Γιώργος Πρέντζας – “Η κυβέρνηση και όσοι επιστήμονες της δίνουν άλλοθι είναι απέναντι” (VIDEO)
“Πειθαρχία του στρατού ή πειθαρχία της ορχήστρας;” διερωτάται το μέλος του ΠΑΜΕ υγειονομικών για τη διαχείριση της πανδημίας, κατακεραυνώντας την κυβερνητική πολιτική και όσους επιστήμονες επιλέγουν να γίνουν όργανα της προπαγάνδας της.
Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Γιώργου Πρέντζα, μέλους του ΠΑΜΕ υγειονομικών, στο τοπικό κανάλι BHMA TV των Ιωαννίνων, κάνοντας κυριολεκτικά φύλλο και φτερό την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, απέναντι σε έναν παρουσιαστή που διαρκώς άλλαζε θέμα ή προσπαθούσε να βρει δικαιολογίες για το τεράστιο φιάσκο στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Ο Γιώργος Πρέντζας, αποδομώντας το αφήγημα περί “σαξές στόρι” στους εμβολιασμούς, επισήμανε πως ακόμα κι αν τηρηθούν οι υποσχέσεις για 8000 εμβολιασμούς τη μέρα, με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν 2,3 χρόνια για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Φέρνοντας ως παράδειγμα την εντολή για μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε εμβολιαστικό κέντρο, τόνισε πως “δε δίνουν δεκάρα” για τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως “ανήκουστη”.
Πρόσθεσε πως προβλήματα παρατηρούνται σε όλη την ΕΕ, ακόμα και σε χώρες με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων, όπως η Γερμανία, η οποία μάλιστα παραγγέλνει και μόνη της εμβόλια, δείχνοντας τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό της ένωσης.
Χαρακτήρισε προσβολή στη νοημοσύνη τον ισχυρισμό πως “ο κορονοϊός είναι άγνωστος”, αφού έχει αποκωδικοποιηθεί το γονιδίωμά του και υπάρχει εμβόλιο, γνωρίζουμε τα πραγματικά ποσοστά θνησιμότητας και τον εκατονταπλάσιο τρόπο με τον οποίο χτυπάει ευπαθείς και άτομα άνω των 65, καθώς και τους τρόπους μετάδοσης, σε κλειστούς χώρους με συγχρωτισμό. Με αυτά τα δεδομένα, ο Γιώργος Πρέντζας υπογράμμισε πως όταν το 50% του πληθυσμού δουλεύει υποχρεωτικά, πρέπει να παρθούν αντίστοιχα μέτρα στους χώρους δουλειάς. Ενδεικτικά έφερε το παράδειγμα των ίδιων των Ιωαννίνων, που είχαν μπει από τις πρώτες περιοχές σε λοκντάουν στο δεύτερο κύμα, όπου όλα ξεκίνησαν από κρούσματα στη βιομηχανία Πίνδος, όπου μάλιστα συνδικαλιστής εργαζόμενος απολύθηκε γιατί διεκδίκησε μέτρα προστασίας.
Σε όσους φαντάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα ως “ένα γιατρό και μια νοσοκόμα που θα τσιμπάει”, υπενθύμισε την πληθώρα προσωπικού που χρειάζονται τα κέντρα αυτά για να λειτουργήσουν ομαλά. Επισήμανε ακόμα ότι το εμβόλιο χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από κυβερνήσεις για να μην υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση. Χαρακτηριστικά τόνισε πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πάει στα τυφλά, λαμβάνοντας αποφάσεις με μόνο παρανομαστή το λοκντάουν η μη. Όπως υπογράμμισε, “το λοκντάουν είναι μέτρο δημόσιας τάξης κι όχι δημόσιας υγείας από μόνο του”, παρομοιάζοντάς το με την αναισθησία, που είναι βασανιστήριο όταν γίνεται χωρίς λόγο και σωτήριο αν ακολουθεί κάποια επέμβαση, γι’ αυτό τη δουλειά την έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί κι όχι γιατροί και νοσοκόμοι.
Καταδίκασε την πρόβλεψη του φετινού προϋπολογισμού να κόψει εν μέσω πανδημίας 92 εκ. ευρώ από την πρωτοβάθμια υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στη συγχρονισμένη κρίση σε ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνία, όπου υπάρχει ανταγωνισμός για να αλληλουπονομευτούν οι χώρες, καθώς όποιος βρει μπροστά στη διαχείριση της πανδημίας θα είναι την επόμενη μέρα ισχυρότερος σε γεωπολιτικό επίπεδο. Μπροστά στη βαθιά κρίση που έρχεται, ο Γ. Πρέντζας τόνισε πως καταστέλλουν, απολύουν και παίρνουν αντεργατικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόσμου και τα φαινόμενα κόπωσης που παρατηρούνται σχετικά με την τήρηση των μέτρων, υπογράμμισε πως “Δεν μπορείς τον κόσμο να τον πείσεις με αυτό τον τρόπο γιατί υπάρχουν δύο είδη πειθαρχίας, η πειθαρχία του στρατού που στα τυφλά εκτελείς και η πειθαρχία της ορχήστρας όπου το κάθε όργανο πρέπει να συμμετέχει συνειδητά για ένα ωραίο αρμονικό αποτέλεσμα. Αυτό που ζούμε τώρα είναι η στρατιωτική πειθαρχία, σε μια ΕΕ σε βαθιά κρίση και η κυβέρνηση και διάφοροι επιστήμονες που δίνουν άλλοθι είναι απέναντι”.