Για το πρόβλημα της έλλειψης νερού στη Λήμνο

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου της 9 Αυγούστου 2024, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η πλειοψηφία του υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

  Συγκεκριμένα, ενώ προηγήθηκε συζήτηση για το πρόβλημα έλλειψης νερού στη Λήμνο, η Δήμαρχος Λήμνου, απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Μαδυτινού, είπε ότι δεν μπορεί να ελέγξει την υπερκατανάλωση που γίνεται λόγω των αυξανόμενων κολυμβητικών δεξαμενών, (πισίνων), στο νησί και πέταξε το μπαλάκι στο αρμόδιο υπουργείο. Στη συνέχεια όμως, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε την υδροδότηση νέων υπό κατασκευή κατοικιών με πισίνες, επικαλούμενη αυτή την αντιλαϊκή νομοθεσία που ευνοεί τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των λαϊκών αναγκών, σε νερό, στην προκειμένη περίπτωση.

  Ταυτόχρονα, η Δήμαρχος ανέφερε ως μια από τις αιτίες της έλλειψης νερού την σπατάλη που γίνεται από λαϊκές κατοικίες. Προκρίνουν δε, ως Δημοτική Αρχή, τα πρόστιμα ως λύση, ένα καθαρό μέτρο καταστολής, το οποίο έχουν σκοπό να το αναθέσουν στην υπό σύσταση Δημοτική Αστυνομία, για την οποία η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισε 50.000 ευρώ για τη μισθοδοσία της.

  Ο Δημοτικός Σύμβουλος της  Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε τον συγκεκριμένο κωδικό και πρότεινε το ποσό των 50.000 ευρώ να διατεθεί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εργατών καθαριότητας και άλλων ειδικοτήτων, για υπηρεσίες τις οποίες έχουν ανάγκη οι δημότες του νησιού. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Οι κάτοικοι της Λήμνου χρειάζονται, ουσιαστικές υποδομές για τη διαχείριση του νερού προς όφελός τους, όπως επισκευή και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης, κατασκευή φραγμάτων και υδρευτικές γεωτρήσεις, αφού το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

  Επίσης, είναι επιτακτική η ανάγκη για προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τις υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες θα λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και όχι εις βάρος τους.

  Όλα τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με πίεση από τους κατοίκους του νησιού μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων και συλλόγων.

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: