ΚΝΕ: Η κυβέρνηση, που κάνει την αδικία νόμο, ονομάζει “παράνομο” τον αγώνα των φοιτητών για τις σπουδές και το μέλλον τους
“Αν κάτι είναι “παράνομο από τη φύση του” και συνιστά “κλοπή” είναι η κυβερνητική πολιτική, που κυριολεκτικά κλέβει τον κόπο χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, στερεί τα όνειρα χιλιάδων μαθητών για τις σπουδές τους, τσακίζει την αξία των πτυχίων τους. “
Σε Ανακοίνωση του, για τις απαράδεκτες αναφορές του πρωθυπουργού για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση μάλλον βρίσκεται στον κόσμο της! Ο πρωθυπουργός να ακούσει τώρα την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, που μέσα από πολύ μαζικές συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες, εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Οι εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα μαθητικά συμβούλια, η πανελλήνια ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίων, των εργαζομένων στα ΑΕΙ, όπως και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων έχουν καταγγείλει το νομοσχέδιο.
Η κυβέρνηση, που κάνει την αδικία νόμο, ονομάζει “παράνομο” τον αγώνα των φοιτητών για τις σπουδές και το μέλλον τους. Οι φοιτητές που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές και για πτυχία με αξία δεν είναι εγκληματίες για να αντιμετωπίζουν τους εισαγγελείς!
Αν κάτι είναι “παράνομο από τη φύση του” και συνιστά “κλοπή” είναι η κυβερνητική πολιτική, που κυριολεκτικά κλέβει τον κόπο χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, στερεί τα όνειρα χιλιάδων μαθητών για τις σπουδές τους, τσακίζει την αξία των πτυχίων τους.
Όσον αφορά στα “170 άρθρα” του νομοσχεδίου, που αφορούν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, είναι ακριβώς κινήσεις που ενισχύουν την ακόμα μεγαλύτερη επιχειρηματική του λειτουργία, δηλαδή το απομακρύνουν περισσότερο από τις ανάγκες των φοιτητών. Η έγνοια της κυβέρνησης για το δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι φανερή, όταν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια ξεπερνάει το 65%, όταν δε διδάσκονται μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών, όταν υπάρχουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και όταν η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να απειλεί τα Πανεπιστήμια ακόμα και με κόψιμο της χρηματοδότησης ως αντίποινα για τον αγώνα των φοιτητών».