Περιοδεία της Αγλαΐας Κυρίτση στη Λήμνο και στον Αη Στράτη (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία σε Λήμνο και Αη Στράτη πραγματοποίησε από το Σάββατο 25 Μαΐου μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου, η Αγλαΐα Κυρίτση, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

Περιοδεία σε Λήμνο και Αη Στράτη πραγματοποίησε από το Σάββατο 25 Μαΐου μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου, η Αγλαΐα Κυρίτση, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

Το Σάββατο και την Κυριακή επισκέφθηκαν τα χωριά Μούδρο, Ρουσσοπούλι, Καμίνια, Σκανδάλη, Φυσίνη, Αγία Σοφία και Κάσπακα, όπου συζήτησαν με εργαζόμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες, διακίνησαν τις ανακοινώσεις και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τους κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και στήριξη του ΚΚΕ, του κόμματος που είναι μπροστά στους λαϊκούς αγώνες και ασκεί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από το ευρωκοινοβούλιο.

Το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκαν τις συμβασιούχες εργαζόμενες στο νοσοκομείο του νησιού που ετοιμάζονται να τις απολύσουν και να παραδώσουν την υπηρεσία της καθαριότητας σε εργολάβους, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, καθώς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου.

  Στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τονίστηκε η ανθυγιεινή, αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στη λειτουργία των νοσοκομείων με όρους επιχείρησης και ότι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές, στις ευρωεκλογές.

  Στο προσωπικό της πυροσβεστικής αναδείχθηκαν οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ κάθε χρόνο με την απαίτηση ενίσχυσης της υπηρεσίας με επαρκή και σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα και οχήματα, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με κεντρικό σχεδιασμό πρόληψης των πυρκαγιών. Από το προσωπικό του λιμενικού  αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αφού μόνο το 25% των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες.

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Αγλαΐα Κυρίτση συμμετείχε σε σύσκεψη μελών και φίλων του ΚΚΕ με ομιλητή τον Παναγιώτη Μεντρέκα, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αιγαίου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

  Μέσα από τη σύσκεψη, εκτός από τα άλλα φλέγοντα ζητήματα, (ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, φοροληστεία, εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας), αναδείχτηκε ο κίνδυνος στοχοποίησης του λαού της χώρας μας και των νησιών, από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, που γίνονται για τα συμφέροντα των ξένων και ελληνικών καπιταλιστικών ομίλων και ότι αυτό πρέπει να είναι ένα ακόμα κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ που αναδεικνύει αυτούς τους κινδύνους, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που τους αποσιωπούν, γιατί στηρίζουν τις πολεμοκάπηλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων.
  Την Τρίτη συναντήθηκαν στη Λήμνο με τον δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στον Άγιο Ευστράτιο όπου είχαν συνάντηση με τις αντιδημάρχους και περιόδευσαν στα σπίτια των κατοίκων του χωριού.

  Από τις συναντήσεις αναδείχτηκε το σοβαρό ζήτημα της στελέχωσης του αγροτικού ιατρείου με γιατρούς, καθώς και η προμήθεια του νησιού με φάρμακα.

  Το πρωί της Τετάρτης,  επέστρεψαν στη Λήμνο όπου είχαν συνάντηση με τον Έπαρχο και περιφερειακούς συμβούλους και έθεσαν τα σημαντικά θέματα του φράγματος του Κάσπακα, της παράκαμψης στη γέφυρα του Αυλώνα, καθώς και του καθαρισμού των χειμάρρων. 

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαν συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λήμνου, όπου συζήτησαν τις ενέργειες που έχουν κάνει μέσα από τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού. Τόνισαν δε την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που αντιπαλεύει σταθερά την ΚΑΠ που εξοντώνει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. 

  Τέλος, η Αγλαΐα Κυρίτση παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό , όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σοβαρά ζητήματα που είναι ανοιχτά για  τους εργαζόμενους ΣΟΧ και ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λήμνου. Είπε πως “19 εργαζόμενοι είναι επί ξύλου κρεμασμένοι αφού 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις, και η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε με την πλειοψηφία των διορισμένων μελών να παραχωρήσει τρεις τομείς σε εργολάβους ( καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση). Επίσης ανέφερε πως εδώ και ένα χρόνο το ΕΚΑΒ με απόφαση της κυβέρνησης στελεχώθηκε όχι από ειδικευμένο προσωπικό αλλά από τις ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα αεροπόρους!! Τέλος αποκάλυψε πως και στο νοσοκομείο της Λήμνου ξεκινούν τα απογευματινά ιατρεία, παρά την άρνηση των αναισθησιολογων να συμμετέχουν σε αυτά!! Για πρόσληψη προσωπικού καμία δέσμευση δεν υπάρχει, γι’ αυτό και υπάρχει πρόθεση να κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή για τα πιο πάνω θέματα.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: