Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Ακατάλληλα λυόμενα vs ιπτάμενοι σοβάδες

Στο δήθεν ασφαλές κτίριο του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφερθεί το Διαπολιτισμικό ΓΕΛ και η Δημοτική Αρχή συμφώνησε και χωρίζει τις αίθουσες με γυψοσανίδες ακόμα και τους διαδρόμους, πέφτουν σοβάδες δίπλα από τα κεφάλια των μαθητών.

Δεν θα κουραστούμε να αποκαλύπτουμε τα πραγματικά αίτια και τους ενόχους για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση με την σχολική στέγη στο Δήμο Θεσσαλονίκης κι ας συνεχίζει η Δημοτική Αρχή Αγγελούδη να κωφεύει. 

Δεν θα κουραστούμε να στηρίζουμε τους αγώνες των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για τα σχολεία τους. 

Στο δήθεν ασφαλές κτίριο του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφερθεί το Διαπολιτισμικό ΓΕΛ και η Δημοτική Αρχή συμφώνησε και χωρίζει τις αίθουσες με γυψοσανίδες ακόμα και τους διαδρόμους, πέφτουν σοβάδες δίπλα από τα κεφάλια των μαθητών. Με λίγα λόγια η πολιτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής , θα μπορούσε να έχει απλά το σύνθημα “από την σκύλα στην χάρυβδη”. 

Είναι απαράδεκτο οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι να πετάνε ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον και να σηκώνουν τα χέρια ψηλά γιατί “δεν υπάρχουν λεφτά”. Είναι απαράδεκτο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων να ρίχνει το βάρος των ευθυνών για τους τεχνικούς ελέγχους που δεν γίνονται στα σχολικά κτίρια από τη Διοίκηση στους εκπαιδευτικούς, όταν γνωρίζουν καλά σε αυτήν την πόλη γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι όποτε ζητούν απλές εργασίες συντήρησης για τα σχολεία τους παίρνουν πάντα την ίδια απάντηση από τη Διοίκηση : “Δεν υπάρχουν λεφτά”. 

Έχει τεράστιες ευθύνες η Δημοτική Αρχή που συνεχίζει να μην καταγγέλει την κυβέρνηση για την χρόνια υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης, που δεν οργανώνει την αγωνιστική διεκδίκηση μαζί με το λαό της πόλης για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων και συντήρησης – ενίσχυσης των υπαρχόντων. Γιατί λεφτά υπάρχουν (8.220.000 ευρώ) για εργολαβίες στην καθαριότητα και την ιδιωτικοποίηση νέων τομέων της, λεφτά υπάρχουν για αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης που προσελκύουν τουρίστες, λεφτά υπάρχουν (500.000 ευρώ την ημέρα) για να στέλνει η κυβέρνηση φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και να μας εμπλέκει επικίνδυνα στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, αλλά όταν είναι για τα σχολεία των παιδιών μας τα λεφτά εξαφανίζονται δια μαγείας …. ή μάλλον δια της λογικής κόστους – οφέλους, αφού τα χρήματα που χρειάζονται να δαπανηθούν για τη συντήρηση των σχολείων δεν θα αποφέρουν κανένα άμεσο κέρδος στους “φίλους” μας τους επενδυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι και η τωρινή Δημοτική Αρχή, ακολουθεί τον δρόμο των προηγούμενων. Δεν έχει στις προτεραιότητές της τις ανάγκες των πολλών αλλά τα κέρδη των λίγων.

 Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση με τα σχέδιά της για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και την αντιλαϊκή της πολιτική, με τις πλάτες περιφερειακής, δημοτικής αρχής και διευθύνσεων εκπαίδευσης, να μετατρέψουν τα σχολεία σε νέα Τέμπη. 

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, απέδειξαν πρόσφατα στον δήμο μας, ότι όταν αγωνίζονται ενωμένοι σαν μια γροθιά, ανυποχώρητα, μπορούν να αντιμετωπίσουν όσους τσακίζουν τις ανάγκες μας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα!

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ.

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης

 

(Εικόνα Αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: