Τι φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση; – Ξεδιάντροπος και προκλητικός αποκλεισμός του «Ριζοσπάστη» από τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έδωσαν τον λόγο στη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού της εφημερίδας. Μάλλον τους έκατσε βαρύ το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»…

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έδωσαν τον λόγο στη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού της εφημερίδας.

Στις δυο και πλέον ώρες που διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση του «Ριζοσπάστη», επιλέγοντας να απαντήσει σε άλλες, βολικές ερωτήσεις, από Μέσα πολύ μικρότερης κυκλοφορίας και εμβέλειας από τον «Ριζοσπάστη».

Η κατάπτυστη επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τον «Ριζοσπάστη» φάνηκε και στο τέλος της συνέντευξης, όταν η δημοσιογράφος άνοιξε το μικρόφωνο της και ζήτησε ερώτηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μαζεύει άρον άρον τα χαρτιά του, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Τι φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση; Μάλλον τους έκατσε βαρύ το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που αποκαλύπτει ότι είχαν στα χέρια τους μελέτες από το 2018 που έδειχναν τον κίνδυνο πλημμύρας στη Θεσσαλία, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα, λόγω …κόστους, αφήνοντας τελικά τον κόσμο να πνιγεί στις λάσπες.

Για την ιστορία, η ερώτηση που σκόπευε να απευθύνει ο «Ριζοσπάστης» στον πρωθυπουργό είναι η εξής:

«Στον ”Οδηγό ανάλυσης κόστους – οφέλους” για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που συνέταξε κατά παραγγελία της ΕΕ το ”Flood CBA” γράφεται επί λέξη:

”Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία”.

Ο ”Ριζοσπάστης” αποκάλυψε επίσης στο φύλλο του Σαββατοκύριακου ότι υπήρχαν μελέτες για τον κίνδυνο πλημμύρας στη Θεσσαλία, όπως και σενάρια για την αντιμετώπισή τους.

Επιλέχτηκε όμως η ”οικονομικά αποδοτικότερη” λύση, αυτή με το μικρότερο κόστος δηλαδή, που οδήγησε στην τραγωδία που όλοι είδαμε.

Ρωτάμε λοιπόν: Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μιλάει για αλληλεγγύη της ΕΕ ειδικά στο ζήτημα της πλημμύρας, όταν η πολιτική της, την οποία και εσείς εφαρμόζετε οδηγεί σε εγκλήματα, όπως αποδείχτηκε τραγικά στη Θεσσαλία;

Γιατί ενώ ξέρατε για τον κίνδυνο και είχατε στα χέρια σας μελέτες και προτάσεις, δεν κάνατε αυτό που έπρεπε να γίνει για να αποτρέψετε την καταστροφή;».

902.gr

 

Δείτε σχετικά:

Ανατριχιαστική αποκάλυψη του “Ριζοσπάστη”: Γνώριζαν τα πάντα για τον κίνδυνο πλημμύρας και άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί λόγω … κόστους!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: