Κυκλoφόρησε από τη New Star το συλλεκτικό λεύκωμα «Ernesto Che Guevara – Οικογενειακό άλμπουμ» – Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε

Η New Star ανακοίνωσε την κυκλοφορία του λευκώματος «Ernesto Che Guevara – Οικογενειακό άλμπουμ», ένα εγχείρημα που σηματοδοτεί την έναρξη της κυκλοφορίας του συνόλου του έργου του Ernesto Che Guevara από τις εκδόσεις New Star σε συνεργασία του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα (Centro Che) και του εκδοτικού οίκου Ocean Press – Δείτε πώς μπορείτε να το αποκτήσετε

Με χαρά η New Star ανακοινώνει την κυκλοφορία του λευκώματος «Ernesto Che Guevara – Οικογενειακό άλμπουμ», ένα εγχείρημα που σηματοδοτεί την έναρξη της κυκλοφορίας του συνόλου του έργου του Ernesto Che Guevara από τις εκδόσεις New Star σε συνεργασία του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα (Centro Che) και του εκδοτικού οίκου Ocean Press.

Ένα λεύκωμα που ακολουθεί να βήματα του Τσε ως σύντροφο, πατέρα και οικογενειάρχη. Με σπάνιες, αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες από το αρχείο της συζύγου και συναγωνίστριας Aleida March και σε επιμέλεια της κόρης του Aleida Guevara-March.

Όπως η ίδια σημειώνει στον πρόλογο της:

«Αγαπητοί αναγνώστες, αυτό το μικρό οικογενειακό άλμπουμ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας. Σας αφήνουμε να γίνετε μέρος των αναμνήσεων μιας πολύ χαρούμενης εποχής, που χωρίς αυτές τις εικόνες, δύσκολα θα θυμόμασταν. Είναι σημαντικό να τις εκτιμήσετε, είναι κομμάτια της ζωής μας. Ο «papi» ανήκει σε όλους και ότι θα ήταν πολύ όμορφο να δείξουμε ότι αυτός ο δυνατός και πολύ γενναίος άντρας ήταν και οικογενειάρχης.» – Aleida Guevara March

Τον πρόλογο για την ελληνική έκδοση έχει κάνει η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που παρατηρώντας αυτές τις σπάνιες και πολύτιμες φωτογραφίες γράφει:

«Εκτός όμως από φλογερός και πρωτοπόρος επαναστάτης, ακέραιος άνθρωπος, παράδειγμα τιμιότητας και ειλικρίνειας, ο Γκεβάρα ήταν και καλός οικογενειάρχης.

Αυτό το οικογενειακό άλμπουμ που κρατάτε στα χέρια σας, σας συστήνει μια ευτυχισμένη οικογένεια και είναι γεμάτο με στιγμές μιας αγαπημένης περιόδου της σύντομης ζωής του συζύγου και μπαμπά Τσε. Κάθε κλικ κρύβει και μια χαρούμενη ιστορία, εκεί στη βόρεια Καραϊβική, με πρωταγωνιστές δυο νέους που αγαπήθηκαν πολύ.

Ο αναγνώστης ξεφυλλιζοντας το, θα νιώσει την ευωδιά μιας ευτυχισμένης οικογένειας, ενός μεγάλου έρωτα, αλλά και μιας θρυλικής επανάστασης, που σημάδεψε τον 20ό αιώνα και που δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Κάποιοι μάλιστα, ίσως μπορέσουν να δουν και να ακούσουν τον κομαντάντε, με το πούρο στο στόμα και το λοξό χαμόγελο, να λέει πάλι:

«Είμαστε ρεαλιστές,

επιδιώκουμε το αδύνατο!»

Το συνολικό αυτό δύσκολο εγχείρημα είναι πρωτοβουλία του Βελισσάριου Κοσσυβάκη, που τολμώντας στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αποφάσισε να εκδώσει στα ελληνικά το σύνολο του έργου του Τσε, για να θυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά και για να μάθουν οι νεότερες γενιές αξίες που στην εποχή μας μοιάζουν να φθίνουν.

ERNESTO CHE GUEVARA – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ με σπάνιες, αρκετές για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, φωτογραφίες του Che ή τραβηγμένες από τον ίδιο τον Che.

Σε επιμέλεια, σχολιασμό και πρόλογο από την κόρη του: Aleida Guevara March

Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Σεμίνα Διγενή

Σελίδες: 112, Μέγεθος: 21x25cm

στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και στα ΑΓΓΛΙΚΑ

Εκδόσεις: New Star / Οκτώβριος 2024 / Τιμή: 35€

ISBN: 978-618-87414-0-9

www.apantacheguevara.com

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει

με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο.

Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντας το

να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής.

Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή» –

Τσε Γκεβάρα

«Η εικόνα του αναδύεται σαν φλόγα που διασχίζει τον κόσμο και που δεν θα σβήσει ποτέ.

Με αυτό το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας, ξεκινά το ταξίδι μας στο έργο του Τσε.

Είναι χαρά και τιμή μας να φέρουμε αυτό το δύσκολο, αλλά τόσο πολύτιμο εγχείρημα εις πέρας για τους αναγνώστες μας» –

Βελισσάριος Κοσσυβάκης

Όπως ενημερώνει η New Star, από σήμερα Παρασκευή 11/10/24 «το λεύκωμα θα πωλείται στον κινηματογράφο Studio new star art cinema, από τις 12.00 ως τις 23.00 καθημερινά.

Η Αλέιδα Γκεβάρα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τις πόλεις Πάτρα, Χαϊδάρι, Βέροια, Λαμία, Καισαριανή. Παρακαλούνται οι φίλοι – φίλες που θέλουν ν αγοράσουν το συλλεκτικό λεύκωμα να στείλουν email  με τα στοιχεία τους στο [email protected] για να σας το φέρει η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει την κόρη του Τσε».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: