Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου: Για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων Καλουτά από την Περιφέρεια

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η αξιοποίηση της τεράστιας αυτής κληρονομιάς σε όφελος του λαού και του τόπου:

Η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων Καλουτά και του περιβάλλοντος χώρου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης για άλλη μια φορά στη χθεσινή (12/7/23) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, με αφορμή προτάσεις που κατατέθηκαν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και από ιδιώτη επιχειρηματία..

Παρεμβαίνοντας η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου επισήμανε τις σοβαρές ευθύνες της περιφερειακής Αρχής στην προσέγγιση του θέματος, η οποία χωρίς να λαμβάνει υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα του 1991, με το οποίο χαρακτηρίζεται και προστατεύεται ο Κάμπος, ως ιστορικό και αγροτικό οικοσύστημα, ξεχωριστού κάλους, παραδίδει άκοπα αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο βωμό του κέρδους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους συμβούλους της παράταξης:«… με όχημα το Πανεπιστήμιο, κατατίθεται πρόταση δημιουργίας Δικτύου Τεχνολογικής Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη Γαλάζια και Ψηφιακή Ανάπτυξη, με ασαφές νομικό πλαίσιο, η οποία θα μπορεί να δημιουργεί συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,με αιχμή την επιχειρηματικότητα μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Οι όποιες επιμέρους αναφορές γίνονται στην «έξυπνη γεωργία», επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους εναπομείναντες γεωργούς σε αδιέξοδες πολιτικές, αφού οι ίδιοι βιώνουν την άγρια καθημερινή πραγματικότητα που τους επιβάλλει η Κοινή Αγροτική Πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τις υλοποιούν. Πολιτικές που τους αποδεκατίζουν οικονομικά, τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν με την υπερφορολόγηση των αγροκτημάτων τους ως οικόπεδα, τα αυξημένα παραγωγικά κόστη,για να καλλιεργήσουν τα περιβόλια τους….»

Η δημιουργία του «Δικτύου», τόνισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, στηρίζεται στην πολιτική φιλοσοφία όλων των αστικών κομμάτων που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία «Πανεπιστημίου – Επιχείρηση» το οποίο θα προωθεί μέσα από χρηματοδοτήσεις, άλλοτε του Ταμείου Ανάκαμψης κι άλλοτε με συμπράξεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων προγράμματα, τα οποία μάλιστα χρωματίζουν με βαρύγδουπους τίτλους,όπως «Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία» ή «πράσινη ανάπτυξη», υπηρετώντας κατα γράμμα τις εντολές των δανειστών «συμμάχων»μας.

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η αξιοποίηση της τεράστιας αυτής κληρονομιάς σε όφελος του λαού και του τόπου:

Το συνεδριακό κέντρο Καλουτας μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη ανάταση τής ζωής της περιοχής με τη δημιουργία ενός πνευματικού κέντρου όπως της ανάπτυξης του συνόλου των τμημάτων της βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη βιβλιοθήκη αντάξια του κύρους και των ιστορικών στοιχείων που περιέχει (βιβλία – κειμήλια- πίνακες κλπ).

Ή της εγκατάστασης του συνόλου των πανεπιστημιακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου,που θα προσδώσει ποιοτικά, πνευματικά χαρακτηριστικά αντάξια, του ιστορικού ρόλου του Κάμπου.

Το εγχείρημα όμως της περιφερειακής Αρχής, εγκλωβίζει το μέλλον του Κάμπου σε πολιτικές πρακτικές μακριά και έξω από τις ανάγκες του τόπου και οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς με τα «εταιρικά σχήματα» που δημιουργούνται σφίγγοντας τα χέρια με «έωλους» επιχειρηματικούς ομίλους και τα οποία προοιωνίζονται κέρδη και όχι το συμφέρον των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: