Ποια εγκλήματα δεν έκανε ο Στάλιν, το ΚΚΣΕ και η ΕΣΣΔ… – Και τότε ποιος τα έκανε;
Ο Στάλιν δε κατέστρεψε πόλεις βομβαρδίζοντάς τες, δεν έριξε ατομική βόμβα, δε βοήθησε το Χίτλερ. Και τότε ποιος τα έκανε όλα αυτά; Μα αυτοί που τον κατηγορούν για εγκλήματα…
Ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ – ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, έχει έναν απρόβλεπτο σύμμαχο. Τις απόψεις τύπου “καλά τους έκανε”, “και λίγα έκανε”, “θα σας στείλουμε στα Γκουλάγκ”, “εγώ είμαι σταλινικός”, “ένας Στάλιν σας χρειάζεται” και τέτοια.
Απόψεις που αντικειμενικά ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ συστήματος για τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ. Γιατί όλα αυτά που αναπαράγονται μ’ αυτή τη λογική, δεν είναι αλήθειες, παρά είναι η ουσία της αντισοβιετικής αντικομουνιστικής προπαγάνδας, όπως αυτή ξεκίνησε και συστηματοποιήθηκε βασικά από τον Γκαίμπελς και τον Τρότσκι (αλλά και το Χρουτσώφ).
Ο Στάλιν δε δίωκε τους εχθρούς του χωρίς λόγο ή μόνο για προσωπικούς λόγους. Αντίθετα τους έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. (Π.χ. Τρότσκι, Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ κλπ).
Δεν είχε λόγο να επιδιώκει με τρόπους περίεργους την εξουσία γιατί την είχε (δηλαδή ήταν ΓΓ του ΚΚΣΕ) και γιατί κανείς δεν του την αμφισβητούσε.
Δεν άσκησε περισσότερες διώξεις σε κατασκόπους και προδότες από ό,τι πολλές άλλες χώρες και κυβερνήσεις.
Δεν έκανε στις “δίκες της Μόσχας” τίποτα παραπάνω, από το να απαλλάξει τη χώρα και το στρατό της από την “5η φάλαγγα”. Έτσι η ΕΣΣΔ ήταν τότε η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου δεν εμφανίστηκε πέμπτη φάλαγγα, όταν της επιτέθηκαν οι Γερμανοί.
Δεν κατέσφαξε τους μαύρους της Αφρικής για να εγκαθιδρύσει ή να διατηρήσει τις αποικίες του σ’ όλη την Ήπειρο (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία).
Δεν είχε αποικίες για να κάνει ό,τι έκαναν οι Άγγλοι στους Ινδούς, τους Ιρλανδούς και τους Κύπριους ή ό,τι έκαναν οι Γάλλοι στην Αλγερία ή ό,τι έκαναν οι Βέλγοι στο Κογκό.
Δεν προκάλεσε, ούτε συγκάλυψε την επίθεση του Μουσολίνι στην Αιθιοπία (Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ).
Δεν άφησε ακάλυπτη και άοπλη την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ισπανίας, απέναντι στους πάνοπλους φασίστες του Φράγκο, του Μουσολίνι και του Χίτλερ (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ).
Δεν χρηματοδότησε κι ούτε ενίσχυσε τον Χίτλερ (ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία)
Δεν είχε πολιτική κατευνασμού απέναντι στο Χίτλερ (Αγγλία – Γαλλία).
Δεν έκανε στραβά μάτια για τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, που οι ίδιοι είχαν επιβάλει (ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία).
Δεν αρνήθηκε τις επανειλημμένες προτάσεις συμμάχων του για σχηματισμό κοινού μετώπου ενάντια στο φασισμό και το Χίτλερ (Αγγλία – Γαλλία που αρνήθηκαν πολλές φορές τις προτάσεις της ΕΣΣΔ πριν τον πόλεμο).
Δεν έκλεισε τα μάτια του όταν ο Χίτλερ προσάρτησε την Αλσατία και αργότερα την Αυστρία (ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία).
Δεν πήρε μέρος στην προδοσία του Μονάχου εναντίον της Τσεχοσλοβακίας (Αγγλία – Γαλλία).
Δεν αθέτησε τη συμφωνία του απέναντι στην Τσεχοσλοβακία (Γαλλία).
Δεν εμπόδισε σύμμαχο να πάει να βοηθήσει άλλο σύμμαχο που απειλούνταν (Αγγλοελεγχόμενες Πολωνία και Ρουμανία, όταν ήθελε να πάει να βοηθήσει την Τσεχοσλοβακία).
Δεν έκανε την πάπια σχεδόν ένα χρόνο, όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Πολωνία (“παράξενος πόλεμος”, Αγγλία – Γαλλία)
Δεν έκανε το σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, παρά μόνο όταν διαπίστωσε τις εχθρικές προθέσεις Άγγλων, Γάλλων, Αμερικάνων και φυσικά Χιτλερικών. Δηλαδή όταν προηγήθηκαν όλα τα προηγούμενα που ανέφερα.
Δε βομβάρδισε και έκαψε ολοσχερώς την αποστρατιωτικοποιημένη Δρέσδη και τους άμαχους κατοίκους της (ή άλλη πόλη) χωρίς κανένα στρατιωτικό και πολεμικό λόγο (Αγγλία – ΗΠΑ).
Δεν υιοθέτησε, ούτε εφάρμοσε στην πράξη, την λογική “Βομβαρδίζουμε πόλεις και αμάχους για να σπάσουμε το ηθικό των Γερμανών” (Αγγλία – ΗΠΑ).
Δεν έριξε ατομική βόμβα (ΗΠΑ).
Δεν αρνήθηκε ποτέ να υλοποιήσει τις συμφωνίες και δεσμεύσεις απέναντι στους συμμάχους του (δεύτερο μέτωπο, Αγγλία – ΗΠΑ).
Δεν έμεινε ποτέ με σταυρωμένα χέρια, όταν ο σύμμαχός του μάτωνε και χρειαζόταν τη βοήθειά του (ΗΠΑ – Αγγλία).
Δεν σταμάτησε ποτέ να βοηθάει τους συμμάχους του με αντιπερισπασμούς και γενικές αντεπιθέσεις (ΗΠΑ – Αγγλία).
Δε σκέφτηκε ή δοκίμασε ποτέ τη “χωριστή διαπραγμάτευση και ειρήνη” με τους Χιτλερικούς, όσο διαρκούσε ο πόλεμος (ΗΠΑ, Αγγλία).
Δε βασάνισε τον καθηγητή Τούρινγκ (που έσπασε το μυστικό κώδικα των Γερμανών) επειδή ήταν ομοφυλόφιλος (Αγγλία).
Δεν έστελνε ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με μοναδικό κριτήριο την καταγωγή τους (ΗΠΑ – στρατόπεδα συγκέντρωσης αμερικανογιαπωνέζων, Αγγλία – στρατόπεδα Ελλήνων στη Μέση Ανατολή κ.ά.).
Δεν είχε περισσότερα Γκουλάγκ από όσα ο Χρουτσώφ.
Δε διέταξε τη Σφαγή του Κατίν, που είναι μια προσωπική προπαγάνδα του Γκαίμπελς.
Δεν ευθύνεται για το λιμό της Ουκρανίας, που είναι ένας μύθος του πατέρα της κίτρινης δημοσιογραφίας του Χερστ και του Γκαίμπελς.
Δε μοίρασε τον κόσμο (την περίφημη χαρτοπετσέτα την αναφέρει μόνο ο Τσώρτσιλ και κανένας άλλος από τους δεκάδες που ήταν παρόντες στη Γιάλτα κι έγραψαν τις αναμνήσεις τους).
ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ, ΓΑΛΛΩΝ, ΗΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΣΣΔ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ.
ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ.
Το καθένα από όσα αναφέρονται μπορεί να αναλυθεί και να αποδειχθεί. Κάντε την ερώτηση και θα πούμε. Με στοιχεία και βιβλία, κυρίως δυτικών συγγραφέων.
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό το δημοσίευσα πρώτη φορά στο fb στις 24/10/2018.