Αχέντ Ταμίμι: “Δε μετανιώνω για κάτι που δεν είναι λάθος”
“Ήταν μια φυσική αντίδραση στην παρουσία ενός στρατιώτη στο σπίτι μου. Ο στρατιώτης ήρθε στο σπίτι μου. Δεν πήγα γυρεύοντας για να τον χτυπήσω.”
“Aμετανόητη” εμφανίστηκε η Αχέντ Ταμίμι, που απελευθερώθηκε μαζί με τη μητέρα της την Κυριακή, μετά από οκτώ μήνες φυλάκισης για το χαστούκι σε Ισραηλινό στρατιώτη. “Δεν έκανα κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μετανιώσω” δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα. Ήταν μια φυσική αντίδραση στην παρουσία ενός στρατιώτη στο σπίτι μου. Ο στρατιώτης ήρθε στο σπίτι μου. Δεν πήγα γυρεύοντας για να τον χτυπήσω.” “Δε μετανιώνω για κάτι που δεν είναι λάθος”, πρόσθεση η νεαρή αγωνίστρια, που έκλεισε τα 17 της χρόνια μες στη φυλακή.
Σε συνέντευξη τύπου μετά την απελευθέρωσή της, η Ταμίμι αναφέρθηκε στην εμπειρία της φυλακής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και την επίδραση που είχαν πάνω της.
“Η φυλακή με δίδαξε να είμαι υπομονετική, να είμαι σε ομάδα. Με δίδαξε να αγαπώ πάντα τη ζωή, γιατί όταν κάποιος είναι φυλακή όλα μοιάζουν πιο πολύτιμα”.
“Είμαι ευτυχισμένη, αλλά η ευτυχία μου είναι ατελής γιατί οι αδερφές μου που κρατούνται δεν είναι μαζί μου. Εύχομαι να απελευθερωθούν σύντομα.”. Δήλωσε επίσης ότι συνέχισε τη μελέτη της στη φυλακή, καθώς θέλει να σπουδάσει διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο, γιατί τίποτε δεν τρομάζει [τις αρχές κατοχής] περισσότερο από την αλήθεια”.
Η Αχέντ είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες παιδιά που συλλαμβάνονται και κρατούνται κάθε χρόνο στις ισραηλινές φυλακές.Αυτή τη στιγμή οι ανήλικοι ανέρχονται σε 300, με 50 από αυτούς να είναι κάτω των 16 ετών.
Εδώ και χρόνια παλαιστινιακές αλλά και διεθνείς οργανώσεις αναδεικνύουν την βάναυση πρακτική της φυλάκισης ανηλίκων από το Ισραηλινό κράτος, παράλληλα με την ψυχολογική και όχι σπάνια σωματική κακοποίηση που υφίστανται. Την περασμένη βδομάδα, η Μπέτι ΜακΚόλουμ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μινεσότα κατέθεσε πρόταση νόμου για την απαγόρευση της χρήσης της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την κράτηση, την κακοποίηση και το βασανισμό ανήλικων Παλαιστινίων. Η πρόταση αυτή, που μέχρι στιγμής έχει τη στήριξη 29 μελών της βουλής των Αντιπροσώπων, σαφώς και εμπεριέχει στοιχεία υποκρισίας, είναι όμως ενδεικτική της πίεσης που ασκείται από την κοινή γνώμη μπροστά στην ολοένα και πιο απροκάλυπτα δολοφονική δράση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Με πληροφορίες από: thecitizen.in