Έλληνας Κροίσος με επτά γράμματα θεωρεί ντροπή να μην κοπούν όλες οι συντάξεις άμεσα.
Ντροπή να μην κοπούν οι συντάξεις λέει ο ιδιοκτήτης των Τζάμπο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Τζάμπο προχωρεί σε προκλητικές δηλώσεις, καθώς πέρσι μόνο, μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, είχε δηλώσει πως είμαστε “κακομαθημένος λαός” και ότι η το “πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά πολιτισμικό” . Στη φετινή του ομιλία στον ίδιο φορέα, στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι “προνομιούχοι” συνταξιούχοι, και τη διαφαινόμενη αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς. Αποκαλώντας “ντροπή” τη διατήρηση των παλαιών συντάξεων, απαίτησε ουσιαστικά την εξίσωσή όλων προς τα κάτω: «Πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή γιατί επιθυμούμε τη διατήρηση των παλαιών συντάξεων, την ώρα που έχουμε αποδεχθεί οι νέες συντάξεις να είναι κατοχυρωμένα μικρότερες».
Στη συνέχεια εμφανίστηκε “ευαίσθητος” έναντι των μισθολογικών διαφορών για εργαζόμενους που κάνουν την ίδια δουλειά, δηλώνοντας πως «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για το οποίο πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε, είναι ότι για την ίδια δουλειά πληρώνονται δύο διαφορετικοί μισθοί. Πρέπει δύο άνθρωποι που δουλεύουν το ίδιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό». Πρόσθεσε επίσης πως ο κατώτατος μισθός τείνει να γίνει μισθός, κάτι που κατά τη γνώμη του δε θα έπρεπε να γίνεται.
Δεν γνωρίζουμε τι κάνει στη δική του επιχείρηση σε ό,τι αφορά τη μισθολογική αξιοκρατία, το μόνο βέβαιο είναι πως τα Τζάμπο έχουν διακριθεί τόσο για απολύσεις παλαιών εργαζομένων για την αντικατάστασή τους με νέους φτηνότερους, όσο και για διώξεις συνδικαλιστών που διεκδίκησαν το δίκαιο τους.
Υπενθυμίζουμε επίσης πως τέτοια εποχή πέρσι. δεν ήταν λίγοι όσοι έσπευσαν να συγχαρούν λιγότερο ή περισσότερο ενθουσιωδώς την αλυσίδα για δυο διαφημιστικά σποτ, στο ένα εκ των οποίων εμφανίζεται γκέι ζευγάρι και στο δεύτερο ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές να δηλώνουν πως ψωνίζουν στα Τζάμπο. Γιατί σίγουρα είναι καλοί οι ΛΟΑΤΚΙ και οι μετανάστες, αρκεί να μην έχουν τίποτε περίεργες απαιτήσεις όπως αξιοπρεπείς συντάξεις ή δικαίωμα συνδικαλισμού. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ποτέ πολιτισμικό, αλλά πάντα ταξικό.
Με πληροφορίες από thepressproject