Θα επιτρέψουμε τον όλεθρο του πολέμου;

Δεν μας παίρνει άλλο να αδιαφορούμε και να προσποιούμαστε ότι δεν μας αφορούν όλα όσα συμβαίνουν.
Θα τους  επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν;

Γράφει ο Θάνος Βασιλόπουλος

Όπως ξεκάθαρα δείχνει το γράφημα του BBC, η χώρα μας που είναι μπλεγμένη μέχρι τα μπούνια σ’ αυτό τον πόλεμο εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατρέχει άμεσο κίνδυνο να γίνει στόχος αντιποίνων και να δεχθεί επιθέσεις με πυραύλους.

Έχει την έγκριση του ελληνικού λαού η κυβέρνηση για αυτή την πολεμική εμπλοκή;

Εξελέγη στις εκλογές με τέτοιο πρόγραμμα, εμπλοκής στον πόλεμο;

Ποιος της δίνει το δικαίωμα να βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του ελληνικού λαού;

Ο καθένας μας απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να αντιληφθεί τον ρόλο και τους σκοπούς που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ξένους βέβαια και άκρως επικίνδυνους για την ζωή και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Μπορεί να αντιληφθεί ξεκάθαρα τον ρόλο και τους σκοπούς που υπηρετούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και ότι η συμμετοχή μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μόνο δεινά και κινδύνους επιφέρει.

Δεν μας παίρνει άλλο να αδιαφορούμε και να προσποιούμαστε ότι δεν μας αφορούν όλα όσα συμβαίνουν.

Έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι.

Ο όλεθρος του πολέμου είναι προ των πυλών.

Θα τους  επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν;

Δεν πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας και από τους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή;

Δυστυχώς στη χώρα μας, η φιλοπόλεμη πολιτική της κυβέρνησης, η στάση των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που στηρίζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και μεγάλου μέρους των ΜΜΕ, που με την προπαγάνδα τους προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα φιλοπολεμικό κλίμα, διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, αναποδογυρίζοντας την αλήθεια, στηρίζοντας και δικαιολογώντας απροκάλυπτα τις θηριωδίες του Ισραήλ που είναι ο κύριος υπεύθυνος μαζί με τους συμμάχους του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που ανοικτά το στηρίζουν με κάθε τρόπο, για τη γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Είναι άμεση η ανάγκη για την καλλιέργεια και ανάπτυξη αντιπολεμικής συνείδησης, μέσα στο λαό, και ιδιαίτερα στη νεολαία

Κατά τη γνώμη μου, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στη διαμόρφωση αντιπολεμικής συνείδησης στη νεολαία και έχουν την υποχρέωση απέναντι στους μαθητές τους να το κάνουν. Ακόμα, όσα από τα ΜΜΕ σέβονται και υπηρετούν την αλήθεια και τον άνθρωπο, ευτυχώς υπάρχουν και τέτοια, αλλά και οι φορείς του εργατικού κινήματος.

ΟΧΙ στον πόλεμο.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας από τους διεξαγόμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Θάνος Βασιλόπουλος, Παιδίατρος Εντατικολόγος, Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ, Πρώην διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: