«Τα δίνουν όλα για να εξυπηρετήσουν την τεράστια μπίζνα της Διπλής Ανάπλασης» – Καταγγελία των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας

Πρόκειται για μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη για το ποιες προτεραιότητες βάζει μπροστά η νέα Δημοτική Αρχή των ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπακογιάννη…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας στις 29 Ιουλίου 2024, η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την παράταξη της ΝΔ του κ. Μπακογιάννη και την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, ψήφισαν να κάνει ο δήμος αίτημα προς το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να ενεργοποιηθεί μια ειδική διαδικασία ταχύτατων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την περιοχή του Ελαιώνα, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου των επιχειρηματικών συμφερόντων, που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Είναι τέτοια η πρεμούρα της διοίκησης Δούκα να προχωρήσει αυτή την τεράστια μπίζνα, που καταφεύγει σε μια διαδικασία “ακραία”, μια “μορφή επίταξης” όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Μπακογιάννης πριν την ψηφίσει.

Πρόκειται για την αναγκαστική απαλλοτρίωση 61 ακινήτων, σε 21 οικοδομικά τετράγωνα, έκτασης σχεδόν 82 στρεμμάτων, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 21 εκατ.ευρώ θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα από κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια (Πράσινο Ταμείο) αλλά και από Ίδιους Πόρους του Δήμου Αθηναίων!

Όλα αυτά, για να επιταχυνθεί η διαδικασία διαμόρφωσης του “προαύλιου χώρου” του γηπέδου της ΠΑΕ αλλά και του γιγάντιου επιχειρηματικού πάρκου, πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων τσιμέντου, που έχουν ήδη δρομολογήσει τραπεζικοί, κατασκευαστικοί όμιλοι και μεγάλες επιχειρήσεις real estate, που τρίβουν τα χέρια τους για τα “δωράκια” που τους κάνουν η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τη δημοτική αρχή των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, ο λογαριασμός έχει ξεπεράσει ήδη τα 263 εκατομμύρια ευρώ! Ενώ αυτή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση για το πού και για ποιο σκοπό δίνονται τα χρήματα του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, δηλαδή χρήματα που έχουν προκύψει από τους Έλληνες και Ευρωπαίους φορολογούμενους, αλλά κατευθύνονται για να στηρίξουν μεγάλες μπίζνες επιχειρηματικών κολοσσών, ακριβώς όπως και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Είναι προκλητικό να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, όταν υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις απαλλοτριώσεων σε όλη την Αθήνα για κοινόχρηστους χώρους, για πράσινο, για σχολεία, για παιδικές χαρές, για παιδικούς σταθμούς για τις οποίες υπάρχουν αποφάσεις, αλλά δεν υλοποιούνται εδώ και χρόνια με το επιχείρημα που επαναλαμβάνουν μονότονα όλες οι δημοτικές αρχές ότι “δεν υπάρχουν χρήματα” ή ότι “δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία”.

Πρόκειται για μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη για το ποιες προτεραιότητες βάζει μπροστά η νέα Δημοτική Αρχή των ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπακογιάννη…

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: