Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Στενάζουν εκπαιδευτικοί και γονείς και η Δημοτική Αρχή αγρόν ηγόρασε

“Δυστυχώς για πολλοστή φορά αποδεικνύεται η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων, ικανή μόνο για τα εξορυκτικά deals του καρκινογόνου αντιμονίου που θα καταστρέψουν το νησί…”

Δεν φτάνει η άθλια κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, που την έχει καταδικάσει, μαζί και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνια υποχρηματοδότηση, δεν φτάνει που οι γονείς κάθε χρόνο καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, έρχεται και η πολιτική της δημοτικής αρχής να προσθέσει νέα προβλήματα με την πολιτική της.

Σήριαλ έχει γίνει η πάγια προκαταβολή των σχολείων, που όλο εξαγγέλλεται και ακόμα να την πάρουν οι διευθυντές και διευθύντριες στα χέρια τους.

Οι συνήθεις βλάβες σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε λίστα αναμονής τα δε πιστοποιητικά καλής λειτουργίας των καυστήρων, ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, φαίνεται ότι τελικά θα τα δώσουν…οι Κινέζοι, μιας και στα ταξίδια πάμε καλά.

Καθαριστικά και είδη υγιεινής με το σταγονόμετρο με άμεσους κινδύνους για την υγεία των παιδιών κι από την άλλη Large στις χορηγίες και στα φρου φρου κι αρώματα.

Το “όραμα” της δημοτικής αρχής για τα σχολεία μπροστά στο νέο ΕΣΠΑ, περιορίζεται σε επικαιροποιήσεις μελετών, όπως το 12ο νηπιαγωγείο που βαρύγδουπα ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, λες και ανακοίνωνε την έναρξη εργασιών, την ώρα που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και η δημοτική αρχή στον κόσμο της.

Αλήθεια τι γίνεται με την ανέγερση του ειδικού σχολείου;

Τι γίνεται με το 3ο Γυμνάσιο;

Τις νέες αίθουσες του 5ου δημοτικού σχολείου;

Την αντισεισμική θωράκιση του σχολείου της Ερειθιανής με πληρωμένη μελέτη από ιδιώτη;

Το σχολείο Θυμιανών και η επέκταση; των αιθουσών που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή

Το 7ο και 11ο νηπιαγωγείο που κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος;

Ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Βροντάδο; Ή μήπως δεν χρειάζεται επειδή λειτουργεί ιδιωτικός;

Ο σταθμός στη Βέσα;

Δεν χωράνε όλα αυτά στο ΕΣΠΑ ή  είναι βαθύς ο ύπνος της δημοτικής αρχής;;;

Τι θα γίνουν τα 30 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς, ενώ άλλα διαβεβαίωναν και τον επικεφαλής της ΛΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο σε σχετική ερώτηση;

Δυστυχώς για πολλοστή φορά αποδεικνύεται η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων, ικανή μόνο για τα εξορυκτικά deals του καρκινογόνου αντιμονίου που θα καταστρέψουν το νησί.

Δυστυχώς και στην εκπαίδευση η δημοτική αρχή ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το “πάμε κι όπου βγει”

Εδώ και τώρα σας καλούμε να διεκδικήσετε άμεσα χρήματα από την κεντρική εξουσία (από αυτά που χρωστάει το κράτος στο δήμο, από φόρους που έχει εισπράξει για λογαριασμό του δήμου) για να γίνουν όλα τα έργα και να έχουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας και λειτουργικά.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: