Υποκρισία και σκοπιμότητα πίσω από τις «ανησυχίες» της ΕΕ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην Κούβα

Τον σεσημασμένο για τις υπονομευτικές του δραστηριότητες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, επέλεξαν να υμνήσουν η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμα που κατέθεσαν ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ομάδας του Μακρόν, σε πλήρη σύμπνοια με τους ακροδεξιούς («Πατριώτες», «Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές»).

Τον σεσημασμένο για τις υπονομευτικές του δραστηριότητες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, επέλεξαν να υμνήσουν η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμα που κατέθεσαν ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ομάδας του Μακρόν, σε πλήρη σύμπνοια με τους ακροδεξιούς («Πατριώτες», «Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές»). Μάλιστα, ετοιμάζονται να «προικίσουν» τον Φερέρ, ο οποίος δημόσια έχει παραδεχτεί ότι χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και έχει διαπράξει εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου στην Κούβα, με το «Βραβείο Ζαχάρωφ»… Το βραβείο δηλαδή που δίνει η ΕΕ ως επί το πλείστον σε προβοκάτορες όπου Γης, αναγνωρίζοντας τις «υπηρεσίες» τους για την εξυπηρέτηση των ευρωενωσιακών ομίλων.

Στο Ευρωκοινοβούλιο διοργανώθηκε ακόμη μία φαιδρή συζήτηση σκοπιμότητας με θέμα δήθεν την «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα», όπου μάλιστα απαιτήθηκε να εφαρμοστούν κυρώσεις, οι οποίες θα επιδεινώσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που ζει ο λαός της Κούβας λόγω του πολύχρονου αποκλεισμού των ΗΠΑ, των πάνω από 243 κυρώσεων, λόγω της ένταξης της Κούβας στην απαράδεκτη λίστα «κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία».

Στην εν λόγω συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, τόνισε τα εξής:

«Ο Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ που υμνείτε δεν έχει καμία σχέση με “ανθρώπινα δικαιώματα”, αλλά αποδεδειγμένα έχει διαπράξει εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου κατά του κουβανικού λαού. Είναι σεσημασμένος επικεφαλής προβοκατόρικης οργάνωσης στην Κούβα, που έχει ομολογήσει δημόσια ότι χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ότι δηλαδή αποτελεί ενεργούμενο τους. Των ΗΠΑ που έχουν επιβάλει εγκληματικό αποκλεισμό, εκατοντάδες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας, την περιέλαβαν στη λεγόμενη λίστα “κρατών υποστηρικτών της τρομοκρατίας”. Μέτρα που χτυπούν την οικονομία και στερούν πρώτες ύλες, Ενέργεια, φάρμακα, βασικά αγαθά από τον λαό, ενώ βάζουν εμπόδια στο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το πρότυπο παράδειγμα ιατρικών αποστολών της Κούβας “Henry Reeve” που έχει σώσει ζωές σε όλο τον κόσμο.

Οι ανησυχίες της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα είναι ψεύτικες και υποκριτικές. Εντάσσονται σε ένα σχέδιο εκβιασμών για τη διείσδυση ευρωπαϊκών ομίλων στην Κούβα για να ανατρέψουν κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης. Συνοδεύονται μάλιστα από κυρώσεις, που επιδεινώνουν όσα βιώνει ο κουβανικός λαός.

Απαιτούμε την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού, των εκατοντάδων κυρώσεων των ΗΠΑ, την αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα “κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία”. Καταδικάζουμε τις ξένες αναμείξεις και παρεμβάσεις και αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του κουβανικού λαού να βαδίζει στον δρόμο που άνοιξε η επανάστασή του».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: