Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές; Όχι, ευχαριστούμε αλλά δεν είναι η θέση μας αυτή…

Εκτός από καλλιτέχνες- ηθοποιοί, κάτοικοι των περιοχών αυτών, είμαστε άνθρωποι με ξεκάθαρη ματιά και θέση απέναντι στα πράγματα…

Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές; Όχι, ευχαριστούμε αλλά δεν είναι η θέση μας αυτή… Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς τον Ιούλιο του 2022, έχοντας θρηνήσει 104 ψυχές το 2018 στην ολέθρια πυρκαγιά στο Μάτι (ανάμεσά τους και την αγαπημένη μας συνάδελφο Χρύσα Σπηλιώτη), επιλέγουμε να είμαστε συμπρωταγωνιστές μαζί με τον λαό της χώρας μας στην αλληλεγγύη και την έμπρακτη αλληλοβοήθεια που προσφέρουμε μέσα από τα σωματεία και συλλογικούς φορείς.

Γιατί, όπως έχουμε βιώσει και προσωπικά μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Γνωρίζουμε πως τα αλλεπάλληλα μηνυματάκια 112 δεν αποτελούν καμία λύση παρά μόνο ένα μέσο ενίσχυσης της τρομοκρατίας προς τους πολίτες. Η Κεντρική Εξουσία έπρεπε εδώ και καιρό να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, έπρεπε να έχει προνοήσει για τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων όπως και για την έγκαιρη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, την πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού, την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, κλπ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δείξουν και πάλι έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους μέσα από τους συνδικαλιστικούς και πολιτιστικούς φορείς των πληττόμενων περιοχών (πχ. Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τοπικά εργατικά σωματεία και φορείς των περιοχών) ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους τη μόνη δύναμη που αντιστέκεται στην κρατική αδιαφορία. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης μας.

Εκτός από καλλιτέχνες- ηθοποιοί, κάτοικοι των περιοχών αυτών, είμαστε άνθρωποι με ξεκάθαρη ματιά και θέση απέναντι στα πράγματα.

Οι ηθοποιοί:

Αγγελική Ξένου
Ελένη Γερασιμίδου
Αντώνης Ξένος
Γιάννης Γιαραμαζίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: