Λιάνα Κανέλλη: «Πρόκειται περί ιδεολογικού, πολιτικού και στρατιωτικού σφαγείου και δεν κουνιέται τρίχα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «κλίμα φτηνού εν πολλοίς αντικομμουνισμού» είναι εντυπωσιακό και σηματοδοτεί ότι το σύστημα φοβάται την επίδραση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους…Το ΚΚΕ εννοεί όσα λέει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο δρόμος που έχει διαλέξει «δεν είναι χαβαλεδιάρικος, δεν είναι πυροτέχνημα»…

Ο λαός «βγαίνει στα κάγκελα» για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και να αντισταθεί, μαζί με το ΚΚΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους που αναμένονται το επόμενο διάστημα, με κορύφωση την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το τέλος επιτηδεύματος, η Λ. Κανέλλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα το καταργήσει «και θα τα πάρει από άλλες 50 μεριές».

Ειδική αναφορά έκανε στη νίκη των εργαζομένων της COSCO στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά που πέτυχαν την πλήρη ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά αναδρομικά από το 2012, αναδεικνύοντας ότι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά τους και ότι αυτό το γεγονός αποτελεί δείγμα ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα.

Υποστήριξε ότι το «κλίμα φτηνού εν πολλοίς αντικομμουνισμού» είναι εντυπωσιακό και σηματοδοτεί ότι το σύστημα φοβάται την επίδραση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το ΚΚΕ εννοεί όσα λέει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο δρόμος που έχει διαλέξει «δεν είναι χαβαλεδιάρικος, δεν είναι πυροτέχνημα». 

Για τις τραγελαφικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, η Λ. Κανέλλη είπε πως είναι υπό συζήτηση αν το συγκεκριμένο κόμμα κάνει αντιπολίτευση, όταν έχει συμφωνήσει σε μεγάλο ποσοστό με μια σειρά κυβερνητικές προτάσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως μόνο το ΚΚΕ έχει δείξει μηδενική στήριξη σε «όσα φέρνει η κυβέρνηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο». 

Σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τα εγκλήματα εις βάρος του Λιβανέζικου από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο στοχεύει σχολεία, νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό και ανακοινώνει τις ξεκάθαρες προθέσεις του για την περιοχή: «Πρόκειται περί ιδεολογικού, πολιτικού και στρατιωτικού σφαγείου και δεν κουνιέται τρίχα».

Δίνοντας έμφαση στη στήριξη του Ισραήλ από τους συμμάχους του, ΝΑΤΟ-ΕΕ και ειδικότερα τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι η κατάσταση «με μαθηματική ακρίβεια θα γενικευτεί», προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και θα επηρεαστεί και η Ελλάδα, εξαιτίας της συμμετοχής της στον πόλεμο. Επισήμανε, σε αυτό το σημείο, ότι η άρχουσα τάξη της Ελλάδας είναι που θέλει τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο γιατί «βγάζει λεφτά από αυτόν» και ακριβώς για αυτό την ενισχύει. Αντίθετα, η εργατική τάξη, συμπλήρωσε, δεν θέλει τον πόλεμο, δηλώνοντας εμφατικά, τέλος, «με την ειρήνη πρέπει να είναι η Ελλάδα». 

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: