Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια – Μια “σκοτεινή υπόθεση” που θυμίζει φως-φανάρι

Ο Γκιόλιας εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο και 16 σφαίρες κάτω από το σπίτι του, η “μαχητική δημοσιογραφία” συνέχισε τον ύπνο του δικαίου, και το δημοσιογραφικό λειτούργημα απέδειξε πως συνεχίζει να είναι “όμορφος υπο-κοσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια είναι από τις υποθέσεις που χαρακτηρίζονται σκοτεινές, για να συσκοτίζεται η ουσία. Επισήμως την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε μια τρομοκρατική οργάνωση με την κωμική επωνυμία “Σέχτα Επαναστατών”, ανεπισήμως ωστόσο σχεδόν όλοι κάνουν διαφορετικές εικασίες κι ας μην τολμούν να τις εκφράζουν δημόσια, για προφανείς λόγους.

Ο Γκιόλιας γεννήθηκε το 1973 στη Γερμανία κι ήταν από τα 19 του στη δημοσιογραφική ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Σύντομα ανελίχθηκε, έγινε το δεξί του χέρι και αρχισυντάκτης της εκπομπής του, ως το 2008 που επήλθε η μεταξύ τους ρήξη. Παράλληλα ο Γκιόλιας ήταν αθλητικός συντάκτης στο χώρο του στίβου, κουμπάρος του Κεντέρη και χωμένος στα κόλπα, πιθανότατα με ενεργό ανάμειξη στο χειρισμό της υπόθεσης με τη σκηνοθεσία του “τροχαίου”, στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Μετά τη δολοφονία του, αποκαλύφθηκε πως ήταν ο επικεφαλής πίσω από το “Τρωκτικό”, ένα από τα πρώτα “ειδησεογραφικά” ιστολόγια, με μπόλικες δόσεις κιτρινισμού, ιδιαίτερη σημειολογία στο όνομά του και ταχύτατη ροή ειδήσεων, που έγινε “φαινόμενο”, κατακτώντας σύντομα την κορυφή, για να ξεφουσκώσει εξίσου γρήγορα μετά τα δραματικά γεγονότα του 2010 -αν και το ιστολόγιο διέψευσε επισήμως τη σύνδεση με τον Γκιόλια.

Η δολοφονία του τελευταίου έγινε με μαφιόζικο τρόπο και 16 σφαίρες, κάτω από το σπίτι του, όπου κατέβηκε σε μεταμεσονύκτιες ώρες να συναντήσει τους μετέπειτα δολοφόνους του, όταν αυτοί του χτύπησαν το θυροτηλέφωνο. Προφανώς είχε κάποια γνωριμία, αν όχι συναλλαγή, μαζί τους, αλλιώς δε θα είχε κανένα λόγο να τους συναντήσει τέτοια ώρα, με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά τα δεδομένα καθιστούν από αβάσιμη έως φαιδρή την επίσημη εκδοχή της “τρομοκρατικής ενέργειας” και το κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η “Σέχτα Επαναστατών”, δείχνοντας πώς και για ποιο λόγο δημιουργούνται τέτοιες οργανώσεις -με όνομα που θα προκαλούσε γέλιο και ειρωνεία σε οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη επαφή με το μαζικό κίνημα.

Ο αδερφός του Σωκράτη Γκιόλια, άφησε υπονοούμενα που σύμφωνα με το λήμμα της Wikipedia, φωτογράφιζαν τον παλιό συνεργάτη του, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ελάχιστα αυτιά ίδρωσαν, η “μαχητική δημοσιογραφία” συνέχισε τον ύπνο του δικαίου, και το δημοσιογραφικό λειτούργημα απέδειξε πως συνεχίζει να είναι “όμορφος υπο-κοσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: