Λιάνα Κανέλλη: «Συμμετέχετε όλοι σας -πλην ΚΚΕ- σε αυτή την εξαπάτηση… Θα καταψηφίσουμε μετά βδελυγμίας τον προϋπολογισμό, δεν μπορείτε να βαφτίσετε το κρέας ψάρι» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έρχεστε και λέτε στηρίζετε το εισόδημα. Θα δώσετε και 150 ευρώ στην οικογένεια που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ένας ντενεκές λάδι έχει από 170 μέχρι 200 ευρώ. Θα της δώσετε δηλαδή λιγότερο από έναν ντενεκέ λάδι…»

Με αυτό τον προϋπολογισμό «εκτινάξατε την τέχνη της εξαπάτησης στο υψηλότερό της επίπεδο», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024.

«Όποιος είναι σπίτι του και βλέπει από την τηλεόραση τον προϋπολογισμό, αισθάνεται το λιγότερο εκατομμυριούχος», σχολίασε καυστικά, με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει τάχα την εντύπωση ότι ενισχύει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων. «Και συμμετέχετε όλοι σας πλην ΚΚΕ σε αυτή την εξαπάτηση», πρόσθεσε.

«Έρχεστε και λέτε στηρίζετε το εισόδημα. Θα δώσετε και 150 ευρώ στην οικογένεια που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ένας ντενεκές λάδι έχει από 170 μέχρι 200 ευρώ. Θα της δώσετε δηλαδή λιγότερο από έναν ντενεκέ λάδι», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στα αυξημένα έσοδα από έμμεσους και άμεσους φόρους που προβλέπει ο προϋπολογισμός. «Έχετε υπερέσοδα από τον ΦΠΑ, τον αδικότερο φόρο και έρχεται εδώ σήμερα κάποιος και μιλάει ότι θα πάνε τα πράγματα καταπληκτικά;», είπε, ενώ παράλληλα ανέδειξε μια σειρά φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

«Θα καταψηφίσουμε μετά βδελυγμίας», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορείτε να βαφτίσετε το κρέας ψάρι».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: