“Στο Πλευρό των Ρομά” – Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΣΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρώντας να μετατοπίσει την προσοχή από την αντικοινωνική πολιτική της, όπως κάνει και με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, μετατρέπει τους Τσιγγάνους σε αποδιοπομπαίο τράγο της κοινωνικής ασφυξίας που μας επιβάλλει.

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει η καμπάνια “Στο Πλευρό των Ρομά” σήμερα Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024, στις 13:30, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας  60).

Θα μιλήσουν οι δικηγόροι Θ. Καμπαγιάννης και Ι. Κούρτοβικ, ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ Γ. Τσιάκαλος και μέλη της κοινότητας Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου για την αυξανόμενη αστυνομική καταστολή εναντίων των Ρομά και των χώρων που διαβιούν.  

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές:

“Για μια ακόμα φορά οι Ρομά βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής: εισβολές και καταστροφή παραπηγμάτων από σιδερόφρακτες αστυνομικές δυνάμεις σε πολλούς τσιγγάνικους καταυλισμούς της Αττικής, σωρηδόν συλλήψεις, κακοποιήσεις και τραυματισμοί Ρομά σε μια ωμή επίδειξη βαρβαρότητας και ρατσισμού.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε μια τεράστια επιχείρηση συκοφάντησης των Τσιγγάνων από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ: διαστρεβλωμένες εκθέσεις με στοιχεία της αστυνομίας προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Ρομά ευθύνονται για τη «βαριά εγκληματικότητα», ο ανεκδιήγητος υπουργός Προ.Πο. κλιμακώνει μία ακόμα σταυροφορία τρομολαγνείας και φόβου, το Πρώτο Θέμα αποδίδει στους Τσιγγάνους τα σιδηροδρομικά ατυχήματα (μήπως και το έγκλημα των Τεμπών;), ενώ άρθρα γνώμης που επιλέγουν να αναλύσουν την «οικοφοβία» τους, δηλαδή την άρνησή τους να στεγαστούν…

Το οργανωμένο ψεύδος σε όλο το μεγαλείο του!

Τόσος λόγος για την «παραβατικότητα των Ρομά» κι ούτε λέξη για τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτή παρατηρείται. Χωρίς στέγη, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, αποχέτευση, με δύσκολη πρόσβαση στη στοιχειώδη εκπαίδευση και την υγεία, με πολυποίκιλους φραγμούς στην πρόσβασή τους σε αξιοπρεπή εργασία, βιώνοντας τρομακτικό κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό, οι Τσιγγάνοι πρακτικά εξωθούνται στην παραβατικότητα. Και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την εγκληματική κρατική πολιτική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρώντας να μετατοπίσει την προσοχή από την αντικοινωνική πολιτική της, όπως κάνει και με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, μετατρέπει τους Τσιγγάνους σε αποδιοπομπαίο τράγο της κοινωνικής ασφυξίας που μας επιβάλλει.

Επιμένουμε: Νερό και φως σε όλους τους τσιγγάνικους καταυλισμούς!  Να σταματήσει τώρα το πογκρόμ σε βάρος τους!”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: