ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει εδώ και τώρα τις πολεμικές αποζημιώσεις από την ΟΔ Γερμανίας

Η κυβέρνηση να διεκδικήσει εδώ και τώρα τις πολεμικές αποζημιώσεις απαιτεί η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επερχόμενη επίσκεψη του Προέδρου της ΟΔΓ τις επόμενες μέρες στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση να διεκδικήσει εδώ και τώρα τις πολεμικές αποζημιώσεις απαιτεί η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επερχόμενη επίσκεψη του Προέδρου της ΟΔΓ τις επόμενες μέρες στη χώρα μας.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Επίσκεψη στη χώρα μας αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της ΟΔ Γερμανίας, ο οποίος θα συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί Μνημεία για ολοκαυτώματα των Εβραίων όπως στη Θεσσαλονίκη και μαρτυρικούς τόπους στην Κρήτη όπως η Κάντανος, όπου τα ναζιστικά στρατεύματα επιδόθηκαν σε φρικιαστικά εγκλήματα κατά των κατοίκων της και στη συνέχεια την ισοπέδωσαν ως αντίποινα για τη Μάχη της Κρήτης, στην οποία κατέκτησαν πύρρειο νίκη, αφού ο κρητικός λαός αντιστεκόμενος τσάκισε το μεγαλύτερο μέρος των επίλεκτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών.

Οι ναζί κατακτητές στη διάρκεια της κατοχής εγκληματούσαν σε όλη την Ελλάδα, με μαζικές εκτελέσεις σε μπλόκα, καίγοντας και αφανίζοντας πόλεις και χωριά, γιατί ο λαός μας αντιστεκόταν με όλες τις μορφές αγώνα και ένοπλα με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αναλογία με τον πληθυσμό της. Πάνω από 500.000 ήταν οι νεκροί στη διάρκεια της τετράχρονης φασιστικής κατοχής, ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές από τις λεηλασίες και τις καταστροφές.

Όμως ογδόντα χρόνια μετά, παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού για τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις, που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας (ΟΔΓ) και έχουν αποφασιστεί σε διεθνείς διασκέψεις (Παρίσι, Λονδίνο κ.λπ.), για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι φασιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις κρατικές υποδομές και την οικονομία της χώρας, το λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών. Αλλά και για τα πρωτοφανή σε βαρβαρότητα εγκλήματα σε βάρος αμάχων, γυναικών, γερόντων, παιδιών, ακόμη και βρεφών σε Δίστομο, Κομμένο Άρτας, Κούρνοβο, Βιάννο κ.α. για να κάμψουν την ηρωική, μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας, που αγωνίστηκε και απελευθέρωσε τη χώρα.

Ογδόντα χρόνια μετά, όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας μας ουδέποτε διεκδίκησαν στην πράξη, με επιμονή και σχέδιο ενεργειών, τις οφειλόμενες γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και έχουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για αυτό. Το κάνουν γιατί η αστική τάξη της Ελλάδας είναι σύμμαχος της ΟΔ Γερμανίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Οι κυβερνήσεις της ΟΔ Γερμανίας αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις με τα αναίσχυντα ψέματα ότι έχουν πληρώσει και δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Οι δε πρόεδροι και καγκελάριοι, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες της ΟΔΓ που επισκέπτονται τη χώρα μας κατά καιρούς, περιορίζονται απλώς στην έκφραση συμπάθειας, μιλώντας για αναγνώριση του ηθικού ζητήματος για τα ναζιστικά εγκλήματα και ζητώντας τάχα συγγνώμη, που μόνον ως υποκρισία και κυνισμός μπορεί να εκληφθεί.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δίνει κάποια ψίχουλα από το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, όργανο του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας που χρηματοδοτείται για να πληρώνει τη δημιουργία μνημείων για τα εγκλήματα των ναζί, σε ελληνικούς δήμους, σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση, φιλανθρωπίες δηλαδή. Και έτσι δείχνει τάχα τη μεταμέλεια για τα ναζιστικά εγκλήματα, όταν την ίδια ώρα μέρος αυτών των κονδυλίων εντάσσεται σε προγράμματα αναθεώρησης της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των χιτλερικών εγκλημάτων κατά του λαού μας, όπως το διαβόητο “Μνήμες Κατοχής”, άλλα προγράμματα που διεκπεραιώνει το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”, συγχρηματοδοτούμενα και από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Αυτά για να μην πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Οι οφειλές της ΟΔΓ είναι χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αυτός απελευθέρωσε την Ελλάδα. Βασιζόμαστε στην ιστορική πείρα από τη λαϊκή αντίσταση και την απελευθερωτική πάλη, από τη στάση των αστικών δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή ή εγκατέλειψαν τη χώρα με τους Άγγλους για τη Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η ελληνική κυβέρνηση, με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού προσανατολισμού, εμπλέκουν την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ακόμη πιο βαθιά, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενισχύεται ο κίνδυνος για τον λαό μας και τους άλλους λαούς από την πιθανότητα γενίκευσης του πολέμου.

Τηρουμένων των αναλογιών και σήμερα εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την προστασία των συνόρων σε ΝΑΤΟ – ΕΕ. Στέλνουν στρατό, όπλα και πολεμικά πλοία ενάντια σε άλλους λαούς.

Καμία εμπιστοσύνη στους αστούς, η πάλη για τις επανορθώσεις συνδέεται με τον αγώνα για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα, με συγκεκριμένες αλλεπάλληλες ενέργειες έχουν φέρει το θέμα όχι μόνο στην Ελληνική Βουλή αλλά και σε διεθνές, ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έγινε με τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Κομισιόν και με άλλες παρεμβάσεις. Το ΚΚΕ, επίσης, όταν συζητούνταν στη Βουλή το γνωστό πόρισμα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τις πολεμικές αποζημιώσεις, είχε καταγγείλει ότι δεν προβλεπόταν καμιά συγκεκριμένη κίνηση ή ενέργεια για τη διεκδίκησή τους, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό πως τα αστικά κόμματα παραπέμπουν το ζήτημα της διεκδίκησης στις ελληνικές καλένδες…

Ως Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για μια ακόμη φορά, απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει πραγματικά από τη γερμανική κυβέρνηση τις επανορθώσεις-πολεμικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις διεθνών διασκέψεων. Να εκπληρώσει τις τεράστιες υποχρεώσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό και την Ιστορία. Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού. Και χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες, να θέσει άμεσα το ζήτημα και στον Γερμανό Πρόεδρο και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις συγκεκριμένες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εξαναγκαστεί η ΟΔ Γερμανίας να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του λαού μας.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρόκληση για τον κρητικό λαό, όλο τον ελληνικό λαό. Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), η οποία μαζί με το τιμημένο ΚΚΕ αγωνίζεται και διεκδικεί από την ΟΔΓ την πληρωμή των επανορθώσεων-πολεμικών αποζημιώσεων -μάλιστα φέτος έχει κηρύξει όλο τον χρόνο ως έτος διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων- θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με όλο τον ελληνικό λαό για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγωνιστών, των φίλων και απογόνων της Αντίστασης, όλου του λαού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: