ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Κέρκυρας: Στηρίζουμε τον Απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών – Οι απεργοσπαστικές διώξεις και τα πειθαρχικά στους εκπαιδευτικούς, δεν θα περάσουν

Την Τετάρτη 23/10 θα πάρουν την πρώτη μαζική απάντηση.  Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και στην 3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και άλλων 50 ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης! 

24ωρη Απεργία στην εκπαίδευση – Τετάρτη 23 Οκτώβρη 

Στηρίζουμε τον Απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών
στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ. 

Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία. 

    Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

     Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και την συγκέντρωση, που θα οργανώσουν την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις Αλυκές,
στις 12 το μεσημέρι.

     Είμαστε στο πλευρό τους, γιατί μαζί με τους εκπαιδευτικούς θέλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα και την παιδαγωγική υπόσταση των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας,
γιατί παλεύουν:

Απέναντι στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς όλες οι κυβερνήσεις, με τους μισθούς πείνας των 776€ για τους νεοδιόριστους, με την ακρίβεια να δυσκολεύει την καθημερινότητα και τα ενοίκια να έχουν φτάσει στα ύψη.

Απέναντι στον δήθεν «εξορθολογισμό» της κυβέρνησης με το στοίβαγμα 25 και πάνω μαθητών ανά τάξη και το κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων.  Δεν πάει άλλο με τη διαχρονική πολιτική που θεωρεί κόστος τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα σχολεία χωρίς καμία κρατική στήριξη για την υλικοτεχνική υποδομή, τα ίδια τα σχολικά κτήρια ασυντήρητα κάνοντας τα επικίνδυνα για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ο προσεισμικός έλεγχος είναι ακόμη μία υπόσχεση.

Απέναντι στην καταστολή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στις διώξεις, τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία. Οι εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο μπαίνουν στο στόχαστρο των διώξεων γιατί ξεσκέπασαν τα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ, πως η αξιολόγηση στην πραγματικότητα είναι το όχημα για να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε σκυφτούς κυνηγούς χορηγών.

     Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και είναι και δικός μας αγώνας, για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των παιδιών, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες του σήμερα.

 

Οι απεργοσπαστικές διώξεις και τα πειθαρχικά στους εκπαιδευτικούς
δεν θα περάσουν ! 

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο !
    

        Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘΑ και τα πρόθυμα στελέχη τους στις ΔΙΠΕ όλης της χώρας, βρίσκονται σε τεράστιο αδιέξοδο. Δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν  κανέναν (παρά μόνο τους διάφορους «Πορτοσάλτε») για την εικονική κανονικότητα που ξεκίνησαν τα σχολεία, την ώρα που έκλειναν πάνω από 1000 τμήματα για να εξοικονομήσουν πόρους στις πλάτες των παιδιών μας. Δεν μπόρεσαν να βρουν έστω ένα κοντέινερ!! για να στεγάσει τους χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους που ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της χώρας για να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας την ώρα που «φιλοξένησαν» πάνω από 30.000.000 τουρίστες. 

        Δεν μπορούν να προμηθεύσουν με 500 ευρώ τα σχολεία, ούτε με χαρτιά υγείας, χλωρίνες και πετρέλαιο εν έτει 2024. Αδυνατούν να στείλουν, ακόμα και στα μέσα Οκτώβρη, τους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία και κάνανε «μηδενική» φάση προσλήψεων σε πολλές ειδικότητες. Δεν μπορούν να δώσουν παρά 0,40 ευρώ αύξηση τη μέρα στους εκπαιδευτικούς των 1.000 ευρώ, την ώρα που γύρω μας «χορεύουν» τα δις κερδών κάποιων επιχειρηματικών ομίλων! Πραγματικά η επιλεκτική τους «ανικανότητα» σπάει κόκαλα!

        Μπορούν όμως ταχύτατα, με τρομερή σπουδή και σχέδιο, να στέλνουν ειδοποιητήρια, με μέιλ, κλητήρες και κάθε άλλο απίθανο τρόπο, να τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Είναι ικανότατοι να διώκουν, να απειλούν με πειθαρχικά και καθαιρέσεις όσους ζητούν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων, στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας με το αναγκαίο προσωπικό, αυξήσεις για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Μπορούν να κυνηγούν με μεγάλη συνέπεια, αυτό που πραγματικά τελικά φοβούνται, το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους. Το αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμά μας στην απεργία!

        Οι διώξεις των τριών συναδέλφων στον Πειραιά, οι οποίες φτάνουν μέχρι τη δυνητική αργία, η καθαίρεση προϊσταμένων νηπιαγωγείων και διευθυντών δημοτικών σχολείων στην Αθήνα, η προσπάθεια διώξεων σε Χαλκίδα, Κιλκίς και Ροδόπη, θα βρουν απέναντι τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά και σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, όπως απέδειξαν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν στις περιοχές αυτές και οι οποίες συσπείρωσαν εκατοντάδες εργαζομένων από το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους:

Η Απεργία – Αποχή που είναι σε ισχύ και έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, όπως και η ΑΔΕΔΥ, είναι απολύτως νόμιμες, μια και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και για καμία από τις δύο δεν έχει γίνει προσφυγή από το Υπουργείο ή τη Διοίκηση.

Η συμμετοχή μας σε αυτή, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και καμία ποινή δεν μπορεί να επιβληθεί για τη συμμετοχή μας σε μια νόμιμη διαμαρτυρία, την οποία έχουν προκηρύξει τα σωματεία.

Οι απειλές, οι κλήσεις σε πειθαρχικά είναι έκνομες και σπασμωδικές κινήσεις των στελεχών του Υπουργείου, οι οποίες το μόνο που αποδεικνύουν είναι ο πανικός του Υπουργείου, που βλέπει ότι η αξιολόγηση δεν προχωράει όπως θέλει.

Για κάθε κλήση ή απειλή ενημερώνουμε το σωματείο μας, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ΟΛΑ τα μέσα -συνδικαλιστικά, νομικά, πολιτικά- για την υπεράσπιση ΚΑΘΕ συναδέλφου που θα χρειαστεί, καλύπτοντας νομικά και οικονομικά τους συναδέλφους.

        Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι σαν μια γροθιά μέσα από τα σωματεία μας θα βγούμε πάλι νικητές!

        Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις: Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο!!! Κάθε χέρι που θα σηκώνεται απέναντι σε απεργό θα «κόβεται».      Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που διώκονται επειδή συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην  αντιεκπαιδευτική κατηγοριοποίηση των σχολείων. Όσοι σπεύδουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές, θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο τον κλάδο ενωμένο. Να είναι σίγουροι, ότι κι αυτοί, όπως και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, θα γραφτούν στην ιστορία της εκπαίδευσης με μελανά χρώματα, πριν καταλήξουν στην πλήρη ανυποληψία και στη χλεύη των πραγματικών εκπαιδευτικών της τάξης, που μοχθούν για την αγάπη τους για τους μαθητές και για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία.

Την Τετάρτη 23/10 θα πάρουν την πρώτη μαζική απάντηση.  

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και στην 3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και άλλων 50 ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης! 

____________________________________
*(σ.σ. Οι παραπάνω απεργιακές – αγωνιστικές δράσεις ΔΟΕ και ΕΛΜΕ, εντάσσονται στην απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που κήρυξε 24ωρη Απεργία  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση  για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024).  https://adedy.gr/dt-kiriksi-24wris-aergias-stin-ekpaodeusi-2024/ 

Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: