ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Ούτε στο Στεφανοβίκειο, ούτε πουθενά, αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις του θανάτου!

Ούτε στο Στεφανοβίκειο, ούτε πουθενά, αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις του θανάτου! Καμία παρουσία πολεμικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, στην 110 Π.Μ. της Λάρισας και στην 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στο ενδεχόμενο οριστικής εγκατάλειψης του στρατοπέδου-αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, απο την Ελληνική 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, οι ΗΠΑ, ζητούν απο την ελληνική κυβέρνηση, να τους το παραχωρήσει για να το μετατρέψουν σε αμιγώς αμερικανική στρατιωτική βάση,.

Μάλιστα αυτά τα δημοσιεύματα, που διαρέουν απο κυβερνητικές πηγές, επιχειρούν να προετοιμάσουν τον λαό της Θεσσαλίας και της χώρας μας για να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, προβάλλοντας ξανά τα κάλπικα επιχειρήματα, ότι η παρουσία μιας ακόμα στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ ή η χορήγηση κάποιων οπλικών συστημάτων στον ελληνικό στρατό, θα θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκικής κυβέρνησης.

Μας θεωρούν τόσο αφελείς, λές και δεν γνωρίζουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ (Δημοκρατικών και Ρεμπουμπλικάνων), στηρίζουν διαχρονικά αυτήν την επιθετικότητα των Τουρκικών κυβερνήσεων, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα οπλικά μέσα, παρ’ ότι όλες οι κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), τους έχουν παραχωρήσει όχι απλά ένα σωρό στρατιωτικές βάσεις και διευκολύνσεις, αλλά ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας, όντας και οι τρείς χώρες μέλη της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αποκαλύπτοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτικών συμφερόντων της αστικής τάξης των ΗΠΑ και δευτερευόντως των αστικών τάξεων Ελλαδας και Τουρκίας στην περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη, έρχεται σε μια περίοδο  έντασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας, της βάρβαρης σφαγής του Παλαιστινιακού λαού απο το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα και αποτελεί μια σαφή ένδειξη της σηµασίας που έχει για τις ΗΠΑ η διατήρηση και χρήση της βάσης στο Στεφανοβίκειο, όπως και της 110 Π.Μ της Λάρισας, της 111 Π.Μ της Νέας Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις τους σε ένα γεωγραφικό εύρος που καλύπτει το σύνολο της Ανατολικής Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Επιβεβαιώνει ότι τόσο η Θεσσαλία, όσο και όλη η χώρα μας, με την μετατροπή τους σε μια απέραντη στρατιωτική βάση – ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ, όχι μόνο δεν δημιουργούν ασφάλεια και συνθήκες ειρήνης, αλλά όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, αφού μετατρέπεται βασικός στόχος αντιποίνων, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ, όπως και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την στήριξη της περιφερειακής αρχής του κ. Κουρέτα, όπως και της προηγούμενης του κ. Αγοραστού. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της «Λαικής Συσπείρωσης» αξιώνουμε:

Ούτε στο Στεφανοβίκειο, ούτε πουθενά, αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις του θανάτου! Καμία παρουσία πολεμικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, στην 110 Π.Μ. της Λάρισας και στην 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου.

Να κλείσουν όλες οι αμερικάνικες βάσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Αμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας απο τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και απεμπλοκή του στρατηγείου της 1ης στρατιάς της Λάρισας απο την διεύθυνση αυτών των πολεμικών επιχειρήσεων.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στην δολοφονική επέμβαση του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και να του αναγνωρισθεί το δικαιώμα να έχει τη δική του πατρίδα και την ελευθερία του.  

. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Να ακυρωθεί η επικίνδυνη στρατιωτική συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. 

Να σταματήσει η παράδοση του εδάφους και της επικυριαρχίας της χώρας στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, που σπέρνουν τον θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά, για να αρπάζουν τον πλούτο των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να εδραιώνουν την εκμεταλλευτική εξουσία τους τα μονοπώλια.    

Να σταματήσει η κυβέρνηση να στέλνει όπλα και πυρομαχικά, που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός για την άμυνα της χώρας, αλλά καταλήγουν στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ουκρανία και αλλού.Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. 

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Για να ζήσουμε ειρηνικά και με αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Λεφτά για 100% αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων, για όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Αγώνας για την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία.

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: