Προκλητικός αντικομμουνισμός από Βρούτση – “Κομματικό στρατό του ΚΚΕ” χαρακτήρισε τους εργαζόμενους του τουρισμού και του επισιτισμού που διαμαρτύρονται (VIDEO)
Δε δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει το βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη ότι “έδινε κατευθύνσεις στις επιθέσεις” που τάχα έκαναν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στην πραγματικότητα είχαν να αντιμετωπίσουν τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ.
Tην “παλιά του τέχνη κόσκινο” εξάσκησε και πάλι ο κατ’ευφημισμό υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη βουλή, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη χθεσινή βίαιη καταστολή που επεφύλαξαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους Τουρισμού – Επισιτισμού, όταν εκείνοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες του υπουργείου
Στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος κατήγγειλε την επίθεση με χημικά και ζήτησε την προστασία των εποχικών εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό και την εξασφάλισή τους, ανεξάρτητα από το αν και με πόσο προσωπικό θα λειτουργήσουν φέτος οι επιχειρήσεις όπου εργάζονταν πέρσι.
Στην απάντησή του, ο Γιάννης Βρούτσης αρχικά επιχείρησε να αλλάξει τη συζήτηση, κάνοντας λόγο για “κομματικό στρατό του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ”, “που δεν εκφράζει τον κόσμο του τουρισμού και του επισιτισμού”, κατηγορώντας μάλιστα τον Χρήστο Κατσώτη ότι “έδινε κατευθύνσεις στις επιθέσεις”(!). Στη συνέχεια, αφού παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με νόμο του 1983 οι εποχικοί εργαζόμενοι του 2019 πρέπει να επαναπροσληφθούν, εξήγγειλε διάφορα μέτρα τα οποία, πέραν του ότι είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες των εργαζομένων, αφού στην καλύτερη περίπτωση αφορούν το επίδομα των 534 ευρώ το μήνα κι αυτό ως το Σεπτέμβρη, δεν αφορούν και το σύνολό τους. Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά το δικαίωμα επαναπρόσληψης, αυτό ισχύει για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέσω των σωματείων, στα οποία όμως πολλοί εργαζόμενοι δεν προσφεύγουν λόγω εργοδοτικών πιέσεων ή και τρομοκρατίας.
“Να μας πει πότε ο υπουργός δέχτηκε σωματεία; Πότε τα δέχτηκε;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής, αναφέροντας ότι πάντα οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για τους εργαζόμενους, ενώ πάντα είναι ευπρόσδεκτοι ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΒ και ικανοποιούνται όλα τα αιτήματά τους, όπως και των ξενοδόχων που ζητούν τη μη επαναπρόσληψη του προσωπικού.
Πρόβαλε ως μοναδική λύση για τους εποχικούς, την επαναπρόσληψη, ή την αναστολή σύμβασή και στη συνέχεια επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ως την επόμενη σαιζόν. Υπενθύμισε πως τα 22 δις που βγήκαν πέρσι στον τουριστικό κλάδο οφείλονται στους εργαζόμενους, ενώ τώρα χωρίς αυτούς “ξενοδοχεία είναι κουφάρια”.
Με πληροφορίες από 902.gr