ. Μοράτη να σας κάνει κολονοσκόπηση από μακριά; Έτσι είναι και με τα συνδικάτα…».
Μπορείτε να δείτε το επίμαχο απόσπασμα στην αρχή του βίντεο αλλά και το σύνολο της παρέμβασης του Χρ. Κατσώτη.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του 902 για το σύνολο της παρέμβασης του βουλευτή του ΚΚΕ.
Παρέμβαση στη συζήτηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπώ,ν όπου γίνεται ακρόαση φορέων, για το αντεργατικό νομοσχέδιο έκανε ο Χρήστος Κατσώτης,βουλευτής του ΚΚΕ, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και προ των ευθυνών τους εκπροσώπους φορέων, αλλά και αποδομώντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα για τα «θετικά στοιχεία» του νομοσχεδίου.
Αναφέρθηκε στην εξ αποστάσεως συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, στη θέσπιση του 10ωρου με τον μισθό του 8ωρου που προβλέπει το νομοσχέδιο, στο διακεκομμένο ωράριο που μπαίνει σε εφαρμογή ακόμα και στη μερική απασχόληση και μάλιστα με επιπλέον ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους και το πρωί και το απόγευμα.
Για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έθεσε το ερώτημα εάν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας στις 32 Κυριακές που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έθεσε ερωτήματα για την αποζημίωση που θα πάρει ένας εποχικός εργαζόμενος στον κλάδο του Τουρισμού, που θα χάσει μέρος της αποζημίωσής του με βάση τις νέες ρυθμίσεις.
Αναφέρθηκε ακόμα στο δικαίωμα της απεργίας και τη ρύθμιση του νομοσχεδίου για την «εγγυημένη υπηρεσία» που προβλέπει ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων πρέπει να δουλεύει για να μην έχει συνέπειες η απεργία στην εργοδοσία καθώς και στη ρύθμιση που καθιστά υπεύθυνο το συνδικάτο σε περίπτωση προβοκάτσιας ή «ψυχολογικής βίας» στη διάρκεια μιας απεργίας.