Αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στους Μηχανικούς – Μεγάλη νίκη της Πανεπιστημονικής

“είναι απαραίτητο αυτές οι εκλογές, με τη μαζικότητά τους, να αποτελέσουν αποφασιστικό χτύπημα σε κάθε απόπειρα συνέχισης της διχαστικής πολιτικής περιχαράκωσης και δικαστικών περιπετειών. Το κίνημα των συνταξιούχων Μηχανικών έχει τεράστιες δυνατότητες, αν βαδίσει ενωτικά, στη βάση της αλληλέγγυας διεκδίκησης του δίκιου των αδικημένων.”

Μετά από μια δικαστική περιπέτεια 5,5 χρόνων, που έσυραν την ΕΣΤΑΜΕΔΕ οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, με 6 ουσιαστικές δικαστικές διαδικασίες υπέρ της νικήτριας των εκλογών του Απρίλη 2019 Πανεπιστημονικής και μετά τη συνεπή ουσιαστική λειτουργία του σωματείου από την Επιτροπή Αγώνα των μελών του, επανήλθε, με τη δικαστική απόφαση 3271/23 9 2024 του Πρωτοδικείου Αθήνας η ομαλότητα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Θα διενεργηθούν μέσα σε 2 μήνες εκλογές από τη διοίκηση που ανατράπηκε πραξικοπηματικά και διακόπηκαν οι εκλογές στις 21 Απρίλη του 2022.

Η νόμιμη πλέον συγκροτημένη σε σώμα Διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στη σημερινή συνεδρίαση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζει πως υποχρέωση όλων μας είναι να επαναφέρουμε την λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ μέσα στα καταστατικά της πλαίσια, με ταγμένους όλους τους συναδέλφους στη δημοκρατική διαδικασία που περιέχει τις παρατάξεις και τους δίνει πλήρη δυνατότητα να εκφράζονται, πάντα σεβόμενες τη συναινετική δημοκρατική λειτουργία του σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό, δίνοντάς του το κύρος του συνόλου των μελών του. Χωρίς τον καταστροφικό διχασμό και τις στείρες περιχαρακώσεις μεταξύ συναδέλφων που εφάρμοσαν επί 7,5 χρόνια οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ έχουν τα ίδια μεγάλα προβλήματα, σαν το κατέβασμα της αγοραστικής δύναμης των συντάξεών τους στο 1/3 και την αποδιάρθρωση της υγειονομικής φροντίδας και ενωμένοι πρέπει να διεκδικούν αγωνιστικά της επίλυσή τους και μέσα στις μεγάλες διαδηλώσεις όλων των συνταξιούχων.

Τώρα λοιπόν δίνεται η μάχη των εκλογών. Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο αυτές οι εκλογές, με τη μαζικότητά τους, να αποτελέσουν αποφασιστικό χτύπημα σε κάθε απόπειρα συνέχισης της διχαστικής πολιτικής περιχαράκωσης και δικαστικών περιπετειών. Το κίνημα των συνταξιούχων Μηχανικών έχει τεράστιες δυνατότητες, αν βαδίσει ενωτικά, στη βάση της αλληλέγγυας διεκδίκησης του δίκιου των αδικημένων.

Οι συνάδελφοι τώρα πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των «Ακομμάτιστων…» και για τον γενικό αντιδιεκδικητικό και γονυπετή προσανατολισμό του, αλλά και να τον τιμωρήσουν γιατί έφερε τόσα δεινά στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Να δώσουν γερό προβάδισμα στην Πανεπιστημονική που ξέρει να αγωνίζεται για τα δίκαιά μας και να μας οργανώνει, δίνοντας κύρος στο συνδικαλισμό, κάτι που φέρνει και επιτυχίες. Έχοντας την ευθύνη της διενέργειας των εκλογών υπόσχεται ότι θα γίνουν με καλούς και δημοκρατικούς όρους και συνθήκες, όπως το έχει αποδείξει σε όλες τις εκλογές και γενικές συνελεύσεις από το 2013. 

Για την Επιτροπή Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος 

Απόστολος Τσιροζίδης Γενικός Γραμματέας 

Μάνθος Ιμπριάλος, Επικεφαλής της Ε.Α. των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ 

[Φωτογραφία Αρχείου]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: