«Το βασίλειο των χαμένων ονείρων»: Ένα θεατρικό έργο για παιδιά στο Από Κοινού Θέατρο – Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024

“Η σκηνοθετική προσέγγιση στο έργο αναδεικνύει αυτή τη σύγκρουση μεταξύ της ατομικής φιλοδοξίας και της συλλογικής δύναμης του λαού, τονίζοντας τις συνέπειες της απληστίας για την αιώνια εξουσία και την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία.”

Το Βασίλειο των Χαμένων Ονείρων είναι ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τιςπανάρχαιες ιστορίες της Ανατολής, όπως το Έπος του Γιλγαμές και την ιστορία του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. Στην καρδιά της αφήγησης βρίσκεται ένας κακός βασιλιάς που επιδιώκει την αθανασία, θεωρώντας πως μόνο μέσω της αιώνιας ζωής θα μπορέσει να διατηρήσει την απόλυτη εξουσία πάνω στο βασίλειό του.

Αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του λαού του, συγκεντρώνει όλα τα πλούτη και στερεί από τον λαό κάθε χαρά και ελπίδα, ώστε να παραμείνει ισχυρός και αθάνατος. Όμως, η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια και τη δυστυχία, καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν πια κίνητρο να ονειρεύονται ή να προσπαθούν για το μέλλον τους.

Μια καλόκαρδη και γενναιόδωρη γυναίκα, μια μικρή μοδίστρα, παρατηρώντας τις αδικίες του βασιλιά, αντιλαμβάνεται την εμμονή του με την αθανασία και αποφασίζει να δράσει. Το ταπεινό αυτό κορίτσι, με τη βαθιά της κατανόηση για τις αληθινές αξίες της ζωής, εμπνέει τους ανθρώπους του βασιλείου να ενωθούν και να παλέψουν για την ελευθερία τους. Διδάσκει στον λαό ότι η αθανασία δεν πηγάζει από τα πλούτη ή την εξουσία, αλλά από την αγάπη, την αλληλεγγύη και τις καλές πράξεις που αφήνουμε ως κληρονομιά στους άλλους. Με αυτήν τη γνώση, οι κάτοικοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και κατορθώνουν να σπάσουν τα δεσμά της καταπίεσης, επαναφέροντας τη χαρά και την ελπίδα στο βασίλειό τους.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Το Βασίλειο των Χαμένων Ονείρων είναι ένα έργο που αντλεί έμπνευση από διαχρονικές ανατολίτικες ιστορίες, θέτοντας στο επίκεντρο την αναζήτηση της αθανασίας ως μια ψευδαίσθηση εξουσίας και δύναμης. Ο βασιλιάς, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη θνητότητα, απομακρύνεται από τον λαό του και χάνει την επαφή με τις πραγματικές αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, η χαρά και η αλληλεγγύη. Η σκηνοθετική προσέγγιση στο έργο αναδεικνύει αυτή τη σύγκρουση μεταξύ της ατομικής φιλοδοξίας και της συλλογικής δύναμης του λαού, τονίζοντας τις συνέπειες της απληστίας για την αιώνια εξουσία και την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία.

 Το έργο στοχεύει να διδάξει στα παιδιά πως η πραγματική «αθανασία» δεν προέρχεται από τα υλικά αγαθά ή τη δύναμη, αλλά από τον τρόπο που φροντίζουμε και υποστηρίζουμε τους γύρω μας. Ελπίζουμε το κοινό να βιώσει όχι μόνο την καταπίεση που επιφέρει η ατομική φιλοδοξία, αλλά και την ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι αυτές που δημιουργούν έναν κόσμο γεμάτο νόημα και ελπίδα για το μέλλον.

Η παράσταση θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και θα παίζει κάθε Κυριακή για το κοινό. Τις καθημερινές θα δίνονται, στο θέατρο, παραστάσεις για σχολεία.

Εισιτήρια ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr ή με τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα: 6987697533, 6945786553

Early bird όλα τα εισιτήρια 7 ευρώ από Τετάρτη 9 οκτωβρίου έως Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – κείμενο: Βίκυ Παπαϊωάννου

Ηθοποιοί: Ιάσονας Μαμωνάς, Δήμητρα Μπάσιου, Σωτήρης Ρόζης

Μουσική επιμέλεια: Καίτη Αναστασίου – Βίκυ Παπαϊωάννου

Φωτογραφίες : Κατερίνα Αρβανίτη

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Δεληγιώργη

Παραγωγή: ΜΗΡΚΑ ΑΜΚΕ

Διάρκεια:  70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Ηλικίες: 6 – 12 ετών

Θέατρο: Απο Κοινού Ευπατριδών 4, Αθήνα, μετρό Κεραμεικού

Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Παιδικό 8 ευρώ ( ΑμΕΑ, Ανέργων, Άνω των 65), Ατέλειες: 5 ευρώ , Για κρατήσεις άνω των 5 ατόμων τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ/άτομο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: