Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα «χωρίς να βραχούν» είναι γελασμένοι
Ακόμα και μπροστά στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, για πολλοστή φορά, δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο, και πόσο εχθρικός και επικίνδυνος είναι απέναντι στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ακόμα και μπροστά στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, για πολλοστή φορά, δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο, και πόσο εχθρικός και επικίνδυνος είναι απέναντι στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, απέρριψαν πρόταση του ΠΑΜΕ να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να πάρουν αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
«Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοσίας – κομμάτων που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) έδειξε ξανά τα απειλητικά του δόντια στους εργαζόμενους, αυτήν τη φορά στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ.
Στη συνεδρίαση αυτή, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, εκφράζοντας τον πιο ξεδιάντροπο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέρριψε με μια φωνή την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης “αξιολόγησης”, που περιλαμβάνει το χτύπημα στην οργάνωση, στη συλλογική δράση των εργαζομένων και βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Απέρριψαν την απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα “εξαντληθούν” σε συναντήσεις και επιστολές προς τους κοινωνικούς εταίρους. Να θυμίσουμε ότι την ίδια στάση κράτησαν οι ίδιες δυνάμεις στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ.
Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, της δίνουν χώρο και χρόνο για να περάσει στα “μουγκά” μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους και την τροπολογία που αφορά το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία. Στην ουσία, βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτήν την ανάπτυξη στηρίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γι’ αυτό κρατά τη συγκεκριμένη στάση. Είναι αδίστακτοι, προτείνουν στους εργαζόμενους την απραξία μπροστά στο αντεργατικό – αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τη νομοθέτηση της ποινικοποίησης της δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Το μαύρο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει θα πάρει την απάντηση που πρέπει από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από μια σειρά Συνδικάτων που παλεύουν με ταξικό προσανατολισμό και δεν υποχωρούν από την ταξική πάλη, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να τους βάλουν.
Οι εργαζόμενοι να μη φοβηθούν σε αυτόν τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Δεν είναι μόνοι τους. Απομονωμένα δεν είναι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που βαδίζουμε το δύσκολο και σκληρό αγώνα και οργανώνουμε την πάλη κατά των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεών τους και των κολαούζων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απομονωμένος είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που φανέρωσε την γύμνια του σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Oι εργαζόμενοι έχουν δυνάμεις και συνδικάτα να στηριχτούν. Είναι τα συνδικάτα του ταξικού κινήματος και άλλα συνδικάτα που θα πορευτούμε μαζί.
Οι εργαζόμενοι να ξεφορτωθούν από το σβέρκο τους και να απομονώσουν ακόμα παραπάνω αυτήν τη γραφειοκρατική ελίτ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση».