Σπύρος Χαλβατζής: Έχουμε εμπιστοσύνη στη νεολαία ότι θα φουντώσει έναν καινούργιο αγώνα (AUDIO)

Τα αιτήματα, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ… «Σήμερα ο αγώνας για το ψωμί γίνεται κύριο πρόβλημα για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών», «η παιδεία εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται καθημερινά», ενώ έχει σπαρεί η χώρα μας με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις»

Τα αιτήματα, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ψωμί – παιδεία – ελευθερία – λαϊκή κυριαρχία, έξω οι ΗΠΑ – έξω οι βάσεις, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 και στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

«Σήμερα ο αγώνας για το ψωμί γίνεται κύριο πρόβλημα για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών», «η παιδεία εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται καθημερινά», ενώ έχει σπαρεί η χώρα μας με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις», όπως σημείωσε.

Αναλύοντας τον χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «οι αποφάσεις που παίρνονται, όχι λίγες φορές, δεν εκφράζουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τη δικτατορία της αστικής τάξης».

Ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε πως έχουμε αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη νεολαία, η οποία «με μια σπίθα μπορεί να φουντώσει έναν καινούργιο αγώνα».

Ακούστε το ηχητικό:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: