ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν

Τα προσχήματα περί “αυτοάμυνας” που χρησιμοποιεί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, όχι μόνο έχουν καταρρεύσει μπροστά στα συνεχιζόμενα εγκλήματα, αλλά και εκθέτουν στα μάτια των λαών όσους επιμένουν να τα επικαλούνται.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Οι βομβαρδισμοί στην Βηρυτό και την Υεμένη, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, όπως του Νασράλα και άλλων, και μάλιστα ορισμένων σε ξένο έδαφος, η προετοιμασία χερσαίας επέμβασης στον Λίβανο και οι απειλές εναντίον του Ιράν, μαζί με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην Παλαιστίνη και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο κλιμάκωσης του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ο αντίκτυπος των οποίων υπερβαίνει τα όρια της Μέσης Ανατολής.

Τα προσχήματα περί “αυτοάμυνας” που χρησιμοποιεί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, όχι μόνο έχουν καταρρεύσει μπροστά στα συνεχιζόμενα εγκλήματα, αλλά και εκθέτουν στα μάτια των λαών όσους επιμένουν να τα επικαλούνται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη σ’ αυτά τα εγκλήματα. Απ’ την πρώτη στιγμή, όπως έκαναν και άλλα κόμματα, υιοθέτησε και συνεχίζει να προβάλλει όλα τα προσχήματα του Ισραήλ, ενώ παρέχει πολύμορφη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, όπως είναι και η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας τον λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες. Συνεπώς, τα ευχολόγια του κ. Μητσοτάκη “περί αποκλιμάκωσης και σταθερότητας” δεν συνιστούν παρά εξόφθαλμη και προκλητική υποκρισία, απ’ τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει, με όλους τους τρόπους, τον εμπρηστή της φωτιάς στη περιοχή.

Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί η μαζική λαϊκή καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: