Καλώς τα site τα ζουμπουρλούδικα

Ένα αμερικάνικο πολεμικό σκάφος έμεινε τέσσερις μέρες στο λιμάνι της Σύρου, αφήνοντας τα “ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα” να ξεσαλώσουν και να… τονώσουν την αγορά. Η ελπίδα είναι εδώ, ενωμένη, δυνατή και προπαντός εκδιδόμενη.

Η ταινία “καλώς ήρθε το δολάριο” με τα “ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα” περιέγραφε πολύ γλαφυρά μια κατάσταση, με επίκεντρο την τρούμπα του Πειραιά και τον αμερικάνικο στόλο ως… “επενδυτική ευκαιρία”. Μόνο που αυτό δεν αφορούσε μόνο την τρούμπα, ούτε στενά την περιοχή του Πειραιά. Και βασικά δεν αφορά μόνο εκείνη την εποχή.

Αυτά είναι γνωστά και τα βιώνουν από πρώτο χέρι πχ οι Χανιώτες, με τη βάση της Σούδας. Αυτό που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστό -σε εμάς τουλάχιστον- είναι πως θα βρίσκονταν ενημερωτικές σελίδες, που θα καταλάβαιναν τελείως διαφορετικά το νόημα της ταινίας, και θα χαιρόντουσαν για τις σύγχρονες μικρές τρούμπες ανά την επικράτεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη του αμερικάνικου πολεμικού USNS Carsonn City και η παραμονή του για τέσσερις μέρες στο λιμάνι της Ερμούπολης, με σκοπό την… αναψυχή του 36μελούς πληρώματός του. Η περιγραφή που αλιεύσαμε από ένα τοπικό site ξεπερνά το χειρότερο χατζηαβατισμό. Ξεκινά με γκολ από τα αποδυτήρα και τον τίτλο “ξεσάλωσαν τα ναυτάκια, τονώθηκε η αγορά”, προσθέτοντας μάλιστα την ετικέτα “ναυτάκια” στο τέλος. Από το ενδιάμεσο σταχυλογούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα και προσθέτουμε δικά μας σχόλια, με πλάγια γραφή, όπου χρειάζεται.

Μια μικρογραφία αυτής της ταινίας (σ.σ.: “καλώς ήρθε το δολάριο”), σε νεότερη έκδοση, εκμοντερνισμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σημερινής εποχής και της φυσιογνωμίας της Σύρου, αποτέλεσε η τετραήμερη επίσκεψη και παραμονή του Αμερικανικού πολεμικού σκάφους USNS Carson City στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Τα «ναυτάκια» του Carson City μπορεί να μη βρήκαν στη Σύρο τα καμπαρέ της Τρούμπας του 1967 ούτε το Γιώργο Κωνσταντίνου για να τους κάνει το διερμηνέα με τις όμορφες κοπέλες, όμως έμειναν ικανοποιημένοι με αυτά που είδαν στο νησί, γι αυτό και έκαναν ότι μπορούσαν για να αφήσουν στην τοπική αγορά τα ωραία τους χρήματα. (την επόμενη φορά μπορούμε να φέρουμε ξανά τον Κωνσταντίνου, που ζει ακόμα, για να ολοκληρωθεί το remake της ταινίας)

Κουβαρντάδες και «ερωτιάρηδες»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι Αμερικανοί ένστολοι αποδείχθηκαν πολύ καλοί πελάτες της ντόπιας αγοράς και ειδικά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ερμούπολης με επίκεντρο τα εστιατόρια και τα νυχτερινά μπαρ. Οι τζίροι τους στα μαγαζιά της πόλης ήταν αξιοπρόσεκτοι, όπως και η διάθεσή τους για διασκέδαση φροντίζοντας να ξεσαλώσουν και να πάρουν μια μικρή γεύση από νυχτερινή έξοδο στην Ελλάδα, έστω κι αν αυτό συνέβη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Το ίδιο αξιοπρόσεκτη ήταν και η παρουσία τους στο Καζίνο Σύρου, το οποίο τίμησαν δεόντως δοκιμάζοντας την τύχη τους με «γενναία» πονταρίσματα. (το ακούτε δειλοί;)

Ακόμη πιο αξιοπρόσεκτη, όμως, ήταν η παρουσία τους σε κάποια «ιδιαίτερα» νυχτερινά μπαρ στα οποία συχνάζουν όμορφες γυναίκες, οι οποίες φρόντισαν να τους αποζημιώσουν με την καλή τους συντροφιά. Μάλιστα, οι Αμερικανοί αποδείχθηκαν «ερωτιάρηδες», αφού σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέπτονταν αυτά τα μαγαζιά κάθε βράδυ αποκομίζοντας αξέχαστες εμπειρίες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι το νυχτερινό μαγαζί «caramella» τους γλύκανε ιδιαίτερα… με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να βρίσκονται αρκετές ώρες και να διασκεδάζουν!

Η έντονη γραφή στις “όμορφες γυναίκες” είναι επιλογή της τοπικής ιστοσελίδας, κι ένας εύσχημος τρόπος να μας πει ότι εκτός από όμορφες είναι κι εκδιδόμενες.

Για να μη νομίζετε πως η ματιά της δεν είναι αντικειμενική κι αμερόληπτη, ο συντάκτης εκφράζει στο τέλος την ευχή να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι και έχουμε παρατράγουδα, στο ενδεχόμενο επίσκεψης ενός μεγαλύτερου πλοίου με περισσότερο πλήρωμα -όπως συμβαίνει άλλωστε συχνά-πυκνά στην Κρήτη.

Αλλά τι σημασία έχουν αυτά όταν οι πελάτες σου είναι ερωτιάρηδες και κουβαρντάδες; Εξάλλου κι αυτός είναι ένας τομέας που συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ και στην ανάπτυξη…

Η ελπίδα είναι εδώ, ενωμένη δυνατή. Και προπαντός εκδιδόμενη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: