Η κρίση γεννάει «ευκαιρίες»: 100% πάνω τα νοίκια σε περιοχές κοντά στο Μάτι!

Υπέρογκα ποσά ζητούν από τους πυρόπληκτους, ιδιοκτήτες σπιτιών και ξενοδόχοι, εκμεταλλευόμενοι την αυξημένη ζήτηση για στέγη στις περιοχές δίπλα στα καμένα.

Συνεχίζεται το πάρτι των κερδοσκόπων στα καμένα, αφού κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων και ξενοδοχείων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πυρόπληκτων για άμεση στέγαση, νοικιάζουν διαμερίσματα σε πυρόπληκτους με διπλάσια χρήματα απ’ ότι πριν την πυρκαγιά κι απαιτώντας να πληρώσουν μπροστά μέχρι και τέσσερα νοίκια…

Ταυτόχρονα την εμφάνισή τους στην περιοχή έχουν κάνει και μεσίτες που ζητούν πιεστικά να αγοράσουν περιουσίες στα καμένα σε εξευτελιστικές τιμές.

Χιλιάδες οικογένειες που υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν στέγη από τη μια μέρα στην άλλη το έκαναν κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Η τραγωδία στην Ανατολική Αττική ήρθε σε μια περίοδο που τα διαθέσιμα ακίνητα είναι λιγότερα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Επιπλέον οι περισσότεροι πυρόπληκτοι αναζητούν στέγη σε μια σχετικά μικρή ακτίνα, που ξεκινά από τον Μαραθώνα και φτάνει μέχρι το Πικέρμι, για να μπορούν να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην ιδιοκτησία τους και να κάνουν όλες τις δουλειές, διαδικαστικές και άλλες, που απαιτούνται.

Πάντως και στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ανάλογες προσπάθειες. Για παράδειγμα, όταν πλημμύρισε η Μάνδρα το Νοέμβρη του 2017, εκατοντάδες σπίτια έπαθαν μεγάλες ζημιές και οι πολίτες που έμεναν σε αυτά αναζήτησαν στέγη σε κοντινές περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος. Τα ενοίκια αυξήθηκαν και εκεί, με αποτέλεσμα άνθρωποι κατεστραμμένοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μείνουν κάπου.

Καταγγελία για κατάσχεση του επιδόματος σε πυρόπληκτο

Στο μεταξύ, καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας (τηλεόραση ΑΝΤ1) σύμφωνα με την οποία, η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος σε πυρόπληκτο της Ραφήνας για χρέη προς την εφορία και συγκεκριμένα για οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Η εφορία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποιοδήποτε ποσό οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλα χρέη.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: