Kangamba : Η βοήθεια της Κούβας στην Αφρική – Προβολή ταινίας από τον Ελληνοκουβανικό σύνδεσμο και το Δήμο Χαϊδαρίου

Η διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στον αγώνα του λαού της Ανγκόλας κατά της αποικιοκρατίας και της Νοτίου Αφρικής κατά του απαρτχάιντ μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Ροχέλιο Παρίς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΚΑΔΑ

 

Με την ευκαιρία της
65ης επετείου από την έφοδο στο στρατώνα Μονκάδα στις 26 Ιούλη 1953,

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης
και ο
Δήμος Χαϊδαρίου

Ελληνοκουβανικός – Δήμος Χαϊδαρίου – Αφιέρωμα στην κατάληψη του φρουρίου Μονκάδα, 26 Ιουλ. 1953 – Kangamba (2008) – Σινέ Κατερίνα

Διοργανώνουν τη Δευτέρα, 23 Ιούλη στις 8 μ.μ.
Εκδήλωση στο δημοτικό κινηματογράφο «Κατερίνα»,
Δαβάκη 18, Χαϊδάρι.

Θα μιλήσουν:
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου,
Εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου,

Ο Γιώργος Σαρρής με την κιθάρα του
θα τραγουδήσει Λατινοαμερικάνικα τραγούδια
*

Σινέ Κατερίνα, Χαϊδάρι

Θα προβληθεί η κουβανική ταινία «Kangamba», που αναφέρεται στη βοήθεια της Κούβας στην Αγκόλα και στην εξάλειψη του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

*

Kanganba (2008)

Κανγκάμπα (2008) του Ροχέλιο Παρίς – Εκπροσώπηση της Κούβας στο ALBA film festival, Τεχεράνη 2014

Η υπόθεση της ταινίας

Η «Kangamba» σε σκηνοθεσία του Ροχέλιο Παρίς είναι μια παραγωγή του ICAIC με θέμα τη διεθνιστική συμμετοχή των κουβανικών Ενόπλων Δυνάμεων (FAR) στον αντιαποικιακό αγώνα της Ανγκόλας.

Είναι Αύγουστος του 1983 όταν μια μικρή ομάδα Κουβανών και Αγκολέζων μαχητών με ελάχιστα εφόδια, στην τοποθεσία Καγκάμπα στα νότια της χώρας, κρατούν τις θέσεις τους για πάνω από μια βδομάδα απέναντι στις επιθέσεις ισχυρότατων δυνάμεων της UNITA, που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από το ρατσιστικό καθεστώς της Νότιας Αφρικής.

Η ανάπτυξη που γνώρισε μετά την Επανάσταση ο κουβανικός κινηματογράφος, οδήγησε στην παραγωγή σημαντικών ταινιών ποιότητας και αύξησε κατακόρυφα το κοινό του, κάνοντάς τον πιο προσιτό.

O κουβανικός κινηματογράφος μέσω του ICAIC, κατάφερε να συγκεντρώσει την Κουβανική και Λατινοαμερικάνικη διανόηση, δημιουργώντας μια πραγματικά αυτόχθονα Έβδομη Τέχνη και δινοντας ταυτόχρονα στους δημιουργούς του τη δυνατότητα απεριόριστης καλλιτεχνικής ελευθερίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: