Ο δολοφόνος γιορτάζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος-Φιέστα με Μπιλ Κλίντον για τα 20χρονα του Κοσόβου
Με κόκκινα χαλιά στον Κλίντον και προτομή στην Ολμπράιτ εορτάζονται τα 20χρονα της “απελευθέρωσης” του Κοσόβου.
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές έχει επισκεφθεί ο Μπιλ Κλίντον το Κόσοβο. Κίνηση λογική μάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι το εν λόγω προτεκτοράτο, που από το 2008 διακήρυξε την “ανεξαρτησία” του από τη Σερβία, είναι σχεδόν προσωπικό δημιούργημα του πρώην Αμερικανού προέδρου. Ή αλλιώς, για να το εκφράσουμε με τα λόγια του “υπουργού εξωτερικών” του κράτους – Φρανκεστάιν του ιμπεριαλισμού Μπεχτέζ Πατσόλι “Το Κόσοβο αποτελεί τη δική σας ιστορία επιτυχίας”. Λίγο έλειψε ανάμεσα στις στρατιωτικές τιμές που αποδόθηκαν στον πρωτομάστορα του βομβαρδισμού της Σερβίας, να του πουν κι ένα “Προεδρέ μου, ιδού ο στρατός σας”.
Ήταν λοιπόν αδύνατο να λείψει ειδικά φέτος ο Κλίντον, που το Κόσοβο “γιορτάζει” “Είκοσι χρόνια ελευθερίας”, όπως τιτλοφορούνται οι εκδηλώσεις για τις δυο δεκαετίες από την είσοδο των νατοϊκών στρατευμάτων στην επικράτεια του μετέπειτα κρατιδίου. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που όχι μόνο τιμούν όσους ισοπέδωσαν την πρωτεύουσά τους, αφήνοντας νεκρούς κάθε ηλικίας στο πέρασμά τους, όπως έγινε με την Πρίστινα εκείνη τη ματωμένη άνοιξη του 1999. Πολλώ δε μάλλον να δίνουν το όνομα του αρχιμακελάρη τους σε κεντρική οδό της πόλης που κατέστρεψε και να τον παρασημοφορούν με “το παράσημο της ελευθερίας”, όπως έκανε ο “πρόεδρος” του μορφώματος Χάσιμ Θάτσι. Θα μου πεις, αν αυτός που σε παρασημοφορεί τυγχάνει να είναι πρώην ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως ο UCK και βασικό σου στήριγμα στο μακελειό, φυσικά και μπορούν να συμβούν κι αυτά. Όπως μπορούν να συμβούν και τα αποκαλυπτήρια προτομής της συνεργού του φονιά, που στέκει δίπλα όλο καμάρι:
Επίσης, μπορεί ανενόχλητος ο δολοφόνος να δηλώνει “υπερήφανος” και ¨δικαιωμένος που, “αντιστάθηκε “στην πολιτική των εθνικών εκκαθαρίσεων, τους διωγμούς και την δολοφονία αμάχων”, αφού ειδικά οι τελευταίοι είναι γνωστό πως αυτοκτόνησαν από μελαγχολία, ενώ η σερβική μειονότητα του Κοσόβου, δεν υφίσταται κανένα διωγμό, απλά θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Θα συμφωνήσουμε πάντως με τον πρώην πρόεδρο πως «σήμερα το Κόσοβο αποτελεί πρότυπο δημοκρατικού κράτους και αξίζει να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Πράγματι, αυτή η δημοκρατία που έχει το Κόσοβο, είναι ακριβώς αυτή που εναρμονίζεται απόλυτα με τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύουν οι ευαγείς αυτοί οργανισμοί.