Ένας Φειδίας σμιλεμένος από τις «αξίες» της ΕΕ και του συστήματος

Η υποκρισία και η σύγκρουση με την απλή λογική στις μέρες μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο…

Από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη πολλά έχουν δει τα μάτια μας που… «μας φέρνουν τρόμο» αλλά και γέλιο.

Ανάμεσα λοιπόν στον κυνισμό και την χυδαία υποκρισία που κατακλύζει τις διάφορες «αναλύσεις» περί «συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων», «επέλασης του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς», «μέτρων για την στρατηγική αυτονομία της ΕΕ», «τόνωσης της πολεμικής οικονομίας σε επίπεδο ΕΕ» υπάρχουν και ορισμένες άλλες που καταπιάνονται με τον… Φειδία.

Ο λόγος για τον youtuber και TikToker και πλέον ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου από την Κύπρο. Δεν θα αναφέρουμε ούτε καν συνοπτικά διάφορες αντιδραστικές και καθόλα πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει ο συγκεκριμένος, που όσο περνάει ο καιρός, όπως έχει συμβεί με όλα τα αντίστοιχα «φρούτα» θα γίνονται όλο και πιο αντιδραστικές, αφού πλέον βρίσκεται στον «ναό της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Ωστόσο αν μας δημιουργεί από την μία αποστροφή το «project Φειδίας» από την άλλη μας προκαλεί επίσης αηδία η υποκρισία όσων τον λοιδορούν με το σκεπτικό ότι τα όσα κάνει ο youtuber αντιβαίνουν στις αξίες της ΕΕ!

Μιλούν για τον εκμαυλισμό που έχει επέλθει στη νεολαία που έχει φτάσει στο σημείο να ψηφίζει έναν τύπο που έγινε γνωστός από την «νέα άρχουσα τάξη» -έτσι την ονομάζουν- των social media. Αναφέρουν, το πόσο «ανίκανος» και «ασόβαρος» είναι ο συγκεκριμένος να διαχειριστεί τις «κρίσιμες υποθέσεις για το μέλλον της ΕΕ».

Αλήθεια, όμως ποιο είναι το «αντίπαλο δέος» και πρότυπο που προβάλλουν όλοι αυτοί απέναντι στον κάθε Φειδία Παναγιώτου; Πόσο άμοιροι ευθυνών είναι όλοι όσοι ντύνουν με «χρυσό περιτύλιγμα» και περισπούδαστο τρόπο όλα όσα αποτελούν το έδαφος για να αναπτύσσονται τέτοιες προσωπικότητες και να προβαίνουν σε δημόσια θέα σε αποκρουστικές, αηδιαστικές ενέργειες; Μάλιστα μέσα σε όλο τον οίστρο δήθεν «αποδόμησης» του συγκεκριμένου Κύπριου ευρωβουλευτή, διάφορες πένες ανησυχούν για «το τέλος του ορθολογισμού στην πολιτική».

Η υποκρισία και η σύγκρουση με την απλή λογική στις μέρες μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Εξηγούμαστε:

Αλήθεια πόσο «εξαγνισμένη» είναι η υπερπροβολή καπιταλιστών και διαφόρων «αυλικών» τους για το πόσο «ευεργέτες» είναι, το πόσο κόπιασαν στη ζωή τους για να τα καταφέρουν έχοντας«καπατσοσύνη» να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν; Προβάλλουν ή δεν προβάλλουν όλοι οι χρυσοκάνθαροι απολογητές του συστήματος καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις «επιτυχίας» του κάθε κοινωνικού παράσιτου, που αν δεν είναι μπλεγμένος με κάθε λογής βρωμοδουλειές, σε κάθε περίπτωση πλουτίζει από τη στήριξη που του παρέχει με πακτωλούς δισεκατομμυρίων το αστικό κράτος και κερδοφορεί από το ξεζούμισμα των πραγματικών παραγωγών του πλούτου; Πόσο απέχουν αυτά τα «πρότυπα» από τον κάθε τράπερ και Φειδία που διαφημίζουν τον ατομικό τους πλουτισμό;

Είναι ή δεν είναι το έδαφος για να τάζεις 50ευρα σε όποιον μασάει γόπες τσιγάρου (όπως έκανε πρόσφατα ο Φειδίας με άλλον εγχώριο influencer) η λογική «θεός είναι το χρήμα» που αναπαράγεται και προβάλλεται ευρέως;

Ας αφήσουν τις νουθεσίες προς την «εκμαυλισμένη» νεολαία λοιπόν. Οι ίδιοι είναι σάπιοι όπως και οι «λευκοί κρίνοι» του συστήματος που μαζί τους συναγελάζονται, συντρώνε και συνταξιδεύουν με τα κότερα τους.

Αλήθεια, η «άρχουσα τάξη» των social media υπάρχει μόνο όταν διαμορφώνονται Φειδίες; Γιατί στο παρελθόν, ειδικά οι πιο «προοδευτικοί» έχτισαν καριέρες πάνω σε θεωρίες για τον αποφασιστικό ρόλο των social media μέχρι και… στην επανάσταση! Τα «σοβαρά υποδείγματα πολιτικής» που προβάλλουν ολημερίς και ολονυχτίς τον εαυτό τους έχουν μεγάλη διαφορά από τον κάθε Φειδία που προβάλει τα «κατορθώματα» του; Όχι αγαπητά «υποδείγματα», δεν έχει.

Αλήθεια, είναι «ξένο σώμα» ο κάθε Φειδίας Παναγιώτου στον «ναό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας»; Θα λέγαμε πως έχει κάνει όλη την απαραίτητη προετοιμασία. Τι διαφορετικό θα έχει αν αύριο μεθάυριο ο κάθε Φειδίας διαφημίζει με video τα πόσα θα του δίνουν τα «λόμπι» -τα νόμιμα λέμε- για να τον έχουν ευχαριστημένο μπροστά σε μια κρίσιμη ψηφοφορία από όσους δεν διαφήμισαν όσα έπαιρναν-τα νόμιμα και παράνομα- για να λένε ότι το Κατάρ έχει κάνει βήματα στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας;

Έλεος πια με την δήθεν κλάψα για τις «αξίες» σας που παραπαίουν και για την «μεταπολιτική» και για τα «πρότυπα της νεολαίας». Σάπιο είναι το σύστημα που υπερασπίζεστε και πιο σάπιοι από όλους οι πιο «λευκοί του κρίνοι», τα πιο «άξια» τέκνα του.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: