Ο Χρυσοχοΐδης επιδημιολόγος – “Οι αστυνομικοί δεν κόλλησαν από το Πολυτεχνείο γιατί ο ιός δεν μεταδίδεται στην ατμόσφαιρα”
Αν όντως ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα με τα κατάλληλα μέτρα, γιατί τόση λύσσα για την απαγόρευση ακόμα και των πιο συμβολικών συγκεντρώσεων για το Πολυτεχνείο;
Νέα δεδομένα στην παγκόσμια επιδημιολογία φέρνει η παρέμβαση του υπουργού Προ. Πο σήμερα στο Real fm, όπου ο Μ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά το μπαράζ κρουσμάτων στην ΕΛ.ΑΣ, όπου οι ίδιες οι αστυνομικές ενώσεις, όπως στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας, ενοχοποιούν την επιφυλακή των συναδέλφων τους για το Πολυτεχνείο ως βασικό κρίκο στην αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού.
Αφού προκλητικά προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, λέγοντας πως “ελάχιστοι, νομίζω μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης, νοσηλεύονται γιατί είναι νέοι άνθρωποι”, μεταθέτοντας το πρόβλημα στο “φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον κι όχι το υπηρεσιακό”, ισχυρίστηκε ότι τα όσα είδε όλη η Ελλάδα με τα μάτια της τη μέρα του Πολυτεχνείου ήταν περίπου αποκύημα της φαντασίας. Δηλαδή αστυνομικούς τον έναν πάνω στον άλλον, συχνά με μάσκες στο πηγούνι ή τον αγκώνα, να συζητούν σε απόσταση εκατοστών, να τρωγοπίνουν και να καπνίζουν, αλλά και να επιτίθενται κατά διαδηλωτών, εξορισμού ενισχύοντας τη διασπορά. Εκεί όμως που κυριολεκτικά απογειώνει την επιχειρηματολογία του ο υπουργός, είναι όταν ισχυρίζεται πως: “οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, οι 5.000 φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων”.
Δεν είναι μόνο ότι ο υπουργός διαψεύδει όσα είδαμε με τα μάτια μας σχετικά με τους αστυνομικούς που ήταν “αραιά” και “όλοι με μάσκες”. Είναι ότι δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται καν το λογικό σφάλμα στο οποίο υποπίπτει, αφού, αν όντως ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα με τα κατάλληλα μέτρα, γιατί τόση λύσσα για την απαγόρευση ακόμα και των πιο συμβολικών συγκεντρώεων για το Πολυτεχνείο, και οι κορώνες για το ΚΚΕ που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Γιατί επαναλαμβάνει την ανοησία περί συμβολής του Εφετείου στη διασπορά του ιού (“άφησε το αποτύπωμά του”); Ρητορικά φυσικά τα ερωτήματα, και προφανείς οι απαντήσεις.
Είπε όμως και άλλα ωραία ο κύριος υπουργός. Αφού προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την παντελώς αδικαιολόγητοι προσαγωγή μελών γυναικείων οργανώσεων έξω από τη Βουλή ανήμερα της ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, ζητώντας “συγγνώμη” και χαρακτηρίζοντας το συμβάν “υπερβολή” (χωρίς καμία συνέπεια για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς όπως καταλαβαίνουμε), ο Χρυσοχοϊδης υποστήριξε και το εξής καταπληκτικό για την αστυνομική βία κατά πολιτών: “Υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές όλους αυτούς τους μήνες για τους οποίους γίνεται κουβέντα; Δηλαδή κάποιους που χτύπησε η αστυνομία και τους αιματοκύλισε και τους έστειλε στο νοσοκομείο; Πουθενά. Αντιθέτως μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί”. Το επιχείρημα θυμίζει μια μίξη από παλιότερες αλήστου μνήμης ατάκες, όπως “Φέρτε μου ένα νεκρό από το νέφος” του τότε υπουργού παιδείας Κωστή Στεφανόπουλου στα 70ς και τα “ακούνητα σα στρατιωτάκια ηρωικά ΜΑΤ που όλοι τα βαράνε” του Βύρωνα Πολύδωρα ως υπουργού Δημόσιας Τάξης του Καραμανλή του νεότερου. Ευτυχώς δηλαδή που ο Χρυσοχοϊδης δε μας είπε ότι οι κυριολεκτικά δεκάδες άνθρωποι που ακόμα και μπροστά στις κάμερες κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς μόνο τους τελευταίους λίγους μήνες είναι ηθοποιοί, όπως λένε κάποιοι αρχιψεκασμένοι για τους νεκρούς του κορονοϊού.
(ηχητικό από enikos.gr)