Τι… παίζει σήμερα;

Προτάσεις για έξοδο, την Δευτέρα 15 Μάη 2017…

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ

Το “Φόρτυ 1/2 (μύησις)” της Ελ. Γερασιμίδου, ταξιδεύει στην Πάτρα
Η επιτυχημένη σατιρική περφόρμανς “Φόρτυ 1/2 (μύησις)” της Ελένης Γερασιμίδου, ταξιδεύει στην Πάτρα και φιλοξενείται στο θέατρο Λιθογραφείον για δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 του Μάη.

Η Γερασίμοβιτς, εμπνέεται από την περφόρμανς της συμπατριώτισσάς της, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, που έγινε το 2010 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπου για όσες ώρες ήταν ανοιχτό το μουσείο, η Αμπράμοβιτς καθόταν σιωπηλή και ακίνητη πίσω από ένα τραπέζι, χωρίς να έχει το δικαίωμα να πιει, να φάει ή να πάει στην τουαλέτα, ενώ το κοινό μπορούσε να καθίσει απέναντί της όσο επιθυμούσε και να κάνει ό,τι θέλει.

Η παράσταση «φόρτυ και ½», όμως, ξεκινάει από αυτή την αφετηρία και προοδευτικά την αφήνει πίσω της για να πάει σε άλλους δρόμους. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με μια κιθάρα… στο Κελάρι
Τη Δευτέρα 15 του Μάη, στις 10 το βράδυ, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα εμφανιστεί στο «Κελάρι» (Αδριανού 3, Θησείο), όπου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου με τη συνοδεία της κιθάρας του. Συμμετέχουν φιλικά: Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θεοχάρης, Χάρης Μακρής και ο Χιλιανός ποιητής Jaime Svart. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σταμάτης Κραουνάκης, Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος: “Αυτά τα χείλη”
Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος ξανασυναντιούνται με τον Σταμάτη Κραουνάκη στη μουσική σκηνή Σφίγγα τη Δευτέρα 15 του Μάη, σε μία μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Αυτά τα χείλη” όπου δύο σπουδαίοι ερμηνευτές τραγουδούν για την αγάπη και τον έρωτα υπό τις ενορχηστρώσεις του συνθέτη Άρη Βλάχου.

Επιμέλεια προγράμματος – ενορχήστρωση – πιάνο: Άρης Βλάχος // Τύμπανα: Σπύρος Παναγιωτόπουλος // Σαξόφωνο: Γιάννης Παπαναστασίου // Κιθάρα: Παναγιώτης Καψαμπέλης // Μπάσο: Πέτρος Σταμέλος. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μια θεατρική παράσταση γεμάτη από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου
Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Δήμου Καισαριανής παρουσιάζει την παράσταση «Επιούσιο ποίημα….», που βασίζεται σε δραματοποιημένα αποσπάσματα από δεκατρείς ποιητικές συλλογές του Γιάννη Ρίτσου, καθώς και τραγούδια με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας, μαντολίνου και κρουστών. Συμμετέχουν 45 μέλη της Ομάδας.

Επιλογή ποιημάτων: Γρηγόρης Τσιάμης, Ζηνοβία Κανελλοπούλου, Ευδοκία Σουβατζή // Συρραφή στίχων: Ευδοκία Σουβατζή // Μουσική διδασκαλία – κιθάρα: Μαρία Ευαγγελάτου // Πιάνο – μαντολίνο: Ρένα Χαμηλάκη // Κρουστά: Αποστόλης Σαμαράς // Κιθάρα: Κώστας Λασπιάς // Σκηνοθεσία, σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Ευδοκία Σουβατζή // Φωτισμοί: Γιώργος Παπαθανασίου, Ευδοκία Σουβατζή // Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου, Γρηγόρης Τσιάμης.

Από Παρασκευή 12 Μάη μέχρι και 15 Μάη 2017 στις 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών), με ελεύθερη είσοδο.

4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Από την Πέμπτη 4 Μάη έως την Τετάρτη 17 Μάη, στο Θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7), διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών το 4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων,  με τη συμμετοχή 14 εταιρικών θιάσων.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεταιριστικής ιδέας και της συλλογικής εργασίας στο θέατρο. Παράλληλα, αποτελεί σημείο συνάντησης των ηθοποιών που αγωνιούν και παλεύουν για την τέχνη τους, που αντιπαλεύουν τη λογική της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων της Τέχνης. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 59 χρόνια της λειτουργίας του ΟΕΘ – ΣΕΗ και ενταγμένο στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που με τους αγώνες του καταξιώθηκε η τέχνη του ηθοποιού στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.

Σήμερα Δευτέρα 15 Μάη, στις 21.00: «Τσετσέ» του Λουίτζι Πιραντέλο, από την Ομάδα Θέαμα.

Θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Πληροφορίες ΟΕΘ –ΣΕΗ: 210 3833742 και 6956111678 / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ // Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“SWEET EUROPE – ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ”: Έλληνες και Άγγλοι γελοιογράφοι …αναμετριούνται με την Ευρώπη
Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση γελοιογραφίας «Μετέωρο Βήμα», που παρουσιάστηκε πέρυσι στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον ίδιο χώρο με μια νέα έκθεση. Θέμα της η Ευρώπη των λαών και τίτλος της «Sweet Europe»- «γλυκειά Ευρώπη».

Οι επισκέπτες, εκτός από τα έργα 29 Ελλήνων γελοιογράφων, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τις γελοιογραφίες 28 σημαντικών Βρετανών σκιτσογράφων που δημοσιεύουν στις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αφορμή φυσικά το … Brexit αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας στη Γηραιά Ήπειρο.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 14 έως και τις 21 Μάη 2017 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κάθε μέρα θα βρίσκονται στο χώρο μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό. Περισσότερα δείτε εδώ.

Η Εύβοια του Δημήτρη Μυταρά
Ένα βιομηχανικό κτίριο του 1909, στην ιστορική συνοικία της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας μετατράπηκε σε Δημοτική Πινακοθήκη και φιλοξενεί μια μοναδική έκθεση έργων του Χαλκιδέου Ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά. Η έκθεση η Εύβοια του Δημήτρη Μυταρά, επιλογές από τη συλλογή της ΑΓΕΤ έχει δύο στόχους: Ο πρώτος, είναι να επισημάνει τη στενή σχέση του ζωγράφου με τον τόπο του, που τον ζωγράφισε με τρόπο βαθιά συναισθηματικό και αληθινό. Ο δεύτερος, είναι να αναδείξει ένα μικρό έστω κομμάτι μιας σπουδαίας συλλογής, προσανατολισμένης κυρίως στην ελληνική τοπιογραφία.

Ο Δημήτρης Μυταράς, δημιουργώντας τα έργα για το ημερολόγιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής του 1973, δεν παρουσιάζει απλά εικόνες της πατρίδας του, αλλά τα προσωπικά του βιώματα, τις μνήμες και τις αναμνήσεις του. Η ζωγραφική του, λιτή και ανθρώπινη, θα προσφέρει στους επισκέπτες όχι μόνο τη χαρά της αναγνώρισης γνώριμων τόπων, αλλά και την απόλαυση της τέχνης ενός σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου. Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Γιώργου Μανουσάκη, του Γιάννη Μιγάδη, του Γιάννη Σπυρόπουλου, του Μανώλη Καλλιγιάννη, του Παύλου Σάμιου και του Αλέκου Λεβίδη, που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της ελληνικής τοπιογραφίας.

Η Πινακοθήκη του Δήμου Χαλκιδέων (πρώην κτίριο ΑΣΑΧ) βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Χαλκίδας, νότια της συρταρωτής γέφυρας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιούλη 2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά.  Για τον Μάη (εκτός Δευτέρας) – Τρίτη με Παρασκευή, 10 πρωί με 12.30 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ. Και τα Σαββατοκύριακα, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

«Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το 2014, με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αναδεικνύει πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, ενώ παράλληλα εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και τη διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.

Τα τεκμήρια της έκθεσης: φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Για τις ανάγκες της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε μια νέα θεματική ενότητα, η οποία αφορά αποκλειστικά την σκοτεινή επταετία στη Θεσσαλονίκη. Τα τεκμήρια προέρχονται από το υλικό που έχει συγκεντρώσει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία Χώρου Μνήμης για τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης: Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου, 54621 Θεσσαλονίκη, τηλ. 231-0-264668, 274167 – www.thessaloniki.gr // Διάρκεια Έκθεσης: 3 Μάη έως – 30 Ιούνη 2017 // Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:00 & 18:00-21:00

14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Στη 14η ΔΕΒΘ συμμετέχουν με περίπτερο περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με 21 περίπτερα συμμετέχουν χώρες του εξωτερικού: Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία. Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων  στη φετινή διοργάνωση. Περισσότεροι από 30 συγγραφείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση. Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις: Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα.

11 -14 Μαΐου 2017 ΔΕΘ – HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 & 15 // Πρόγραμμα Εκδηλώσεων – Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: 15:00 – 21:00 // Παρασκευή 12 Μαΐου: 10:00 – 22:00 // Σάββατο 13 Μαΐου 2017: 10:00 – 22:00 // Κυριακή 14 Μαΐου 2017: 10:00 – 21:00 // Είσοδος ελεύθερη // Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Εγνατία 154, Τηλ.: 2310 291111

                                                                                                                                                  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΠροβολές επιλεγμένων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, στον θερινό «Ζέφυρο»
Στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» (επιμέλεια προγράμματος «New Star»), από τις 11 μέχρι και την Τετάρτη 17 του Μάη, στις 21.00, θα προβάλλεται η ταινία «Ο μεγάλος ύπνος» του Χάουαρντ Χοκς. Ένα από τα πιο συμπαγή και συγκροτημένα φιλμ νουάρ, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου (μυθιστορηματικός ήρωας του Ρέιμοντ Τσάντλερ). Ο Φίλιπ Μάρλοου προσλαμβάνεται από έναν στρατηγό για να ερευνήσει την υπόθεση εκβιασμού της μικρής του κόρης, Κάρμεν. Σε αυτή την αναζήτηση τον βοηθά η αδερφή της Κάρμεν, ρόλος που ενσαρκώνει η Λορίν Μπακόλ.

Στις 23.00, θα προβάλλεται το «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Τέρι Τζόουνς και Τέρι Γκίλιαμ. Ανήμερα Χριστούγεννα, ο Μπράιαν γεννιέται σε έναν στάβλο, ακριβώς δίπλα στον στάβλο που γεννιέται ο Ιησούς. Σε όλη του τη ζωή προσπαθεί να αποδείξει πως δεν είναι αυτός ο περιβόητος Μεσσίας… Παραγωγή με δυσκολίες στην εξεύρεση χρηματοδότησης, λόγω της «βλάσφημης» – όπως χαρακτηρίστηκε – θεματικής. Ο εξαμελής πυρήνας των «Monty Python», μαζί με μια γερή ομάδα ηθοποιών, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει πάνω από 40 ρόλους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κώστας Μπαλάφας, «Φωτογραφικές Μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα»
Μεγάλη αναδρομική έκθεση του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου  παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110). Ο Κώστας Μπαλάφας είναι ένας γνήσια λαϊκός καλλιτέχνης, αφενός γιατί ο λαός είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των φωτογραφιών του, αφετέρου γιατί σ’ αυτόν κυρίως απευθύνεται αυτό το έργο. Εκτός από ανεξάντλητη πρώτη ύλη δηλαδή, οι άνθρωποι του λαού αποτελούν και τον τελικό αποδέκτη του έργου του. Η θεματική του έργου του, με ελάχιστες ίσως μικρές παρενθέσεις, είναι αξιοσημείωτα συνεχής και συνεπής, και υπήρξε κατά βάση η καταγραφή της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας σε κάθε της έκφανση. Η Ελλάδα όμως μέσα από τις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα δεν είναι γραφική καρτ-ποσταλική, επιδερμικά ιστορική ή απλά μια γεωγραφικά προνομιακή χώρα. Είναι ένας ζωντανός παλλόμενος τόπος γεμάτος συγκρούσεις, ανακαλύψεις, αντιθέσεις. Η καταγωγή του από την Ήπειρο όξυνε οπωσδήποτε την ευαισθησία του στην καταγραφή της ζωής του Έλληνα, που αποκομμένος από τις μητροπόλεις της προόδου και των αποφάσεων, δίνει έναν άνισο αγώνα με αντίξοες συνθήκες. Έτσι ο φωτογράφος περιδιαβαίνει και καταγράφει, με το θαυμασμό ενός παιδιού και το αισθητήριο ενός καλλιτέχνη, το σφυγμό του ελληνικού χώρου από τις αλυκές του Ιονίου ως τα χειμαδιά της Ηπείρου και από την αρχιτεκτονική του Αιγαίου ως τα λιγνιτωρυχεία του Αλιβερίου και τα σιδηρουργεία της Αθήνας.

Δημοτική Πινακοθήκη (Μαιζώνος 110, Πάτρα) Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαΐου – 28 Μαΐου 2017 Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 20:00 Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 10:00-13:00, Τρίτη & Παρασκευή 18.00-21.00 Κυριακή κλειστά

«Πορτραίτα Ιστορίας», Βούλα Παπαϊωάννου – Δημήτρης Χαρισιάδης 1940-1960
Το βλέμμα δύο κορυφαίων φωτογράφων του 20ου αιώνα στις ταραγμένες εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα παραβάλλει η έκθεση «Πορτραίτα Ιστορίας» που συνδιοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση αποτελεί μία ανθολογία εικόνων των φωτογράφων Βούλα Παπαϊωάννου και Δημήτρη Χαρισιάδη, όπου αποτυπώνεται η Ελλάδα κατά το κρίσιμο διάστημα 1940-1960.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 200 περίπου έργα, καθώς και άλλο ιστορικό υλικό, μαζί με δύο πορτραίτα των φωτογράφων από την τηλεοπτική εκπομπή «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ. Στα έργα, περιλαμβάνονται σε πλήρη μορφή τα δύο σπάνια κατοχικά λευκώματα «Μαύρο Λεύκωμα» της Βούλας Παπαϊωάννου και «Σούπα του παιδιού και ΙΚΑ Πειραιώς» του Δημήτρη Χαρισιάδη, όπου αντανακλάται το σκληρό πρόσωπο του Πολέμου και ο αγώνας για επιβίωση.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Μανώλης Σκούφιας // Διάρκεια: 06/04/2017-10/09/2017 // Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι) Ναυάρχου Βότση 3, ΤΚ 54624 Θεσσαλονίκη, Tηλ: 2310 566 716 – Fax: 2310 566 717 – E-mail:  [email protected]

«Μνημείων Μνήμες. Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα»
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το  Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν την έκθεση  φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου, «Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», από 4 έως 31 Μαΐου 2017,   στο Πολιτιστικό  Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα. Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας, μέσα από τον φακό των φωτογράφων Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαίδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood.

Διάρκεια έκθεσης : 4 έως 31 Μάη 2017 // Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο, Τηλ. 210-3452150 – Στάση Μετρό Κεραμεικός // Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή  10:00 – 14:00 // Είσοδος Ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Νίκος Κούνδουρος. Μάρτυρες στο κάδρο»
Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας, διοργανώνεται και θα παρουσιαστεί  για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο έκθεση-αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο  με τον τίτλο «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ». Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο του Κούνδουρου με έργα ζωγραφικής του ιδίου με φωτογραφικά πορτρέτα από την ταινία του «Μπαϋρον», με εικόνες, με αρχειακό υλικό και όλα εκείνα που συνθέτουν το «μαρτυρολόγιο» του ελληνισμού μέσα από το χρωστήρα και τον καμβά του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας (ΙΑΜΥ), τηλ.  22980-52355  / www. iamy.gr // Επιμέλεια – Οργάνωση: MVN Consultans – Γιώργος Μυλωνάς // Διάρκεια έκθεσης: 6 Μάη – 02 Ιούλη 2017. // Ώρες επισκέψεων: Καθημερινά 9:00 – 16:00 / Θερινή Περίοδος:  9:00 – 16:00 & 19:30 – 21:30

“Α constant condition of emergency” [Ι]
Η έκθεση ενδιαφέρεται να αναδείξει το επείγον ως συνθήκη στην οποία καλείται κάποιος να αντιδράσει και να βρει λύσεις – Συνήθως το επείγον προκύπτει από μια διαδικασία που ενώ εξελίσσεται σιγά και αθόρυβα εμφανίζεται αίφνης ή / και ένα  ξαφνικό γεγονός- φυσική καταστροφή, πόλεμο, οικονομικό / χρηματιστηριακό κραχ κλπ. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). ARTISTS_  Lanfranco Aceti / Nikos Branidis / Stella Kapezanou / Babis Karalis / Anna Khodorkovskaya / Anthia Loizou / Jenn E Norton / Panayiotis Nezis / Agelos Skourtis / Antonis Vathis  / Apostolos Zerdevas

Από 6 Μάη έως 26 Μάη 2017 (ώρα  12:00 – 21:00) // :BaseGALLERY, Κολοκοτρώνη 57, τηλ. 6972 0111 83

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2014-2017. Έκθεση των Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. παρουσιάζουν την έκθεση ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2014-2017 που περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00. // Διάρκεια έκθεσης: 6-25 Μάη 2017

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ www.mmca.org.gr ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.: 2310 240002 , Τ + F: 2310 281567 E: [email protected] // Φιλικό για παιδιά – Δωρεάν είσοδος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: