Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ: Απολογισμός δράσης και εισήγηση στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

 Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων μελών της, εκτιμώντας απολογιστικά την περίοδο από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα. 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ 


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 

     Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων μελών της, εκτιμώντας απολογιστικά την περίοδο από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα. 

     Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ καταθέτει τις εκτιμήσεις της στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των α’/βάθμιων Σωματείων στους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου, την 3χρονη δράση της καθώς και τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό Κέρκυρας. 

      Σ’ αυτό το διάστημα η Ε.Γ. έδρασε μέσα σε συνθήκες που τις χαρακτηρίζουν η βαθιά και παρατεταμένη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και συνολικά στην κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό την πανδημία του Covid-19 που οδήγησε σε πολύπλευρες επιπτώσεις στη ζωή μας. 

     Καταλυτικό στοιχείο των πολιτικών εξελίξεων αποτελεί η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την θρυαλλίδα μιας πάνδημης λαϊκής αγωνιστικής έκρηξης η οποία συνεχίζει να εκφράζεται με δυναμικό τρόπο στην κοινωνία. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις Πανελλαδικά όπως και στην Κέρκυρα, ανέδειξαν τη  συσσωρευμένη αγανάκτηση και την αντίθεση για τα δεινά που έχουν φορτωθεί οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, εξαιτίας της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής όλων όσων κυβέρνησαν και ειδικά την τελευταία δεκαετία.  

Το προμελετημένο έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων έχει σαφείς πολιτικές αιτίες στην στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών της ΕΕ και υπαίτιους όσους την εφάρμοσαν. Η στρατηγική αυτή της ΕΕ αγκαλιάζει όλες τις δραστηριότητες που παλιότερα ήταν στην ευθύνη του κράτους και τώρα αξιοποιούνται για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

H Περίοδος της πανδημίας 

     Καθοριστική στη λειτουργία και δράση των συλλόγων – μελών του Ν.Τ. Κέρκυρας, αλλά και των εργαζόμενων και των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα, ήταν η περίοδος της πανδημίας του Covid-19.  Oι εκλογές του Ν.Τ. πραγματοποιήθηκαν στις 10/3/2020 ενώ η συγκρότηση της ΕΓ σε σώμα έγινε με καθυστέρηση λόγω του 1ου lockdown στις 18/5/2020. 

      Η πανδημία ανέδειξε και όξυνε τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στην υγεία (ΠΦΥ – Νοσοκομεία – ΕΚΑΒ), αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.  Αντί να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού,  η πανδημία  αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη μια ως ευκαιρία για ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, οποίοι  αύξησαν τα κέρδη τους και από την άλλη ως «χρυσή ευκαιρία» να επιταχυνθούν  μια σειρά αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Η ένταση της καταστολής, η προσπάθεια να “μείνουμε όλοι σπίτι” έσπασε τελικά από την προσπάθεια του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. 

Το έκτρωμα του Νόμου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

    Το τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ ήρθε με νέα ισχυρά όπλα δίπλα σ’ αυτά που προϋπήρχαν και νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

 Δεν δίνει «δύναμη στον εργαζόμενο» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση,  αλλά «παντοδυναμία στον εργοδότη». 

     Το κεφάλαιο είναι αυτό που θα ωφεληθεί από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, από τη γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές σχεδόν στο σύνολο των κλάδων, από την αύξηση του ανώτατου ορίου των υπερωριών κατά 25% και του κατώτερου κατά 50%, από την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών σε δήθεν «ανεξάρτητες αρχές»,  κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία να σμπαραλιάσει τα πάντα. 

     Επιπλέον γίνεται προσπάθεια να απαγορευτεί τυπικά και ουσιαστικά ο ίδιος ο χαρακτήρας της συνδικαλιστικής οργάνωσης και το δικαίωμα στην απεργία, με ασφυκτικούς όρους και προϋποθέσεις, με τη μετατροπή του προσωπικού ασφαλείας σε «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία». Επιδιώκουν να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους, να κυριαρχήσει η «σιωπή νεκροταφείου» σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

     Ο νόμος Χατζηδάκη λοιπόν ήρθε να «πατήσει» σε ένα διαμορφωμένο αντεργατικό πλαίσιο από όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, που στην καρδιά της στρατηγικής τους έχουν την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Προσπαθούν μέσα απ’ την προώθηση του συνδικαλιστικού μητρώου (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε), τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα, να ελέγξουν, να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν κάθε συνδικαλιστική έκφραση και συλλογική διεκδίκηση.  

Η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού 

           Η εκδήλωση της πανδημίας αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και ως ευκαιρία για να επιταχυνθεί το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, παρουσιάζοντας το ως μια μεταρρύθμιση καλή για όλους. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των κρατικών λειτουργών αξιοποιούνται για την προώθηση της εντατικοποίησης της εργασίας και την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης (π.χ. τηλεργασία) και αυξάνουν τις δυνατότητες παρακολούθησης και καταστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα αξιοποιείται για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και όλου του λαού. Καμία μεταρρύθμιση του αστικού κράτους δεν είναι αταξική, έτσι δεν είναι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους “επιτελικού κράτους”. Η επιτελικότητά τους έχει γκρεμιστεί στα μάτια και στις συνειδήσεις όλων ιδιαίτερα μετά το έγκλημα στα Τέμπη. 

Ακρίβεια  – Ενεργειακή Φτώχεια – Πληθωρισμός – Πόλεμος

     Η καλπάζουσα ακρίβεια τα τελευταία χρόνια συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το ήδη τσακισμένο απ’ τους μνημονιακούς νόμους λαϊκό εισόδημα, τους μισθούς και τις συντάξεις. Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει «φωτιά», όπως και οι τιμές των καυσίμων και τους δυσθεώρητους λογαριασμούς του  ηλεκτρικού ρεύματος,  οδηγώντας τα λαϊκά νοικοκυριά στην απόγνωση και στην ενεργειακή φτώχεια. 

     Η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενο φαινόμενο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία είναι ψέμα. 

Η ακρίβεια άρχισε πολύ νωρίτερα λόγω των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων και των πολιτικών που επιβάλλει η ΕΕ με τη λεγόμενη μετάβαση στην «πράσινη ανάπτυξη» και την απελευθέρωση της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια.  

     Η «πράσινη ανάπτυξη» είναι το νέο πεδίο σκληρών ανταγωνισμών για  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που επέβαλλαν το «χρηματιστήριο της ενέργειας», με τις περιβόητες «ρήτρες αναπροσαρμογής». Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της ακρίβειας και της εκτίναξης των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, των αλυσιδωτών αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και  των υπηρεσιών. 

     Η «πράσινη ανάπτυξη» και τα κέρδη των μονοπωλιακών κολοσσών είναι μια ακόμη αιτία που οδηγεί  στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους όπως συμβαίνει με το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απ’ τη μια και της Ρωσίας – Κίνας απ’ την άλλη, συνθέτουν μόνον κινδύνους και δεινά για τους λαούς. Η κυβέρνηση της  χώρας  μας συμμετέχει ενεργά στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, δίνοντας έτσι «γη και ύδωρ» όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθιστώντας τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό και τη χώρα μας. 

     Καθήκον των εργαζομένων και του φιλειρηνικού κινήματος είναι το δυνάμωμα της πάλης για το άμεσο σταμάτημα του πολέμου και η απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Η ένταση στην υλοποίηση της αξιολόγησης 

     Η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους, αποτελεί εργαλείο θωράκισής του. Με το «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενισχύουν την ταξική επιθετικότητα του κράτους απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα. 

     Αναπροσαρμόζουν κάποιες κρατικές λειτουργίες ώστε να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Επιδιώκουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα Νοσοκομεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους  Δήμους και γενικότερα επιδιώκουν να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες.

     Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. 

     Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της αξιολόγησης. Δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα.

Εδώ αξίζει να χαιρετίσουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές, που αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και αντιστέκονται στην προσπάθεια υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης. 

 

  • ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ –

 

      Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας έδρασε με γνώμονα την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, τη σταθερή σύνδεση των α΄/βάθμιων Σωματείων με την ΕΓ, την από κοινού συλλογική παρέμβαση με τα α΄/βάθμια σωματεία ενάντια στον κοινό εχθρό, που λειτουργούσε και λειτουργεί μέσα από τις κρατικές δομές. 

     Αντιδράσαμε αυτά τα 3 χρόνια στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική με τη συμμετοχή και την οργάνωση πολλών απεργιακών κινητοποιήσεων, συλλαλητηρίων, παραστάσεων διαμαρτυρίας. 

      Προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια της ενιαίας αντίληψης, ότι έχουμε  κοινά συμφέροντα ως εργαζόμενοι και είναι ανάγκη να παλεύουμε μαζί, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη των κλάδων. 

     Έγινε προσπάθεια σύνδεσης του αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι σημαντικά τα βήματα που έγιναν για την κοινή δράση με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια σύνδεσης και με άλλους φορείς του κινήματος (αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές, ομάδες γυναικών, συνταξιούχοι κλπ.), με πλαίσιο κοινού προσανατολισμού σε αιτήματα και διεκδικήσεις.

     Μέσα σ’ αυτή την 3ετία έγιναν βήματα στη λειτουργία του οργάνου του Ν.Τ.,  με πιο συχνές συνεδριάσεις, με θεματολογία που άγγιζε τον πυρήνα των προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων (εργασιακά ζητήματα κύρια στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στη δημόσια διοίκηση) αλλά και γενικότερα ζητήματα. 

     Είναι θετικό ότι οι αποφάσεις της ΕΓ δεν έμειναν μόνο στα χαρτιά αλλά είχαν ανταπόκριση στα σωματεία και τους εργαζόμενους, που εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους.  Είναι σημαντικό ότι η ΕΓ πήρε πρωτοβουλίες και έκανε καλέσματα στα μεγάλα συλλαλητήρια για σοβαρά γενικά και τοπικά ζητήματα (π.χ. εκποίηση Ερημίτη, δραματική κατάσταση στο ΓΝΚ), στο συλλαλητήριο για την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού κλπ. 

Μία τέτοια δράση μπορεί να συμβάλλει στην παραπέρα ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας και με άλλους εργαζόμενους, με πιο πλατιά λαϊκά στρώματα.   

      Αναδείξαμε τα σοβαρότατα  προβλήματα της υποστελέχωσης από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας του νομού Κέρκυρας. Οργανώσαμε ανοιχτές μαζικές συσκέψεις με τους υγειονομικούς (Ενιαίο σωματείο εργαζομένων του ΓΝΚ – ΕΓΕΣΥΚ – Σωματείο εργαζομένων  ψυχιατρικού τομέα του ΓΝΚ), το Εργατικό Κέντρο και μαζικούς φορείς. 

     Στηρίξαμε επί 3 χρόνια όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ακόμα και μέσα σε συνθήκες απαγορεύσεων συγκεντρώσεων και πρωτόγνωρης αστυνομοκρατίας.   Αναδείξαμε και καταγγείλαμε τις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από μονάδα σε μονάδα κι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με χαρακτηριστική την μετακίνηση του γιατρού πνευμονολόγου και τότε προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ. 

     Καταγγείλαμε τις άδικες μετακινήσεις εργαζομένων στον ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. με χαρακτηριστική την περίπτωση ΑΜΕΑ βρεφονηπιοκόμου από την Κέρκυρα στη Λευκίμμη. 

     Καταγγείλαμε φαινόμενα εργοδοτικού και διοικητικού αυταρχισμού ενάντια σε εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες (ΓΝΚ – Εκπαίδευση). 

     Καταγγείλαμε αγωνιστικά με στάση εργασίας απαράδεκτα φαινόμενα αυταρχισμού και στοχοποίησης σε συνδικαλιστές  που η δράση τους ενοχλεί (ΓΝΚ – ψυχιατρικός τομέας ΓΝΚ – Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας). Καταγγείλαμε τις ποινικές διώξεις ενάντια στο τότε ΔΣ της ΕΛΜΕ. 

     Αναδείξαμε με τα σωματεία των εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ) τα σοβαρά προβλήματα της ελλιπούς και αποσπασματικής συντήρησης των σχολικών μονάδων σε όλο το νομό, την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προσεισμικού ελέγχου των σχολείων. Καταγγέλλουμε σταθερά το αίσχος της στέγασης των νηπίων στα 14 τσίγκινα Containers αντί της στέγασης σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία – νηπιαγωγεία. 

     Χαλάσαμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις κυβερνητικές φιέστες της υπουργού Παιδείας  στο νησί (εγκαίνια 4ου ΓΕΛ – σύνοδος Πρυτάνεων) με προκλητική την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καταστολής, για να ματαιωθούν οι δίκαιες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. 

Για τη συνέχεια…

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι  

     Μονόδρομος εξακολουθεί να αποτελεί η συμβολή της ΕΓ στην μαζικοποίηση και την  συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία προβάλλοντας τη μοναδική  επιλογή σήμερα, που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι, αυτή του οργανωμένου αγώνα.  

     Σήμερα μπροστά μας ένα κρίσιμο ζήτημα αναδεικνύεται για το συνδικαλιστικό κίνημα που  πρέπει να προσανατολιστεί για να δει «το νήμα» που συνδέει τις εξελίξεις σε κάθε πτυχή που προαναφέραμε, να δει τις αιτίες και τους αίτιους των δεινών μας, να πάρει αποφάσεις για να δώσει μάχες. 

     Στόχος πρέπει να είναι να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα στην ανασύνταξη του Σ.Κ. για να ενωθούμε σε μια κοινωνική συμμαχία, για να αντισταθούμε στα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, για να βάλουμε φρένο στα επόμενα, για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα οξυμένα – σημερινά – προβλήματα αλλά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την ριζική ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή, τα δικαιώματα, τα όνειρά μας. 

Μαζικός, οργανωμένος αγώνας χρειάζεται να είναι η απάντηση του λαού, που απορρίπτει την παραλυτική λογική της αναμονής, της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης που καλλιεργούν σύσσωμα τα επιτελεία του συστήματος. 

    Θέλουν τον λαό και τους εργαζόμενους στη γωνία, να παρακολουθεί παθητικά σε ρόλο κομπάρσου ποιες τελικά θα είναι οι επιλογές της άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού. 

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις με αφορμή το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη έδειξαν τη δύναμη που έχει ο λαός, έδειξαν ότι δεν είναι όλα δεδομένα και ακίνητα, έδειξαν ότι τελικά δεν είμαστε «του χεριού τους». 

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να γίνουν ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων! 

                                                                                                                  Η  Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: