Ερώτηση του ΚΚΕ: Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ.

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος και συγκεκριμένα οι βουλευτές Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Γιάννης Δελής, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Έξαρχος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα, Αφροδίτη Κτενά, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Βασίλης Μεταξάς, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης, Μανώλης Συντυχάκης και Χρήστος Τσοκάνης:

«Τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα ο λαός και η νεολαία με μαζικές διαδηλώσεις διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην συμμετοχή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, στην στήριξη στο κράτος – δολοφόνο, Ισραήλ.

Είναι στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών η πολιτική τους έκφραση και η συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια στους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Άμεσα, εκτυλίχθηκε μια άθλια εκστρατεία στοχοποίησης και τρομοκράτησής τους από διάφορους κύκλους. Εξαπολύεται μια επίθεση από την κυβέρνηση με επιβολή ποινή φυλάκισης σε δύο φαντάρους, πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος άλλων, τοποθετήσεις βουλευτή της ΝΔ, επίσης από γνωστό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους γνωστούς ακροδεξιούς.

Οι νέοι στρατευμένοι υπηρετούν την θητεία τους για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα κυριαρχικά δικαιώματα και όχι για να συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Είναι υπόλογοι η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου για τη στήριξη του ΝΑΤΟ και την συμμετοχή της χώρα μας στους πολέμους.

Το δικαίωμα της συμμετοχής των φαντάρων μαζί με τον λαό στις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο δεν καταργείται ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούν τη θητεία τους και δεν μπορεί να τιμωρηθούν, είτε φορούν στολή είτε πολιτικά ρούχα κατά την συμμετοχή τους.

Είναι αβάσιμη και ανυπόστατη η ποινή και οι κατηγορίες σε βάρος των φαντάρων, έχουν χαρακτήρα εκφοβισμού και στόχο να τους φιμώσουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι, που συμμετέχουν μαζί με τον λαό στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας σε αυτόν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: