Κινέζοι ερευνητές ζητούσαν(;) καλούς κομμουνιστές χωρίς φαλάκρα για δωρητές σπέρματος
Οι κομμουνιστές δεν είναι υπέρ της ευγονικής, δε θεωρούν πως η πολιτική συνείδηση κληρονομείται από γενιά σε γενιά και προπαντός δε θεωρούν κομμουνιστές τα μέλη της ηγεσία του ΚΚ Κίνας και όσους υπακούουν τυφλά σε αυτό.
Κάποιοι την χαρακτήρισαν “αγγελία-έπος”. Θα μπορούσαν βέβαια να κάνουν ένα μικρό αναγραμματισμό στην αρχή της λέξης “έπος”, με τα δύο πρώτα γράμματα, και θα ήταν πάλι εντός θέματος, στην κυριολεξία…
Σύμφωνα με τις πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι υποψήφιοι δωρητές δε θα δώριζαν ακριβώς το σπέρμα τους, καθώς θα αμείβονταν με 800 δολάρια, σε μια ιδιότυπη εφαρμογή του μοχλού των υλικών κινήτρων, αρκεί να ήταν θερμοί υποστηρικτές της σοσιαλιστικής πατρίδας και της ηγεσίας του Κινέζικου ΚΚ, να μην έχουν φαλάκρα ή πιθανές κληρονομικές παθήσεις.
Η απόφαση αυτή συνδέεται με τη χαλάρωση του μέτρου του ενός παιδιού ανά οικογένεια, που εφαρμόστηκε για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη αυξηση του πληθυσμού στη χώρα. Στο βαθμό που ισχύει όμως -και δεν πρόκειται για εφεύρεση των δυτικών μέσων, καθώς η αγγελία διαγράφτηκε σύντομα μετά την ανάρτησή της σε γνωστή ψηφιακή πλατφόρμα- προκύπτουν μια σειρά αντιφατικά, αν όχι προβληματικά, στοιχεία.
Οι κομμουνιστές δεν πιστεύουν στην ευγονική, που ιστορικά χρησιμοποιήθηκε από τους ναζί ως μέθοδος, για να αποδείξει την ανωτερότητα -τάχα- της Αρίας φυλής τους και να διαφυλάξει την καθαρότητά της. Πολύ περισσότερο, δε θεωρούν ότι η πολιτική συνείδηση είναι κάτι που μπορεί να κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά, με κάποιο γονίδιο, για να βγουν πολλοί, καλοί κομμουνιστές. Και το πιο σημαντικό: δε θεωρούν κομμουνιστές όσους εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους, ούτε όσους υποστηρίζουν τυφλά την ηγεσία του κόμματος, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι το ΚΚ Κίνας, που ηγήθηκε της αντεπανάστασης και τώρα καθοδηγεί την… “οικοδόμηση του καπιταλισμού” στη χώρα και τις επιθετικές βλέψεις της κινέζικης αστικής τάξης.
Ίσως αυτό το τελευταίο -ο “κομμουνισμός” της Κίνας και του ΚΚ της- να είναι τελικά το κλειδί και για την ερμηνεία της είδησης και την έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Πεκίνου. Χωρίς αυτό, μπορεί να απευθύνεται σε αυτούς που δεν έχουν φαλάκρα, αλλά αρκεί από μόνη της να σε κάνει να καραφλιάσεις…